Thomas von Wachenfeldt underhåller med fiolmusik under Midvinterglöd!

Vi strävar efter att skapa en magisk och vacker stämning på Midvinterglöd marknad där det puttrar i många konstnärliga och musikaliska grytor samtidigt, allt för att ge våra besökare en dag fylld av fina upplevelser och mångfaldiga minnen. I vår loge på övre plan så har vi ett mindre rum som vi kallar "Skallhäxans krypin" och i det rummet kommer våra gästmusiker att finnas med under dagen och bjuda på toner från nutid och dåtid. I detta rum kommer även magikern Adrian Videla att hålla till med sina trollkonster. Detta rum är som sagt ett litet krypin och det blir ett intimt möte med våra artister. Utanför detta rum finns det ett litet större rum där man kan hålla till om man vill lyssna på musiken även om man inte ryms in i det lilla rummet. Här på övre plan kommer även skallkonstutställningen med Skulls & Bones Artwork att finnas. 

En av de musiker som kommer att finnas med under Midvinterglöd är vår goda vän och välrenommerade musiker/rikspelman Thomas von Wachenfeldt. Thomas kommer med sin fiol och sin röst berätta historier ur folktradition och bjuda våra besökare på en resa genom tiderna. Thomas kommer att spela under följande tider kl. 14:30-15:00 och kl. 16:30-17:00. 

Vi hälsar Thomas von Wachenfeldt glödhett välkommen till Midvinterglöd!

 

Thomas von Wachenfeldt

Foto: Thomas won Wachenfeldt. www.wachenfeldt.org

Thomas von Wachenfeldt har en rik bakgrund avseende att komponera-, producera och framföra musik, huvudsakligen med fiol och gitarr som sina främsta instrument. Thomas forskar i musikpedagogik vid Luleå Tekniska Universitet. Thomas undervisar även i Musikhistoria, Ensemble och Violin vid Framnäs Folkhögskola, samt Musikteori vid Bollnäs Folkhögskola.

Thomas von Wachenfeldt. www.wachenfeldt.org
Foto: Petra Shara Stoor 

Han har en mångårig karriär som musiker inom främst konst- och folkmusik, men även inom extremare hårdrock. Han har även arbetat med artister inom de flesta genrer som arrangör och musiker. Thomas har också lett workshops och kurser i främst folkmusik runt om i Sverige men även i bl.a. Frankrike, Finland, U.S.A. och England.

Thomas har också släppt det uppskattade soloalbumet "Malleus Clericum", på vilket han med fiolen tar sig an det esoteriska arvet inom folkmusiken.

Läs mer om Thomas:

www.senzavib.com
www.wachenfeldt.org