Midvinterglöd Arena

Midvinterglöd - Evenemangsområde

Midvinterglöds unika julmarknad hålls i Skulls & Bones Artworks rustika loge i Jättendal, samt tillhörande gård därutanför. Evenemangsområdet bjuder in till magiska stunder där Midvinterglöds fantasifulla tema andas och genomsyrar hela upplevelsen.

 • Stora Scenen - Lucia show och eldshow mm.
 • Logen - Utställare
 • Lilla gula lekhuset - Tindra & Gnistra underhåller barnen
 • Pärkällaren - Boning för våra Glödväsen
 • Toaletter
 • Fika,  kolbullar och korvförsäljning
 • Information och entré

Å-Kvarnen - Musik & Mat

Här kan man sätta sig ner i värmen en stund, fika, äta och lyssna på musik. Det är inte så många platser så vi får dela med oss och turas om i värmen. 

Å-Kvarnen ligger i byn Å i vackra Jättendal intill Å-bäcken och ägs av Klas-Göran och Ingmari Engberg som är Petra och Fredriks grannar. Sedan 2014 ingår Å-kvarnen som en del av Midvinterglöds området. 

Det är en kvarn som vittnar om flera tidsepoker där gediget hantverk, lokalt omhändertagande av säd och lin har varit dominerande. Kvarnen fungerar än idag och kan producera mjöler, gryn och rensa säd m.m. så som den gjort sedan 1800 talet. På Å-kvarnens hemsida hittar du allmän historik om kvarnen och dess omgivning samt den släkt som äger och har ägt den mer eller mindre oavbrutet.

Familjen Engberg och Midvinterglöd hälsar er glödhett välkomna till Å-kvarn!

 • Piroger
 • Live - Folkmusik
 

Område & faciliteter

Midvinterglöd är ett vinterevenemang som anordnas i utomhusmiljöer. Detta innebär att det väder det är den dagen Midvinterglöd är, enligt det klär man på sig. Midvinterglöds område är till största delen utomhus och även om julmarknaden är inne i vår loge är det inte "varmt" där. Vi rekommenderar varma kläder, skor, mössor, handskar för att ni skall kunna spendera hela dagen med oss eftersom det är mycket som händer och sker hela tiden.

OBS! Genom området rinner en livlig bäck och det är några broar att passera för att komma till scenområdet! Vi uppmanar alla föräldrar till små barn att hålla sina små under uppsikt i närheten av vattnet och vid broarna!

Områdeskarta Midvinterglöd

Toaletter

 • Vi har en toalettvagn som har värme, belysning och är isolerad. Den har 1st toalett anpassad för funktionshindrade och med 2st vattenbaserade toaletter i front. 

  Handikappdelen har ramp upp till den skjutbara dörren. Då vagnen ställs ner och däcken går in i vagnens underdel så blir rampens lutning mycket låg.

 • Vi har även 3 stycken utedass för den som gillar den kompletta upplevelsen av att vara på landsbygden. 

Tillgänglighetsanpassat område?

Att transportera sig med Permobil / ordentligare rullstol genom loge, in till varma musikkvarnen och på området är inga problem. 

Vi har en toppmodern toalett som endast är för de med funktionsnedsättning.
(Nyckel hämtas i lilla närliggande entrén).

Våra funktionärer finns på plats på området och hjäper till om någon behöver hjälp.

Vi jobbar aktivt med att försöka göra evenemanget mer tillgänglighetsanpassat för alla. Men vi vill upplysa om att Midvinterglöd anordnas "hemma hos" Petra och Fredrik, Skulls & Bones Artwork, i deras rustika loge och tillhörande gård utanför så anpassningar sker utifrån de premisser vi har.

Parkering

Vi har en mindre parkering närmare entrén som endast får användas av för de med funktionsnedsättning. Se karta.

Ledsagare

I de fall du har en fysisk eller dold funktionsnedsättning som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare fri entré.

Ledsagaren måste ha fyllt 18 år. Midvinterglöd erbjuder en ledsagare fri entré. Har du fler ledsagare betalar de ordinarie pris. Vi ser gärna att behovet av ledsagare styrks med intyg (alternativt att du som fungerar som ledsagare har ett intyg på detta).

Servicehundar i arbete är välkomna.

Våra funktionärer finns till hands om något extra skulle behövas.
Meddela i entrén, så hjälper våra entré-värdar till.

Hör av dig till oss ifall du har ytterligare frågor rörande detta.

 

Barnvagnar?

Området utanför logen går det bra att ha med sig barnvagn men det är inte möjligt att ta med barnvagnen in i logen när man besöker julmarknaden. Det är trångt i logen med utställare och besökare och en barnvagn täpper till de gångar som behöver vara öppna för framkomlighet. Lämna gärna barnvagnen utanför när du besöker marknaden i logen.

 

Djur?

Att ta med sig sina djur på Midvinterglöd är tillåtet. Djur får dock inte vistas inne i logen bland utställarna på marknaden och det är många människor i rörelse på Midvinterglöd vilket kan stressa djur samt att eldar och shower kan verka skrämmande på djuren. Om ni vill ha med djur på Midvinterglöd så måste alla djur hållas kopplade, vara utomhus och vara under ständig uppsikt av ägaren. 

 

Parkering

Parkeringen är på andra sidan vägen, på åkern och mitt emot Midvinterglöds entré. 
Läs mer om parkeringen.

 

Kläder efter väder

cool-guy.jpg

Vi kan inte heller här nog understryka hur viktigt det är att klä sig varmt från topp till tå! Varma skor, underställ, vinterkläder, mössa, handskar, halsdukar.. allt ni kan tänka er behöva för att kunna dela hela Midvinterglöd med oss. Det är många timmar utomhus fyllda med upplevelser som ni ska dela med oss, så klä er varmt så att ni inte fryser och får avbryta ert besök här för att ni blir för kalla. Hellre för mycket än för lite kläder!