1. Lucia i Folkton show, Akt IV - Fjäderfall

Showen med Lucia i folktron är en magisk upplevelse som berör alla sinnen och värmer djupt in i hjärteroten. Under Midvinterglöd får ni uppleva ett vackert konstnärligt skådespel med stämsång, berättelser, dans, kostymer och eld där vi tolkar och gör berättelsen om Lucia i folktron magisk och levande. 

Magiskt musikaliskt skådespel med showen Lucia i folktron. Sång, eld, dans, magi, mystik. Bilden är från Midvinterglöds lucia i folktron show år 2014. Foto: Philippe Rendu

Under Midvinterglöd får du uppleva när vår bevingade folktrolucia träder in över vinterfrusen mark för att krönas till Lucia med sin mäktiga eldkrona och eldstav.  Lyssna till tonerna av Dimmerarýns vackra stämsång som ekar ut över bygden och rakt in i era hjärtan. Detta år utlovas även ett specialarrangemang där nyskrivna låten "Featherfall" framförs för första gången live av Leo Flavum och Dimmerar'yn.

Upplev en magisk föreställning med Lucia i folktron på Midvinterglöd 12 december 2015! 
Foto: Daniel Funseth

Vokalgruppen Dimmerar'yn framför magisk stämsång till kröningceremonin av Midvinterglöds Lucia i folktron. Bilden är från Midvinterglöd 2014. Foto: Martin Burmester

Se eldens lågor dansa i rimfrosten, känn hur historiska vingslag sveper fram när vi berättar historien om lucia i folktron, berörs av de bevingade väsen som dansar genom mörker och ljus in i midvinterns hjärta. 

Varje år bygger vi vidare på vår show Lucia i Folktron. I år är det akt IV och temat är Vinterväsen. Berättelsen går vidare med ett skådespel du sent glömmer...

 

MEDVERKANDE ARTISTER - LUCIA I FOLKTRON:

Dimmerar'yn - Körsång

Dimmerar'yn är en vokalgrupp från norra Hälsingland, som med sina vackra stämmor framför sånger från förfluten tid såväl som nutid. Dimmerarýn som betyder "Gudinnorna", på språket Xhaimera, är en synergi av vackra musikaliska impulser och inspireras av de magiska och sagolika elementen.

Vokalgruppen Dimmerarýn medverkar i showen Lucia i folkron med sin vackra stämsång

Medlemmar:

  • Barbro Larsson
  • Lovisa Hall
  • Petra Shara Stoor
  • Tua Eurén 
  • Greta Andersson 
  • Kajsa Benett
  • Lotta Lindgren

Gruppen bildades hösten 2012 i samband med vinterevenemanget Midvinterglöd och är en enad kraft av kvinnor som med sin vackra musik och samstämda klang vill trollbinda sin publik och nå ända in i hjärteroten. 

Medlemmar: Lotta Lindgren, Kajsa Benett, Emma Dzakula Karlsson, Tua Eurén, Greta Andersson, Lovisa Hall, Barbro Larsson och Petra Shara Stoor

Digitala kanaler
Soundcloud
Facebooksida
YouTube
Instagram

 

Act of Emotion - Eldshow

Under Midvinterglöd 2015 fortsätter vi vårt glödheta samarbete med fantastiska eld- och nycirkuskonstnärerna Act of Emotion som medverkar i årets show "Fjäderfall" med mäktiga inslag av eldkonst.  

Magiskt musikaliskt skådespel med showen Lucia i folktron. Sång, eld, dans, magi, mystik. Bilden är från Midvinterglöds lucia i folktron show år 2014. Foto: Martin Burmester

Kontakt
Serpen - Linnéa Palmgren
info@actofemotion.se
073-322 79 46

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Instagram
YouTube

 

Leo Flavum - Berättare & Musiker

I årets Lucia i folktron show träder Leo Flavum åter in i berättarkaraktären där han med sin ord berör publiken och gör historien om Lucia än mer levande.

Ni kommer även att få höra Leo Flavum i ett musikaliskt uppträdande tillsammans med vokalgruppen Dimmerar'yn där dom tillsammans för första gången framför live den av Leo nyskrivna låten "Featherfall", tillägnad årets tema på Midvinterglöd. 

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Twitter

 

ME Choreography - Dans

I årets Lucia i folktron show får vi ett vackert gästspel och bevingat inslag av dansduon ME Choreography med Malin Frisk och Emelie Holmberg. Malin och Emelie har tidigare arbetat med bland annat Scenplats Hudiksvall och föreställningen 1721.

Malin har även arbetat med Glada Hudik Teatern och är också verksam som danspedagog och dansare i Hudiksvall. Emelie är koreograf och dansare i Iggesundsrevyn och jobbar även som Personlig Tränare.

Kontakt
mfdans@gmail.com
info@ibalans.nu

Digitala kanaler
Hemsida

 

Bergsjö Dansstudio - Dans

Vi har även detta år glädjen att hälsa dansare från Bergsjö Dansstudio glödhett välkommen med i vår show Lucia i folktron än ett år. I år medverkar dansarna Elin Ingvald, Matilda Hall, Kim Tuan Thawng och Katarina Hedberg med ett bevingat dansnummer för att göra berättelsen om Lucia i folktron än mer levande. 

Magiskt musikaliskt skådespel med showen Lucia i folktron. Sång, eld, dans, magi, mystik. Bilden är från Midvinterglöds lucia i folktron show år 2014. Foto: Martin Burmester

Digitala kanaler
Facebook

 

Lucia i folktron gestaltas av Katarina Borbos

Än ett år återvänder Katarina Borbos till Midvinterglöd, för att träda in i rollen som vår Lucia i folktron. Hon bär den nya skruden skapad och tillägnad årets show och hon kröns sedan till Midvinterglöds Lucia 2015 med den mäktiga eldkronan och eldstaven i smide av Fredrik Thelin. 

År 2012 blev starten till den nya traditionen Midvinterglöd och vår Lucia i folktron där Katarina Borbos iträdde rollen som Lucia. Den 12 december 2015 återvänder Katarina till Midvinterglöd för att än en gång bära Lucians skrud, smideskrona och eldstav. Foto: Martin Burmester


 

2. Dalecarlian Horse Adventures | Rättvik

Från Rättvik kommer Dalecarlian Horse Adventures, som turnerar över hela världen och instruerar i historiska hästsporter och framför allt Beridet bågskytte. Där är hemligheten att nå framgång, säkra hästar och att kunna dela sig i två delar. Överkroppen används för att hantera en pilbåge samtidigt som underkroppen måste fokusera på att rida hästen.  Det handlar om att lära känna sin bästa kompis och att man vågar lita på varandra. Med eld, mystik och musik uppträder de för första gången på Midvinterglöd!

Med eld, mystik och musik uppträder och medverkar Dalecarlian Horse Adventures för första gången på Midvinterglöd 12 december 2015! 

Med eld, mystik och musik uppträder och medverkar Dalecarlian Horse Adventures för första gången på Midvinterglöd 12 december 2015!

Mats och Ylva Woxmark, Dalecarlian Horse Adventures medverkar på Midvinterglöd för första gången med uppvisning av beridet bågskytte med eld, mystik & musik. Foto: Malin Jones

Våra besökare på Midvinterglöd ges även möjlighet till att få prova på beridet bågskytte från hästattrappen "Brutus". 

På Midvinterglöd ges du som besökare möjlighet till att prova på beridet bågskytte från hästattrappen "Brutus". Något för både stora som små! 

Kontakt
Dalecarlian Horse Adventures AB
Upplevelser i hästväg!

Adress:
Övre Gärdsjö Sturgälsvägen 6
795 92 Rättvik

Ylwa & Mats Woxmark
070-5102755
info@bydha.se

Digital kanaler
Hemsida
Facebook
YouTube
Instagram


3. Act of Emotion | Stockholm

Act of Emotions eldshow på Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen. Foto: Håkan Lenneby

Vi är oerhört stolta över att välkomna tillbaka världsartisterna och eldkonstnärerna Act of Emotion till Midvinterglöd 2015 - Fjäderfall. Förra året medverkade Act of Emotion på Midvinterglöd och tog publiken med storm med sin vackra, kraftfulla eldshow och skapade magiska stunder både som soloakt och med sin medverkan i showen lucia i folktron.

Act of Emotion har över ett decenniums erfarenhet och erbjuder exklusiva eldshower samt ett nätverk av professionella nycirkusartister för heltäckande och oslagbar underhållning på högsta nivå.

Act of Emotions eldshow på Midvinterglöd 2014- Vinterväsen. Foto: Martin Burmester

Act of Emotion medverkade i lucia i folktron showen Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen och kommer även i år på Midvinterglöd - Fjäderfall att medverka i luciashowen. Foto: Philippe Rendu

Act of Emotions eldshow på Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen. Foto: Philippe Rendu

Vi hälsar eldkonstnärerna Erik, Serpen och Linda från Act of Emotion glödhett välkomna tillbaka till Midvinterglöd 2015 - Fjäderfall. Act of Emotion kommer att framföra en oförglömlig magisk eldshow samt även i år kommer Act of Emotion att medverka i årets luciashow. 

Kontakt
Serpen - Linnéa Palmgren
info@actofemotion.se
073-322 79 46

Digitala kanaler
Hemsida
Facebook
Instagram
YouTube


Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund - Folkmusik i Å-kvarnen | Gränsfors

Vi har den stora glädjen att även detta år hälsa de fantastiska musikerna Thomas von Wachenfeldt och Tomas Söderlund glödhett välkomna till Midvinterglöd! Thomas och Tomas kommer att dela med sig av sina glödande toner med fiol och dragspel i musikkvarnen! Så missa inte ett besök i Å-kvarnen, sätt er ner en stund, vila fötterna, köp en matbit och njut av vacker musik en stund.

Thomas & Tomas uppträder preliminärt i Å-kvarnen 14:15-15:00

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.

Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund

Riksspelmannen Thomas von Wachenfeldt från Gränsfors har en brokig bakgrund som hårdrockgitarrist och fiolspelare med smak för äldre konstmusikaliska traditioner. Dock är och förblir den lokala skälmen och storspelmannen Hultkläppen hans musikaliska och andliga kompass. Thomas är också forskare, verksam som pedagog och har vunnit tävlingen Årets Spelmanslåt.

Tomas Söderlund från Söderhamn har med sitt dragspel utforskat de flesta traditioner som förknippas med instrumentet; vilket sträcker sig från gamla Hälsingepolskor, via Erik Frank till Frosini. Han är känd och uppskattad för såväl sin fingerfärdighet som sin förmåga att tolka de mest skira och vackra melodier, samt som lyhörd ensemblemusiker.

Digitala kanaler

Thomas von Wachenfeldt - Hemsida
Tomas Söderlund - Hemsida

Riksspelman Thomas von Wachenfeldt och dragspelare Tomas Söderlund uppträder med folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd.


5. De 4 kläpparna - Folkmusik i Å-kvarnen| Nordanstig

Vi fortsätter succén från förra året med musikkvarnen! Under Midvinterglöd så kommer vi även detta år att ha öppet i "musikkvarnen" där man kan sätta sig ner, värma sig en stund, köpa en matbit och lyssna till levande musik av fantastiska folkmusiker. Vi är stolta över att än ett år presentera att dessa fantastiska fyra kläppar kommer att förgylla musikkvarnen med sin närvaro och musik. Vi hälsar de 4 kläpparna glödhett välkomna till Midvinterglöd!

De 4 kläpparna uppträder preliminärt i musikkvarnen kl.16:15-17:00 (med förbehåll för förändring) 

De 4 kläpparna uppträder under Midvinterglöd i Musikkvarnen med folkmusik. Från vänster Emil Engberg, Johnnie Hassel, Jesse Ljung och André Malmqvist. 

De 4 kläpparna

Vi är fyra grabbar som älskar allt som har med folkmusik och gammeldans att göra. Vi spelar mest gamla låtar från hemtrakterna i Nordanstig men brukar jazza till det i bland och lägga till någon nittonhundra- eller tvåtusentalare. Vi består av Johnnie Hassel, en duktig violinist och gitarrist som hör hemma i Gränsfors (även kallad Gränsforsräven), Emil Engberg, en duktig violinist, gitarrist och trummis som har hållit på med musiken sedan barnsben (han är en jäkel på både hårdrock och folkmusik), André Malmqvist, en tvättäkta spelman som älskar allt som har med folkmusik och stämmor att göra och Jesse Ljung, en speleman med gamla anor från Hasselaskogarna. Tillsammans bildar vi De 4 Kläpparna.

De 4 kläpparna uppträder under Midvinterglöd i Musikkvarnen med folkmusik. Från vänster Emil Engberg, Johnnie Hassel, Jesse Ljung och André Malmqvist. 

Kontakt
Jesse Ljung
070-5142423

Digitala kanaler
Facebook