Välkommen till vår Julmarknad Melanie Hipf - Läder- & skomakare

Ännu en helg har passerat och vi ökar tempot hela tiden bakom ridåerna för Midvinterglöd! Kung Bore gjorde verkligen stor entré när han anlände i slutet av förra veckan... det räckte inte med att täcka marken med lite snö, utan han tog i för kung och fosterland och bäddade in Hälsingland i ett rejält vintertäcke. Det räckte inte bara med snö heller utan han tog med sig stormen Sven i samma veva. Våra tankar gick tillbaka till Midvinterglöd 2012 när vi upplevde just en snäppet värre vinterstorm den dagen Midvinterglöd gick av stapeln. Oj oj oj, vilket minne för livet den dagen är!

Nu pulsar vi fram genom den djupa snön och gör labyrintgångar, skottar fram dörrar så vi kan öppna dom... men våra egna krafter kan inte få uppskottad all snö från området så vi får invänta lite tyngre fordon som kommer till vår undsättning! Men åh så vackert det är vårt vinterlandskap! Det bådar gott för ännu en magisk Midvinterglöd! Vi uppmanar dock våra besökare att klä sig varmt och rejäla vinterkängor på fötterna, det blir nog lite snö att pulsa i för er här och var med kanske ;) 

Vi har några utställare kvar att presentera som ni kommer att möta här på vår julmarknad så nästa i raden som vi hälsar glödhett välkommen är läder- & skomakare Melanie Hipf! 

 

Melanie Hipf - Läder- & skomakare

Melanie Hipf är glad att flytta till Sverige och till Nordanstig. Hon ser fram emot tiden som ligger framför henne.

Jag heter Melanie Hipf och jag tar nu ett första steg i mitt egna företag. Min familj och jag bor nu i Nordanstigs kommun sedan maj 2012 och vi kommer från Tyskland. Jag är utbildad skomakare och har stor kunskap om olika sätt att jobbar med läder. Jag har alltid varit fascinerad av gammal handverkskonst. Speciellt från den tid när man inte hade några maskiner, utan bara jobbade med enkla redskap. Så försöker jag också jobba. 

Lädret kommer från Garveriet Tärnsjö som har en utmärkt kvalitet. Tärnsjögarveriet är godkänd av TÜV, det är ett världsberömt testinstitut, som analyserar lädret för att upptäcka miljöfarliga ämnen, enligt SG- regler.

Det finns många olika sorters läder med olika egenskaper. Varje skinn har sitt öde. 

Jag tycker om jordnära färger och klara formar. Men varje stil har sin charm! Jag tycker att det är roligt när man hittar ny lösningar eller former för vanliga saker, gärna göra någonting enkelt och klassisk. Jag brukar säga ... man måste inte uppfinna hjulet igen! 

Jag är så glad att vi beslutat oss för att flytta till Sverige och till Nordanstig och ser fram emot tiden som ligger framför mig.

Kontakta Melanie Hipf

Ni hittar mig i min egen verkstad i Ölsjön 136, Hassela eller via telefon 070-6412044 eller melanie.hipf@icloud.com