1. Hällas Krumelurer | Viskan

Jag heter Carina Johansson och bor i Viskan med man och vår son + ett bonusbarn. Jag är mamma till ytterligare 3 numera vuxna, utflugna barn. Vi har även 5 hundar och en katt. Jag har alltid tyckt om att arbeta med mina händer. Virka, sticka och sy och lite annat knåp. Har stickat härliga disktrasor i olika färger. Suveräna att använda. Gjort små tomtebarn i fimolera. Just nu är jag inne i en riktig virkperiod och virkar en massa härliga djur. Har döpt mina arbeten till Hällas Krumelurer. 

Virkade djur av Hällas Krumelurer.

Virkade djur av Hällas Krumelurer.


2. Serietecknare Erik Åhslund | Älvsund

Illustrationer av serietecknaren Erik Åhslund.

Illustrationer av serietecknaren Erik Åhslund.

Serietecknaren Erik Åhslund medverkar i årets midvinterglöd med ett gäng illustrerade udda julkort! Ofta tecknar han med en rejäl ton av humor. Samhällskritik och provokation genomsyrar hans bilder. Ett återkommande inslag är den ensamma människan med dess misslyckanden och utsatthet även de tecknade med mycket humor, värme och rå nakenhet. 

Udda Julkort av  s  erietecknaren Erik Åhslund.

Udda Julkort av serietecknaren Erik Åhslund.

Vill man se mer av Eriks alster kan en hålla utkik, han jobbar nu med ett album och kommer att medverka på Sthlm seriefestival till våren. Men nu gästar han midvinterglöd så passa på att köpa unika julkort att skicka till vän eller ovän, obs begränsad upplaga! 

Erik Åhslund ställer ut sina vykort till försäljning vid samma bord som konstnären Marie Olskims Lusth som ni kan läsa mer om längre ner på denna sida! 


3. Skulls & Bones Artwork - Konstnär Petra Shara Stoor | Jättendal

Skelettkonst av älg skapad av Petra Shara stoor.

Skelettkonst av älg skapad av Petra Shara stoor.

Konstnär Petra Shara Stoor.  Foto: Wednesday Brodin

Konstnär Petra Shara Stoor. 
Foto: Wednesday Brodin

Petra Shara Stoor är konstnärinnan som inspireras av att belysa balanserna i tillvaron: Ljus mot mörker, värme mot kyla, liv mot död... Allt för att ge betraktaren en upplevelse utöver det vanliga. Hon är intryck och uttryck; Konstnären som vet när man kan låta livet eller döden med sin eviga ingång och utgång vara en inspirationskälla, när man ska släppa ut allt, bryta varje regel av konventionalism i processen. 

År 2011 fann hon ett kranium av en älg i Hälsinglands skogar. Hon tog med detta kranium hem och bestämde sig för att genom sin konst hylla kvarlevorna och vörda den hårfina gränsen mellan liv och död. Skulls & Bones Artwork var ett faktum och lanserades vid sidan av hennes makeup artisteri. Hennes vilja att utveckla skelettkonsten gjorde att hon började ägna mer och mer tid till den och idag är det en del av hennes primära verksamhet. Inga djur skadas någonsin av hennes hand i denna process, etiken i skelettkonsten är högt prioriterad. 

Kraniekonst av Petra Shara Stoor.

Petra Shara Stoor är född i Österbotten, Finland där hon växte upp med skogen runt hörnet. Med närhet och kärlek till naturen bevittnade hon naturens krafter, metamorfoser, liv och död, Hon lägger stor vikt på detaljer och ser till att hennes konst går hela vägen; Från hennes händer in i ditt hjärta och själ. Hon är känd för att aldrig komma till ett stopp halvvägs, där hon gör allt för att föreviga hennes vision oavsett omständigheterna. Hennes erfarenhet och verksamhet omfattar idag ett brett utbud av kreativa och konstnärliga tjänster, däribland makeup, masker, attribut, kostymdesign och events för kommersiella och privata sektorn.

Petra Shara Stoor är tillsammans med sin partner Fredrik Fernlund konceptartisterna och grundarna bakom Midvinterglöd och den stora drivkraften bakom och till hela evenemanget. Det är de fakto hemma hos Petra & Fredrik som evenemanget Midvinterglöd anordnas och går av stapeln i Skulls & Bones Artworks magiska anda.  Värdparet önskar er alla glödhett välkomna till en magisk midvinterdag den 13 december i Hälsingland. 

Kontakt
Petra Shara Stoor
0767-82 88 53
shara@sharacreations.com

hemsida: skullsandbonesartwork.com
Facebook: skullsandbonesartwork
Instagram: @skullartist
Twitter: @skullartist


4. My Leffler - Gutefårskinn | Norrbo

Jag heter My Leffler och kommer från Norrbo. På vår gård, Ol Jons, har vi gutefår, en collie och tre katter. Under Midvinterglöd kommer ni finna mig sälja Gutefårsskinn, oklippta och beredda utan krom. Jag kommer även att sälja tjärljus samt julkort med kalligrafi. Varmt välkomna till mitt bord! Hoppas vi ses!

Gutefår.

Gutefår.


5. Konstnär Janina Stoor | Gränsfors

Janina Stoor skapar Midvinterglödinspirerad tavla som finns med på Midvinterglöd 13 December 2014!

Janina Stoor skapar Midvinterglödinspirerad tavla som finns med på Midvinterglöd 13 December 2014!

Landskapstavla av Janina Stoor. 

Landskapstavla av Janina Stoor. 

Konstnären, hantverkspedagogen och eldsjälen Janina Stoor ställer ut vackra tavlor i utomhusmiljö på Midvinterglöd. Detta blir inte vilken konstutställning som helst, utan vi välkomnar er till en konstutställning där konstverken omfamnas av rimfrostiga och silverstänkta träd! Janina har inför Midvinterglöd skapat två nya tavlor i Midvinterglöds anda och dessa premiärvisas och går upp till försäljning 13 December 2014 i Jättendal på Midvinterglöd!

Konstnären Janina Stoor är född i Österbotten, Finland men bor numera i den hantverksrika byn Gränsfors, i vackra Hälsingland. I Hälsingland har hon nära till naturen, som ger henne inspiration och kraft.

Hennes passion som konstnär är att få arbeta med händerna på alla olika sätt och Janina har en förkärlek till en del material som hon helst arbetar med, men säger att alla material står henne varmt om hjärtat. 

Människans arbete med konst och hantverk kan ha stor betydelse för den personliga utvecklingen. Som hantverkspedagog och kursledare får jag ofta se personligheter stärkas, växa och ta plats och utvecklas inom sitt hantverk och nå ett bättre självförtroende. Det är en otrolig glädje
— Janina Stoor
Konstnär Janina Stoor.

Konstnär Janina Stoor.

Janina arbetar främst med betong och målar oljetavlor, men i sitt yrkesverksamma liv har hon lärt sig mycket och arbetat med trä/snickeri, textil/textiltryck/screen, glasfusing, silverlera, betong, möbelrestaurering, teckning/målning, glasfiber, keramik etc. Janina säger att hon slutar aldrig förundras över materialens mångfald och människors kunnande. 

Janina har numera en fin liten ateljé i Gnarp, Nordanstig där hon skapar sina alster, håller kurser i målning eller skapar rekvisita till evenemang och konstnärliga projekt. Janina är även den som kommer att hålla i många trådar på själva Midvinterglöd när hon för andra året i rad är konferencier under dagen! Hon är även en stark pusselbit,drivkraft och kreatör i uppbyggnaden av själva Midvinterglöd och har haft många fingrar med i spelet för att förverkliga och bygga upp Midvinterglöd sedan starten 2012!

Landskapstavla av Janina Stoor.

Landskapstavla av Janina Stoor.


6. Gröna Huset, Charkuteri | Harmånger

Gröna Huset och dess ägarinna Karin Willing kommer att medverka på Midvinterglöds julmarknad med förädlad fisk, rökta ostar, hällbröd och andra närproducerade produkter. 

Whiskeyrökt Gräddost av Gröna Huset.

Whiskeyrökt Gräddost av Gröna Huset.

Kotakt
Karin Willing
0652-300 55
info@gh.nu

Hemsida: www.gh.nu
Facebook: Gröna Huset


7. TOMARUM, Fotograf & Designer Christine Linde | Delsbo

Vildvittra av Christine Linde, fotograf och designer,

Född och uppvuxen i Delsbo, Hälsingland. Fotograferar landskap och natur som brukar kunna förvandlas till troll och älvor. Det är främst väsen från Hälsingland och från sagor hon fick höra då hon var liten som återskapas i hennes bilder. 

Kommer att sälja papperskopior av sin konst i olika storlekar mellan 15x15 cm till 50x70 cm. Det finns även ett och annat kuddfodral till salu.

Christine Linde, fotograf och designer, som står för kontot Tomarum på Instagram. 

Skogstroll av Christine Linde, TOMARUM.

Kontakt
Christine Linde
tomarumphoto@gmail.com

Facebook: tomarumphoto
Instagram: @tomarum


8. Hälsingeboden | Hudiksvall

Syltat från Hälsingeboden.

Syltat från Hälsingeboden.

Bakelser från  Hälsingeboden.

Bakelser från Hälsingeboden.

Saft från Hälsingeboden.

Saft från Hälsingeboden.

Försäljning av bröd, kaffebröd och lunch i centrala Hudiksvall. Tillverkning o försäljning sker i en försäljningsvagn, gulmålad i träpanel. I största möjligaste mån är alla råvaror ekologiska och närproducerade. Ex odlar jag grönsakerna på gården utanför Enånger och gör saft, sylt etc av bär och frukter från trädgården och den omkringliggande skogen.

Vagnen går i 1950-talsstil, både på insidan och utsidan, likaså följer bakverk och maträtter trenderna på 50-talet. Linjerna är enkla och smakerna rena. Kryddor, smaker och recept är hämtade från årtiondet i fråga. 

Syftet är att bevara en värdefull del av vårt kulturarv, en period som lyste med bjärta färger och på den tiden modern kokkonst. Jag vill även hålla nere miljöpåverkan och därför främst använda lokalt och ekologiskt producerade råvaror. En tredje viktig faktor är målsättningen att laga nyttig och hälsosam mat och matbröd. Kaffebröd och bakverk är sällan nyttiga, men kan modifieras, inte minst i fråga om portionsstorlek och utsmyckning.

Sedan i början av december går det att besöka Hälsingeboden på västra tullgatan i Hudiksvall. På Midvinterglöd kommer bordet att vara fyllt med härliga matbröd, glögg och saft av finaste råvaror, sylt, marmelad och inlagda grönsaker. Även några bakverk kommer att samsas på bordet.

Bröd av Hälsingeboden.

Bröd av Hälsingeboden.

Kontakt
Cecilia Natander
0650-55 30 50

Hemsida:  www.aldestam.se 


9. Konstnär Siv Gustafsson | Hög

Änglaburkar av konstnär Siv Gustafsson som medverkar på Midvinterglöd.

Änglaburkar av konstnär Siv Gustafsson som medverkar på Midvinterglöd.

Jag är en konstnär som gillar att uttrycka mig i olika material och jag blandar allehanda tekniker tills jag får fram den rätta känslan. Det jag bidrar med till Midvinterglöd är mina Änglaburkar.
De är gjorda av fura och lind, målade i äggtempera. Mina kryss även de i fura och tempera kommer att vara med. Välkomna till mitt bord på Midvinterglöds julmarknad. 

Kryss i fura och tempera  av konstnär Siv Gustafsson som medverkar på Midvinterglöd.

Kryss i fura och tempera av konstnär Siv Gustafsson som medverkar på Midvinterglöd.

KONTAKT

Siv Gustafsson
0650-25566
siv@bohman.se


10. Konstnär & grafisk designer Eva Olsson | Mössön

Keramik av konstnär och grafisk designer Eva Olsson.

Keramik av konstnär och grafisk designer Eva Olsson.

Eva Olsson, konstnär och grafiker med verkstad och ateljé på Mössön i Hudiksvalls skärgård. Har under Midvinterglöd med sig ljus, disktrasor, ekologiska tygkassar, keramik och dekorationsband med Hälsinglands linblomma, tomtar och amaryllisar som dekoration.

Keramikhjärtan av konstnär och grafisk designer Eva Olsson

Keramikhjärtan av konstnär och grafisk designer Eva Olsson

Keramik av konstnär och grafisk designer Eva Olsson

Keramik av konstnär och grafisk designer Eva Olsson


11. Lapland Leather | Älvsbyn

lapland_leather_midvinterglod.jpg

Jag heter Michael Öberg, bor och verkar i Älvsbyn! Jag har två företag varav ett heter Lapland Leather där jag jobbar med skinn o läder och har produkter som t ex skinnkläder (byxor, jackor, västar, rockar, handskar mm).


Jag säljer även andra skinn- och läderprodukter såsom; läderbälten, plånböcker, vantar, handskar, ryggsäckar, väskor, mössor, kaffepåsar,
kaffepannefordral, vapenremmar mm.

Knivar och kåsor, Lappland Läder.

Knivar och kåsor, Lappland Läder.

Damastikkoru, Halsband i silver.

Damastikkoru, Halsband i silver.

Förutom det så har jag även Jörnkängan (helt unik känga, gjord uppe i Jörn), Damastikoru (smycken gjorda i damaskstål i norra Finland), sameslöjd och sameknivar (gjort uppe i Norrbotten, Lappland) + en hel del andra helt unika produkter som bara vi har på Lapland Leather! 

Lappland Läder säljer kläder på marknad.

Lappland Läder säljer kläder på marknad.

Kontakt
Lapland Leather
Michael Öberg

Lapland Leather AB
Michael Öberg
Kyrkostigen 8
S-942 33Älvsbyn
SWEDEN

0929-142 42
073-531 42 42
michael@cress.se

Hemsida: www.cress.se


12. Hälsingebocken Brand Store - Grafisk Designer Caroline Tinterova | Bergsjö

Konstnär och designer Caroline Tinterova medverkar på Midvinterglöd 2014.

Konstnär och designer Caroline Tinterova medverkar på Midvinterglöd 2014.

Bilden av Hälsingland

Bocken symboliserar Hälsingens styrka och mod. Arbetet med Hälsingebocken av formgivare Caroline Tinterova startade som och är till stor del ett konstprojekt som också hittat sin plats på produkter och i design.

Hälsingebocken från Tinterova som ett enhetligt varumärke handlar om att identifiera och definiera en gemensam identitet i Hälsingland som alla ska kunna använda sig av. I projektet har bockar för olika ändamål och platser skapats.

 


13. Studio Hanna Enander | Hudiksvall

ring-av-hanna-enander.jpeg
image (1).jpeg

Jag startade mitt företag 2013 och arbetar främst med måleri och smyckesdesign. Min studio har jag ett par stenkast från där jag bor, i centrala Hudiksvall. När jag målar är det där jag håller till, med alltifrån små akvareller till stora akrylmålningar. Mina motiv hamnar oftast på det abstrakta planet, där betraktaren lämnas utrymme för tolkning.

Mina smycken tillverkar jag i diverse material. I huvudsak kombinerar jag cernitlera, glas, mosaik och silver (925) i olika tekniker. Till största delen tillverkar jag alla pärlor och smyckesdelar för hand. Jag skulpterar, infattar, lackar, härdar, putsar, polerar och sätter samman. Jag tycker om att hitta nya användningsområden för material som i vanliga fall skulle setts i något helt annat sammanhang. Mitt varumärke kallar jag för S.H.E (Studio HannaEnander).

Under Midvinterglöd kommer jag att sälja små akvareller och smycken, samt representera Conundrum Örter.

Kontakt
Hanna Enander
073-036 59 90
hanna.enander@hotmail.com

Facebook: studiohannaenander
Instagram: @studiohannaenander


14. Conundrum Örter & Produkter | Silja

Vi är ett litet enskilt företag som inriktar oss på handgjorda, ekologiska produkter, för närvarande främst äkta handgjorda tvålar, salvor och cerat. Råvarorna som används är i så stor utsträckning som möjligt helt ekologiska och rättvisemärkta, det ingår aldrig några syntetiska ämnen för varken färg, doft eller konservering och så mycket som möjligt av allt "kringmaterial" såsom papper, lim, skrivarbläck etc är återvunnet, ekologiskt eller tillverkat från naturliga källor.

Alla våra produkter är handgjorda från grunden med stor omsorg, exempelvis så är tvålarna tillverkade med fetter och oljor, aldrig någonsin används färdiga tvålbaser eller liknande utan allt är äkta vara. Grobladsoljan är gjord på viltplockade groblad som handtvättats, semitorkats och sedan fått dra i ekologisk  olja i flera månader innan den omvandlas till läkande grobladssalva. 

Vi som jobbar med företaget heter Joakim Undin Enros och Elisabeth (Lisa) Göransson och bor i Silja, ca en mil norr om Hudiksvall.  Vi månar om miljön och ett hållbart leverne, både privat och i övrigt. Grunden till detta ligger mycket i Lisas utbildning som örtterapeut och näringsterapeut, något som ger en större insikt för vad som krävs för ett hållbart liv och en ljusare framtid. Jocke står för många av idéerna och markarbetet samt tvekar inte när det behövs en extra hand i tillverkningen eller annat. Just nu tar våra tre små flickor mycket tid och de är såklart alltid prioriterade men vi skyndar gärna långsamt bara vi sakta rör oss framåt. Vårt mål är att utvidga verksamheten, införa fler produkter och hålla stenhårt på mycket god, ekologisk kvalité! För det mår både kropp, själ, sinne och natur bäst av! 

Visst kan det vara krångligt ibland men det enda rätta är att börja i en ände som passar och sedan ta det därifrån. Att vända sig till det ekologiskt odlade, uppfödda och tillverkade är en alldeles ypperlig start på ett bättre liv!
— Conundrum Örter & Produkter

Namnet på vår verksamhet kommer sig av att många verkar se vägen till ett friskt, hälsosamt liv som en svår gåta (conundrum), en paradox eller en omöjlig balans mellan modernt leverne och att snöa in sig som självförsörjande bonde i ett torp på landet. Det gör inte vi!

Allt gott önskar vi på Conundrum! Studio Hanna Enander kommer att representera
oss och våra produkter på Midvinterglöd. 


15. Titibaka Arts & Crafts | Stockholm

Svensk allkonstnär och hantverkare som hämtar sin inspiration från Nordisk forntid, hednatro och folklore. Jag tycker om när mina skapelser har en rustik och lite tidssliten framtoning, vilket ger en känsla av forntida magi.

My arts and crafts are inspired by the Nordic nature, folklore and history. The design is rustic, rough, earthy and sometimes even primitive. The quest is that Titibaka Arts and Crafts will be unique and magical... I want to have a sense of antiquity and immortality over my creations.
— Titibaka Arts and Crafts

Kontakt
Webbshop:  www.etsy.com/shop/Titibaka
Facebook: Titibaka Arts & Crafts
Instagram: @titibaka
Tumblr: titibaka.tumblr.com


16. Myrans Bullar & Bakverk | Hudiksvall

Det viktiga för Myran är att baka med känsla och kvalitet. Den som äter hennes bakverk ska få en smakupplevelse och njuta för en stund. Myran bakar bullar & bakverk med hög kvalitet och låter fantasin flöda i bakverken hon gör.

Myran erbjuder även catering på smörgåstårtor, bröllopstårtor, tårtor eller andra bakverk. Levererar till er arbetsplats det ni önskar till fikat, konferensen mm. Under Midvinterglöd kommer Myran att sälja bullar & bakverk som hör julen till!
Välkomna till Myrans bord på Midvinterglöd och till en smakupplevelse! 


17. Flickan.com - Motivlackerare Linda Tolind | Årskogen

Motivlackering av Linda "Flickan" Tolind.  www.flickan.com

Motivlackering av Linda "Flickan" Tolind. www.flickan.com

Linda "Flickan" Tolind.  www.flickan.com

Linda "Flickan" Tolind. www.flickan.com

Linda "Flickan" Tolind är född strax söder om Sundsvall och uppvuxen i Norge. Hon är utbildad fotograf och arbetade flera år inom reklambranschen i Oslo innan hon flyttade tillbaka till Sverige. När hon vid ett tillfälle fick i uppdrag att dekorera några studentrockar införskaffade hon en airbrush för ändamålet. Det var så hon kom i kontakt med tekniken första gången. Väl tillbaka i Sundsvall sadlade hon om och började på allvar med det som redan flera år intresserat och lockat henne - motivlackering. 

Hon lackerar främst bilar, lastbilar och motorcyklar. Några av de mer kända exemplen är PG Lundmarks Dakar-motorcykel 2004 och Volvos senaste STCC bilar. Men även mer udda föremål märks bland henne uppdrag så som motiv direkt på kroppen, marspiankycklingar, en benprotes, en tandborste och en gammal damcykel. 

Motivlackering av Linda "Flickan" Tolind

Motivlackering av Linda "Flickan" Tolind

LIVE AIRBRUSH UNDER MIDVINTERGLÖD!

Under Midvinterglöd kommer Linda "Flickan" Tolind att ställa ut föremål som hon motivlackerat och ni kommer även att få se denna fantastiska konstnärinna "in action" när Linda går loss och målar live inför publik med sin airbrush!

Ni hittar Linda "Flickan" Tolind och hennes konst i "skallhäxans krypin" på övre våningen i vår loge, i rummet bredvid Skulls & Bones Artworks skelettkonstutställning! 

Jag kan måla på de flesta saker och ting så länge de står stilla tillräckligt länge
— Linda "Flickan" Tolind

Kontakt

Linda "Flickan" Tolind
070 345 10 03
linda@flickan.com

Hemsida: www.flickan.com
Facebook: flickandotcom


18. Darkpassion - Chockladpraliner | Gnarp

DarkPassion var det självklara namnet när jag för ett antal år sedan började tillverka mina egna chokladpraliner. För det är just en passion för den mörka chokladen jag har. Och hantverket. Att tillverka chokladpraliner för hand kräver gott om tid och en stor portion kärlek till hantverket.

Chokladpraliner av DarkPassion. www.darkpassion.se

Chokladpraliner av DarkPassion. www.darkpassion.se

Jag lägger ner min själ i mina praliner och varje detalj är viktig. Allt från fina råvaror, gärna ekologiska, till äkta och kraftfulla smaker och inte minst ett utseende som lockar ögat.
— Annika von Schlieben, DarkPassion


Min lilla chokladfabrik finns mitt i Gnarp och här tillbringar jag all ledig tid. Jag jobbar endast med mörk choklad med 70% kakaohalt, ekologisk och FairTrade-märkt. Hela sortimentet är dessutom laktosfritt vilket många uppskattar. Utöver praliner har jag också ett stort sortiment av handgjorda chokladkakor och annat gott. Dessa är inte bara laktosfria utan helt mjölkfria. Försäljningen sker oftast via hemsidan men det går naturligtvis även bra att knacka på dörren. Om jag är hemma så öppnar jag!

Varmt välkommen att hälsa på mig på Midvinterglöd!

Hallon-passionsfrukt.

Hallon-passionsfrukt.

Chili-lakrits chokladpralin.

Chili-lakrits chokladpralin.

Varm chokladklubba

Varm chokladklubba

Kontakt
DarkPassion / PralinPinglan
Annika von Schlieben
070-3531313
info@darkpassion.se

Hemsida: www.darkpassion.se
Facebook: Darkpassion.se


19. Lädermakare Mia Sjölund | Jättendal

För mig är det viktigt med hållbarhet därför jobbar jag främst med vegetabiliskt garvat (minsta miljöpåverkan) läder från Tärnsjö som bara blir finare med åren.
— Mia Sjölund
Mia Sjölund ställer ut läderhantverk på Midvinterglöd

Mia Sjölund ställer ut läderhantverk på Midvinterglöd

Jag skapar främst accessoarer i liten skala. För mig är det viktigt med hållbarhet därför jobbar jag främst med vegetabiliskt garvat(minsta miljöpåverkan) läder från Tärnsjö som bara blir finare med åren. 

I och med min möbeltapetserings utbildning vid Carl Malmsten Furniture studies så tar jag mig även an olika typer av möbeluppdrag. Jag har alltid hållit på med någon typ av kreativt skapande och det kommer jag fortsätta med. 

Kontakt

Mia Sjölund
mia_sjo@hotmail.com


20. Marie "Renoverian" Näsman | Gränsfors

Jag anser mig själv vara en kreativ varelse som alltid varit intresserad av att skapa med mina händer. Det ger mig ro i själen att se något vackert växa fram.
— Marie Näsman

Jag köper små "loppisfynd" som jag sedan gör om med lite färg och kanske någon dekoration. Ibland får saken någon helt annan funktion. Min alster har i regel tre olika rena färger; vit, röd eller svart.  Detta är mitt bidrag till "recycling".  Jag åtar mig även små renoveringsobjekt, så om du har något du vill förnya, såsom små möbler eller olika inredningsdetaljer är du välkommen att höra av dig.

Jag säljer även hemsydda kuddar med handgjorda personliga tryck, renoverade ljusstakar i olika material, små nyttosaker och olika inredningsdetaljer, julgransprydnader gjorda av gamla kakformar och dekorerade på olika vis. Lite matnyttigt kommer jag också att ha. Min hemlagade smörkola paketerade i återanvända glasburkar som jag dekorerat samt glödhoppor kommer också att finnas till försäljning och kanske något mer gott.

Jag hoppas att du kommer och kollar in mina små alster på Midvinterglöd den
13 December! Välkomna!

 

Kontakt
Marie Näsman
070-6387889
eiramn62@yahoo.se


21. Tinker Tailor | Strömsbruk

Tinker Tailor:  Vintage och egendesignat, samt en hel del klockrena ingredienser för Steampunkaren!

Tinker Tailor: Vintage och egendesignat, samt en hel del klockrena ingredienser för Steampunkaren!

Tinker Tailor finns på plats under årets vintermarknad på Midvinterglöd och erbjuder det lilla extra till dig som gillar stilen från förr.

Tinker Tailor vurmar för gamla tiders science fiction och allt som är vackert. Hon uppdaterar stilen från den industriella revolutionen.  På Midvinterglöd kommer hon att sälja stormhattar, spetsvantar, hennes egna unika Nyoscarianska & Goth-handväskor samt ett och annat krimskrams.

Så oavsett om det är en unik gåva till lillasyster eller en välförtjänt gratifikation till dig själv, Tinker Tailor kan nog gräva fram det ur gömmorna. Nytt och importerat, blandad med vintage och egendesignat, samt en hel del klockrena ingredienser för Steampunkaren!

Kontakt

Facebook: tinkertailorstyle
Instagram: @quirentia


22. Silversmed Barbro Svensson | Näsviken

Silversmycke av Barbro Svensson Löfstedt från Näsviken

Silversmycke av Barbro Svensson Löfstedt från Näsviken

Barbro Svensson Löfstedt

Barbro Svensson Löfstedt

Mitt namn är Barbro Svensson Löfstedt och jag har min smedja i Näsviken. Där tillbringar jag stor del av min fritid. Inspirationen kommer från djur och natur då jag har förmånen att bo mitt i spenaten! Silvret är ett fantastiskt material att arbeta med. Det är mjukt, glänsande och följsamt och ibland motsträvigt och svårformat. Därför älskar jag min "hobby" och fullärd blir jag aldrig. I Hillen Näsviken finns min smedja som är öppen när jag är hemma. 

 

Kontakt
Barbro Svensson Löfstedt
070-5530825
barbro.lofstedt@gmail.com


23. Nässelhäxan - Petra Modée | Jättendal

Lokalproducerade produkter av Nässelhäxan. www.nässelhäxan.se

EN HÄXA ÄR SJÄLVSTÄNDIG OCH KLARAR SIG SJÄLV. HON LEVER MED NATUREN ISTÄLLET FÖR MOT. DÄRFÖR BYGGER MINA PRODUKTER PÅ LOKALA RÅVAROR OCH HANTVERKSMÄSSIG PRODUKTION.
— Petra Modée

Det började med två bikupor och ett trädgårdsland som tagits över av ogräset. Av bina fick jag honung och vax, från trädgårdslandet nässelblad och grönsaker. Att nässlor är nyttiga förstår var och en som läser in sig i ämnet. Bladen och skotten kan ätas färska eller torkas och malas till mjöl, stammen rötas och bearbetas för att bli tråd, fröna torkas och rötterna torkas.

Lokalproducerade produkter av Nässelhäxan. www.nässelhäxan.se

Under årens lopp har jag provat att blanda olika sorters honung och två favoriter är ingefärshonung och chilihonung. Alla mina produkter är helt igenom egenproducerade. Vissa år har jag haft fler bikupor, andra år färre. Jag har också provat mig fram och har ett eget recept på syrat nässelbröd. Jag gör idag olika slags honung och salvor, kokar min egen tvål och gör eget schampo.

Lokalproducerade produkter av Nässelhäxan. www.nässelhäxan.se

Idag säljer jag syrat nässelbröd, honung av olika slag, örtsalt, bivaxljus och nässeltråd. Målet är inte ökad försäljning, eller ett liv i lyx. Istället vill jag värna om det lokalproducerade. Jag vill värna om de enskilda människornas möjlighet att överleva på det jorden ger. Jag är aktiv i Omställningsrörelsen som är ett globalt nätverk för gräsrötter som vill påbörja omställningen av samhället. Det är platsen för människor som tror att samhället kan förändras. Som en del av den omställningen håller jag även kurser i hur man gör tvål, björktjära, bivaxsalva, såpa och skokräm m.m.

I vinter ska jag skriva en kokbok med alla mina erfarenheter och tips. Den kommer såklart innehålla recept, men även historier och funderingar. Jag håller till i Västirönningen, Jättendal, som är en gammal bondgård med vedspis. I vedspisen bakar jag alla bröd och ovanpå torkar jag kryddor, grönsaker och svamp. Ofta samtidigt.


Kontakt
Petra Modée

Hemsida: www.nässelhäxan.se
Facebookgrupp: nasselhaxan


24. Ekonära Hälsingland | Mellanfjärden

Produkter från Ekonära Hälsingland

Produkter från Ekonära Hälsingland

Ekologiska och närproducerade varor är viktigt för oss. Slipp gifterna, mer smak och det är bättre för djur och natur - vi lånar bara jorden från våra barn.
— Ekonära Hälsingland

Vi säljer ekologiska och närproducerade varor i vår webbutik och inom kort kommer vi även att öppna vår nya butik i Mellanfjärden, Nordanstig. Vår vision och tanke är att samla mängder av ekologiska och närproducerade varor under samma tak och göra det så lätt som möjligt för Dig som konsument att hitta de ekologiska varor du söker.

Vi bygger upp vår butik tillsammans med våra kunder som tipsar oss om vilka produkter man önskar skulle finnas i vårt sortiment. Vår vision och vårt mål är att erbjuda varor med hög kvalitet till ett bra pris. Varor utan kemiska tillsatser för framtidens skull. Vi har även ekologiska matkassar till försäljning, (4 middagar för 4 personer), kontakta oss för mer information!

Under Midvinterglöd kommer vi att sälja ett fint urval från vårt sortiment, bland annat varor från Klockargården, Lotta Boden, Hälsinge ångbryggeri, Ljusboden mm.

Produkter från Ekonära Hälsingland

Kontakt
Margaretha Fredholm & Conny Filin
070-222 40 14
info@ekonarahalsingland.se

Hemsida: www.ekonarahalsingland.se
Facebook: ekonara.halsingland


25. Konstnär Marie Olskim Lusth | Delsbo

marieolskimslusth_midvinterglod.jpg

Fotografi av Marie Olskims Lusth från utställningen "Ljus och mörker"

Konstnär och fotograf Marie Olskims Lusth

MARIE OLSKIMS LUSTH kommer från Delsbo, Hälsingland. Där har hon sitt ruckelröda hus långt uti skogen men bor just nu nere i Stockholm och går Teater Tribunalens utb Politisk Scenkonst. 

Det passar min rastlösa själ bra. lugnet i norr, skogen å mörkret vs höghusbetongen å pulsen i city! Jag började svetsa järnskulpturer för ett år sen och blev helt såld på det, snöade in rejält. Tid och rum existerar inte när en svetsar.
— Marie Olskims Lusth

Hon fotograferar även ofta svartvita bilder (se bild från senaste utställning "ljus och mörker") och tecknar i kol så fort tillfälle ges. Marie är skådespelerska och var med och startade Teater Agatha, en obstinat frigrupp som inte är skraja för att ta upp tabun, ifrågasätta och röra om i stugorna. När stålarna tryter kör hon några varv med lastbilen..

 

Svetsat konstverk av Marie Olskims Lusth. 

Svetsat skelettkonstverk av Marie Olskims Lusth. 

Kontakt
Marie Olskim Lusth
marie_olskims@hotmail.com