Skapa ett magiskt fantasifullt glödväsen från djupet av folktron, sagornas värld eller andra dimensioner.

Låt ditt glödväsen vakna till liv när midvinterns hjärta slår för Hälsingland! Låt ditt glödväsen dansa i månens sken, i rimfrostig natt, i stjärneldars glans...

Foto: Philippe Rendu

Tema Glödväsentävling 2016 : De fyra elementen jord, vatten, luft och eld

Årets tema på midvinterglöd är ”Femte ljuset” med inspiration från de fyra elementen jord, vatten, luft och eld! Hitta inspiration till ditt glödväsen i temat och skapa ett elementinspirerat väsen till årets Midvinterglöd. Ett väsen från din fantasi eller från folktron, mytologier, magiska världar eller parallella dimensioner. Vi inbjuder Dig till att delta i vår årliga makeup & kostym-tävling på Midvinterglöd. Skapa ett fantasifullt glödväsen till Midvinterglöd 10 december 2016! Nybörjare, avancerad, ung som gammal - kom med i vår tävling! Alla kan vara med - endast fantasin sätter gränser för vad du kan skapa!

Tävlingsväsen Midvinterglöd 2015.Tema: Fjäderfall.  Foto: Philippe Rendu

Tävlingsväsen Midvinterglöd 2015.Tema: Fjäderfall.  Foto: Philippe Rendu

Vinster

Tävlingsdeltagare i Midvinterglöds Makeup & Kostym-tävling 2014 med tema Vinterväsen. 
Foto: Philippe Rendu

Make-up Studio Professional Makeup är huvudsponsor i tävlingen och första pristagarna i tävlingen erhåller fantastiska makeupprodukter från Make-up Studio, samt lite annat smått och gott som vi stoppar ner i vinnarpåsarna! Må mest magiska väsen vinna! 

Publikens pris

Det väsen som samlat ihop flest röster = magiska stenar från publiken erhåller titeln publikfavorit och får ett pris för sitt väsen. 

 

Anmälningsperiod till tävlingen

Sista datum anmälan: 9 december (anmäl dig i formuläret längs ner på sidan)
Final: 10 december, Midvinterglöd i Jättendal, Hälsingland
Vinnaren koras: 10 december på Midvinterglöd

Tävlingsinstruktioner

Anmäl dig till den klass du ska tävla i

Anmäl dig till Makeuptävlingen genom formuläret nedan. När du anmält dig får du ett mail som bekräftar din medverkan. 
I år har vi två klasser. En för under 16 år och en över 16 år. Anmäl dig till rätt klass. 

Vad och hur ska du skapa?

Låt din fantasi flöda fritt! Skapa ett magiskt glödväsen inspirerat av årets tema. Använd makeup, hår, kostym, rekvisita för att skapa ett helhetsintryck. Du får jobba med vilka material du vill. Du väljer vad du vill skapa och hur du skapar ditt väsen. Du kan antingen skapa ett Glödväsen genom att själv vara modell, eller så använder du en vän som modell.  Ge ditt väsen ett namn och ha gärna en liten berättelse som går hand i hand med ditt väsen, så blir det lättare för dig/din modell att gå in i sin roll, 

När ska du/ditt väsen vara på plats?

glodvasen_midvinterglod_philippe_rendu.jpg

Anländ senast kl. 13:30 - 13:45 till Midvinterglöd och registrera ditt Glödväsen i närheten av entrén. Du och ditt väsen får gratis entré till Midvinterglöd. Se till att ditt väsen är helt klart i utförandet när du anländer till Midvinterglöd. Under Midvinterglöd ska ditt väsen gå omkring på området och vara "i karaktär" så att det tillför en magisk dimension till Midvinterglöd. Så försök få ditt väsen att leva ut i sin roll.

Hur avgörs tävlingen?

En handplockad jury utser vinnaren som vinner 1-3 e pris. Det är den som skapat ett väsen som vinner, inte modellen. (Om man inte är modell själv). Alla väsen uppmanas vara i karaktär, att gå in i en roll och mingla omkring med besökarna på Midvinterglöd för att samla in magiska stenar i sin korg. Magiska stenar = röster. Den med flest stenar i sin korg vinner publikens pris. 

Under Midvinterglöd kommer vi vid två tidpunkter under dagen att kalla samman alla väsen till en och samma plats så att publiken får se alla samtidigt. Alla väsen visas även på stora scenen och vinnaren av tävlingen presenteras på scen tillsammans med sitt väsen. 

Glödhett välkommen med ditt Glödväsen till årets tävling i makeup & kostym på Midvinterglöd!

 

Anmäl dig till Midvinterglöds Makeup & Kostym-Tävling

Namn (skapare av väsen) *
Namn (skapare av väsen)
Vara väsen själv eller sminka på modell *
Välj här om du kommer att vara väsen själv eller använda dig av modell
Tävlingsklass *
Anmäl dig till rätt klass
Telefon *
Telefon