Årets Luciaklänning är klar och redo för Midvinterglöds lucia i folktron 2013 !

Katarina Borbos som Lucia i folktron Midvinterglöd 2012. Foto: Martin Burmester. 

Midvinterglöd - Starten till Lucia i folktron

Inför Midvinterglöd 2012 så sydde jag upp en klänning och klädkreation till showen och skådespelet med Lucia i folktron! Klänningen var inspirerad av de berättelser som fanns upptecknade om Lucia i folktron där man bland annat trodde att hon kunde inta skepnaden av rovfågel när hon kom genom de mörka skyarna i Midvintertid. Luciaklänningen 2012 fick en befjädrad krage och valet av färger var inspirerade av mörka skyar med silverstänk i sig. 

Vackra Katarina Borbos axlade rollen som Lucia i folktron 2012 och showen byggdes upp tillsammans med en skönsjungande vokalgrupp vars medlemmar handplockades och sattes samman och fick namnet Dimmerar´yn (Gudinnorna). 

Lucia i folktron & Dimmerar´yn. Midvinterglöd 2012. Foto: Daniel Funseth

Midvinterglöd - starten till mycket nytt!

Midvinterglöd blev starten till mycket nytt. Det blev inte bara starten av ett vackert vinterskådespel och en alternativ julmarknad.  Det blev även starten för omtalad magisk uppvisning och unikt skådespel med Lucia i folktron. Midvinterglöd blev även starten till att vokalgruppen Dimmerar´yn bildades för att föras vidare mot nya äventery. Dimmerar´yn har nämligen sedan Midvinterglöd 2012 fortsatt sin resa tillsammans. Det var något speciellt som hände inför Midvinterglöd förra året när denna grupp kvinnor fördes samman. Det var en oerhörd energi och kraft som sammanstrålade och fann ett vackert samspel när dessa stämmor av sång började ljuda tillsammans. Dimmerar´yn har under 2013 uppträtt vid diverse olika evenemang under sommaren och har än en gång nu sammanstrålat för att sätta ihop en ny repertoar av sånger till årets lucia i folktron, Akt II under Midvinterglöd den 14 december 2013! 

Smygbild av årets luciakreation skapad av Petra Shara Stoor & Amanda Qvarfort. Foto: Petra Shara Stoor

Smygbild av årets nydesignade klänning som Lucia i folktron kommer att bära under Midvinterglöd 2013. Foto: Petra Shara Stoor

Midvinterglöd - "Norrskenets Spegel"

Årets tema för Midvinterglöd är "Norrskenets Spegel" . Det är ju inte svårt att gissa att just det vackra norrskenet blev  inspirationskällan i år till den luciaklänning som skulle skapas och nu står klar redo för årets Lucia Malin Mellryd... eller som hon även fått namnet "Rymenar".

Detta år har jag haft förmånen att få ha en assistent och högra hand vid min sida som heter Amanda Qvarfort. Hon har följt med på denna resa och hjälpt till med uppbyggnaden av Midvinterglöd. Amanda har således även hjälpt mig med att sy upp och skapa årets Luciaklänning. Och jag kan inte annat än säga att vi väntar med sådan spänning på att få se Rymenar bära denna kreation och hyllning till Norrskenet som vi skapat..  

Här ser ni några smygbilder på årets kreation... resten får ni se den 14 December.. och då får ni även höra Dimmerar´yns stämmor än en gång eka och sprida värme över fruset Midvinterlandskap!

 

Varmt välkomna till Midvinterglöd!

// Petra Shara Stoor
Skulls & Bones Artwork

Smygbild av årets klänningskreation inför Lucia i folktron akt II under Midvinterglöd 14 december. Foto: Petra Shara Stoor