Skapandet av rekvisita inför Midvinterglöd har börjat!

Äntligen! Nu har vi kommit igång med skapandet av rekvisita inför årets Midvinterglöd! Temat "Norrskenets spegel" är så inspirerande, det fullkomligt flödar av idéer och tankar kring detta tema! Norrsken i sig själv är ju ett så makalöst vackert skådespel på himlavalven. Man tappar ju nästan fotfästet av "wow-känsla" när man får ta  del av de sprakande färgerna som leker runt där uppe i skyarna och skapar konstverk utan dess like. Tyvärr så har vi inte förmånen av att få njuta så ofta av Norrsken här i Hälsingland, utan det är ju mer förunnat dem som befinner sig på nordligare breddgrader. Vår resa till polcirkeln förra året inspirerade oss till årets tema och vi vill återskapa känslan av Norrsken under årets Midvinterglöd.

Jag och min assistent Amanda Qvarfort har påbörjat arbetet med rekvisita och skapande av detaljer till området. Vi kommer att skapa och designa en ny dräkt till årets Lucia i folktron, även den skall få sig stänk av Norrsken.. och här sitter vi för fullt och målar blommor som skall pryda Lucians klänning...

Amanda hjälper till med att skapa rekvisita till Midvinterglöd, Lucia i folktron. Foto: Petra Shara Stoor

 Tanken med Lucia i folktron är att varje år får hon en ny skrud som matchar det tema som Midvinterglöd har. En skrud som hemlighålls i sin helhet tills det är dags för Luciaframträdandet på Midvinterglöd. Jag leker med tanken på vilka sagolika kreationer som kommer att födas under de år framöver som vi kommer att genomföra Midvinterglöd. Så spännande! 

Just nu jobbar hela teamet bakom Midvinterglöd fullt ös bakom ridåerna för att färdigställa allt från hemsida, affischer, bokningar av artister, utställarinformation, logistik mm. Det puttrar i många grytor! Vi kommer framöver att presentera vårt team lite närmare så får ni lära känna oss lite grann under denna resa! Men låt mig avsluta detta blogginlägg med att till att börja med presentera Amanda lite närmare för er, för henne kommer ni nog att få se en hel del av här på bloggen under den närmaste tiden. Amanda var nämligen en av mina kreativa och drivna elever i makeup på Västermalms Gymnasium i Sundsvall. Amanda tog studenten i år och nu kommer hon att arbeta hos Skulls & Bones Artwork under de närmsta två månaderna och få vara med när vårt team bygger upp Midvinterglöd steg för steg. Jättekul att ha Amanda med ombord på detta tåg!

// Petra Shara Stoor  

Frostigt vackra blommor som glimrar till i blått och grönt. Foto: Petra Shara Stoor