Vem är Amanda Qvarfort?

Jag nämnde tidigare att vi kommer att presentera teamet lite närmare här under resans gång. Eftersom jag redan nämnt Amanda, så frågade jag om hon kunde själv skriva ner lite av sina tankar och berätta för oss alla vem hon är. Detta brev landade i min e-post idag. Det är inte för inte man blir själaglad och faktiskt riktigt rörd. Tack Amanda! Vi är glada att du är med på detta äventyr!

"Hejsan! Jag heter Amanda Qvarfort, och har sedan nästan en vecka haft äran att få jobbat som assistent åt Petra. Jag har en otroligt häftig resa framför mig där kreativiteten mellan oss båda flödar fritt. Mitt intresse för konst började tidigt och, mycket tack vare Petra och Skulls & Bones Artwork, expanderar med hästlängder för varje dag. Jag har sedan barnsben tyckt om att rita och måla, när jag sedan flyttade till Sundsvall från Stockholm började jag i en fantastisk bildskola på fritiden. Där fick jag utveckla mina kunskaper och skapa mycket varierade konstverk och kreationer. Detta inspirerade mig till mitt gymnasieval. Hantverksprogrammet Stil Hälsa Spa ligger mig varmt om hjärtat, där jag fått fortsätta skapa och utvecklas på målarduken. Nu hade bara min målarduk ändrat form till ett ansikte istället.

 

Amanda Qvarfort, och har sedan nästan en vecka haft äran att få jobbat som assistent åt Petra.

Amanda Qvarfort, och har sedan nästan en vecka haft äran att få jobbat som assistent åt Petra.

Makeupen tog mig med storm och jag förundras än idag över hur kraftfull den kan vara. Under mina tre år på gymnasiet hade jag tre olika makeup-lärare, där Petra klev in genom dörren när jag var sistaårselev. Med ofantligt coola uppdrag och idéer till uppgifter för oss 11 elever i år tre lirkade hon sig in i mitt huvud och öppnade upp en helt ny värld, hon blåste oss av våra fötter med sin kreativitet och man kunde inte låta bli att ryckas med på hennes tåg mot oändliga skapelser.

 

Mitt slutarbete i makeup & styling under sista året i Västermalms Gymnasium.
Projektidé och styling: Amanda Qvarfort
Modell: Hanna Stattin

Foto: Linn Salomonsson


 Hon hjälpte mig enormt mycket i min personliga utveckling, och jag fick bevittna hennes otroliga känsla för konst under fjolårets Midvinterglöd dit jag i snöstorm plockade med mig en handfull andraårselever som alla ville hjälpa till med arbetet som låg bakom det hela. Vi  fick sminka och styla håret på Lucian i folktron och på kören Dimmerar´yn.

 När jag sedan efter studenten jobbat som servitris hela sommaren, återvände jag till skolan för att tacka alla lärare som stöttat mig genom åren. Jag ville berätta hur inspirerad och upprymd jag blivit av Petra, och under vårt möte berättar hon att hon skulle behöva en assistent inför årets Midvinterglöd.

Därifrån har jag tagit dag för dag i kretivitetens spår och jobbar nu som Petras assistent under de närmsta månaderna framöver. Det har ännu bara gått en vecka, men jag vet att det här kommer blir minst sagt fantastiskt. Jag känner det på mig.

 //Amanda Qvarfort

Elever från Västermalms Gymnasium som fixar makeup och hår på Lucia i folktron och kören Dimmerar´yn under Midvinterglöd 2012. Foto: Philippe Rendu  

Petra Shara Stoor guidar oss under vägen. Midvinterglöd 2012. Foto: Philippe Rendu

Elever från Västermalms Gymnasium i Sundsvall som fixade hår och makeup på lucia och kören Dimmerar´yn. Foto: Philippe Rendu

Midvinterglöd 2012.
Foto: Philippe Rendu

Maria, elev från Västermalms Gymnasium fixar hår på Greta i Dimmerar´yn. Foto: Philippe Rendu

Nellie, elev från Västermalms Gymnasium som arbetar fram en makeup. Foto: Philippe Rendu