Ett glödhett TACK till alla som gjorde Midvinterglöd 2013 till en oförglömlig vintersaga!

Det har gått några veckor sedan Midvinterglöd - "Norrskenets Spegel" gick av stapeln hos Skulls & Bones Artwork i Jättendal. Efter evenemanget tog vi ledigt några veckor över jul och nyår för att vila upp oss och samla ny energi. Det är med en sådan stor lättnad vi ser tillbaka på evenemanget, lättnad över att att vår vision om Midvinterglöd uppfylldes, att det vi önskade genomföra blev som planerat och våra drömmar införlivades.

Samtidigt som det är med ett uns vemod och lätt ledsamhet som jag skriver denna text, för nu är Midvinterglöd verkligen förbi och det känns även så tomt och sorgset att det är över. Men det är en bra sorgsenhet, för det är så många fina minnen som finns med oss efter denna resa och äventyr som Midvinterglöd har varit! 

Midvinterglödsresan påbörjade i slutet av Augusti 2013 och den avslutades den 14 december 2013 tillsammans med er. Uppbyggnaden av Midvinterglöd har vart en innehållsrik, lärorik, kaotisk, jublande, tårfylld, svettig, glädjefull, inspirerande och kreativ resa. En resa jag inte har gjort själv utan tillsammans med så många fina medresenärer som vart med ombord detta tåg. Det är nu det allra svåraste jobbet kommer - att kunna i ord uttrycka min tacksamhet över alla som på något sätt har bidragit till glöden på ett eller annat sätt, antingen bakom scenen, på scenen eller framför scenen. Men jag ska ge mig på ett försök och tacka alla för denna gång och hoppas att jag inte glömmer någon! 

// Petra Shara Stoor, Skulls & Bones Artwork

 

GLÖDHETT TACK TILL: 

ARRANGÖRERNA BAKOM MIDVINTERGLÖD

Fredrik Fernlund till höger på bild värmer sig vid eldtunnan under Midvinterglöd. Foto: Daniel Funseth.

Fredrik Fernlund, min älskade och livsfrände som är med på alla kreativa upptåg under vingarna av Skulls & Bones Artwork. Dina ideér, visioner, kompetens och din drivkraft är så inspirerande och upplyftande. Du har kämpat vid min sida för att förverkliga glöden i både uppåt och nedförsbackar. Du är den som pushar på framåt om jag själv vacklar några steg bakåt. Utan dig vid min sida hade det inte gått att genomföra detta så bra som vi gör det nu. Vilket team vi är! Tack Fredrik för att du kämpat med glöden tillsammans med mig. Tillsammans började vi en fin tradition som fick namnet Midvinterglöd och i år körde vi andra året med en förhoppning om att vi skall kunna fortsätta sprida glöd även under kommande år! Vilken resa vi gjort, du och jag.

Amanda Qvarfort läser poemet skrivet av Leo Flavum under Lucia i folktron akt II, Midvinterglöd 2013. Foto: Martin Burmester. 

Amanda Qvarfort - Som var min assistent och hjälpreda under 3 månader. Amanda var först min makeupelev i Västermalms Gymnasium och hon kom med ombord på denna resa i oktober 2013. Tack Amanda för ditt goda humör, din kreativitet, skapaglädje, galna upptåg, lösa-problem-förmåga och att du självmant ryckte tag i saker som behövde göras och gjorde dom med bravur! Du har vart en klippa att ha med sig under uppbyggnaden av Midvinterglöd, en hjälpande hand, lyssnare och en som peppat mig vidare om jag vart nära att trilla av pinnen ett tag. Då har du sagt- vi löser det! Jag hoppas detta äventyr är något som gett dig goda erfarenheter och blir ett gott minne för livet och jag önskar dig en spännande fortsatt resa på dina framtida äventyr!

 

Janina Stoor, konferencier under Midvinterglöd 2013! Foto: Martin Burmester

Janina Stoor - Du kreativa konstnärssjäl och hantverkare. Du sisu-starka lillasyster och goda vän som vart en så bra medhjälpare under uppbyggnaden av Midvinterglöd! Tack för att du rycker in där det behövs, fixar, ordnar, kommer med goda idee´r och lösningar till problem. Du har ställt upp med att hämta allt från bord, stolar, Trolska skogen, belysning mm och din vackra konstutställning som förgyllde vårt område. Guld värt!

Du var även en fantastisk konferencier och värdinna under Midvinterglöd där du tog hand om alla besökare så bra och höll glöden uppe på scenen när du berättade om programmet för besökarna tillsammans med din andre hälft Thomas von Wachenfeldt! Tack vackra syster för att du var med ombord även 2013!

 

 

 

Anton Jacobson, grafisk designer bakom Midvinterglöds fina grafik! 

Anton Jacobson - Du är den skapande kraften bakom den vackra grafik som vi så stolt kan presentera varje gång vi kört något evenemang. I år var årets tema på Midvinterglöd "Norrskenets Spegel" och du skapade återigen grafiskt material som fick oss att jubla och ropa: "Jaaaaa så vackert!! Precis så ska det vara! Just den känslan!" 
Det är det som är största glädjen med att få jobba ihop med kreativa och drivna människor, där det räcker med att man berättar en idé och vision om det man har och så skapar den som är kunnig inom det området något vackert utifrån det! Du lyckades än en gång pricka in rätt känsla på den grafiska designen för Midvinterglöd i år igen så tack Anton! En klippa än en gång! Toppen! :)  www.antonjacobson.com

 

Leo Flavum pryder omslaget på Magasin 21! Foto: Jonas Forsberg!

Leo Flavum - Du är den som skapar konstverk med ord. Det är du som sätter ner i ord det konstnärliga vi vill uttrycka med Skulls & Bones Artwork och Midvinterglöd. Du är den som kan sätta en touch av magi på orden och göra sagan än mer "på riktigt". Du kan konsten att med ord göra våra visioner och konstnärliga uttryck än mer levande. Det vackra poem som lästes upp under vår Lucia i folktron show, det var skapat utav dig. Du har även tillfört poetiska och berättande texter till vår hemsida som har hjälpt till att fånga och förmedla de känslor vi vill uttrycka. Dimmerar´yn sjunger inledningsvis din låt Invocation och fick även låna in den Xhaimerisk/svensk komponerade låten av dig, "Ul Umarhuná", som framfördes i Lucia i Folktron! https://www.facebook.com/Xhaimera

 

 

Kristina Källström-Gernes, medarrangör av Midvinterglöd 2013. 

Kristina Källström-Gernes - Din förmåga att arrangera, strukturera, visualisera och få ned allt på papper och i ordningsamma listor har vart guld värt. När man sitter med så många tankar i huvudet och strukturen skall på plats dagarna innan det smäller - då är det skönt att få släppa den kontrollen och få hjälp av den som kan rycka tag i de lösa trådar som finns, få ner dom på pränt så att man kan pricka av dom på listan. Du har även vart en idéspruta, kreativ rådgivare och vart med under beslutsprocessen i uppbyggnaden av Midvinterglöd och din medverkan under dagen med stort D hjälpte oss att förverkliga Midvinterglöd 2013. Tack Kristina för dina hjälpande händer och kreativitet! 

 

 

Kulturföreningen Alternativkretsen Hälsingland.

Kulturföreningen Alternativkretsen Hälsingland och alla funktionärer - Glödhett tack till vår kulturförening som var med och arrangerade Midvinterglöd. I denna post vill jag även passa på att tacka ALLA MEDLEMMAR, FUNKTIONÄRER eller övriga HJÄLPANDE HÄNDER som var med inför, under och efter Midvinterglöd! 

Tack vare er fick vi glöden att fungera så fint, tack vare er insats och hjälpande händer så fick våra besökare en fin upplevelse, blev väl omhändertagna och området hölls levande och sågs efter. Utan er hade det aldrig gått att genomföra. Jag kan inte nog tacka er för er insats! Från hjärtat - TACK!! 

 

 

Petra Shara Stoor, Skulls & Bones Artwork, Midvinterglöd 2013. 

Petra Shara Stoor -

Jag struntar i Jante-Fjante och tackar även mig själv för all min medverkan inför, under, på och efter Midvinterglöd :) Tack även till alla som har trott på mig och på det jag gör, ert stöd är fenomenalt och värmande vackert!  

SPONSORER

Pro-stage, Sundsvall Ett glödhett rungande stort TACK till er för all er insats inför och under Midvinterglöd! Tack vare er så fick vårt område ett stort lyft när ni förverkligade våra drömmar om en scen för vår Lucia i folktron att uppträda på samt för våra konferencierer att presentera programmet på! Inte nog med det, så höjde ni ribban på området än mer genom att leverera en kick-ass stor skärm där ni live-filmade hela evenemanget och sände upp på storbildsskärmen så att alla kunde se övriga shower. Detta gjorde så att intrycket av glöden på scenen och brevid scenen förstärktes.

Scen, storbildsskärm och live-filmning av det som hände under Midvinterglöd möjliggjordes tack vare vårt fina samarbete med Pro-Stage från Sundsvall. www.pro-stage.se . Foto: Daniel Funseth

Jag kan inte nog tacka för er insats och er proffsighet! Snabb leverans, professionellt team som arbetade och dessutom var världens trevligaste grabbar att ha att göra med! Jag kan inte nog rekommendera er till andra företag eller evenemang som behöver scen och annan utrustning! Ni är teamet att jobba med!  Vi fortsatte vår resa tillsammans på Efterglöden i Hudiksvall och igen, ni levererade fullt ut. Det var åter ett sant nöje att få jobba ihop med er och jag är säker på att våra vägar korsas än en gång! TUSEN TACK för er medverkan! www.pro-stage.se

 

Aurora Safari Camp, http://aurorasafaricamp.wordpress.com. Foto: Fredrik Broman

Aurora Safari Camp, Fredrik Broman - Fredrik, ett så stort glödhett tack till dig för att du levererade ett sådant makalöst fint första pris till vår tävling bland de som köpte förköpsbiljetter till Midvinterglöd! Att få vinna en upplevelse till Aurora Safari Camp, det går inte av för hackor!  Vi har själva upplevt den glöd som ni har däruppe och fått äran att vara en av de första som har besökt Aurora Safari Camp, och det är en upplevelse vi sent glömmer! Det är ett sagoland, ett vinterlandskap, en magisk upplevelse ej av denna värld.

Så det är med stor gläjde vi än en gång säger till vinnaren av tävlingen Kim Walterstad ett stort grattis och vi vet att hon kommer att få ett minne för livet när hon beger sig upp till era nordliga breddgrader för att få avnjuta norrskenets färgspel och bo på Aurora Safari Camp! http://aurorasafaricamp.wordpress.com

 

Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet för kulturutövare - Stort glödhett TACK till er Kulturens för er insats och hjälp med att förverkliga Midvinterglöd! Tack för att ni tror på oss och det vi gör och tack för att vår förening KF Alternativkretsen Hälsingland har fått igång ett så fint samarbete med er! Vi rekommenderar verkligen alla kulturutövare som ingår i eller driver en kulturförening att kika in på er hemsida och läsa mer om er och vad ni gör. För ni är ett studieförbund som inte går av för hackor och som är något som vi hett rekommenderar till andra föreningar omkring i landet! www.kulturens.se

 

Magasin 21 - Stort glödhett TACK till er för den fina helsidesannonsen om Midvinterglöd som vi fick av er som ett inslag i er nya kulturtidning Magasin 21! Guld värt eftersom er tidning delas ut i Gävleborgs län! Dessutom en mycket intressant och professionell tidning som vi rekommenderar varmt till andra! https://www.facebook.com/magasin21

 

Klas-Göran Engberg, Engbergs Bil & Plåt, - Klas-Göran, du är sannerligen en drömgranne att ha! Du är en klippa och en hjälpande hand i alla väder och vindar! Än en gång var din hjälp ovärderlig inför Midvinterglöd! Det är tack vare dig som gården var så fint uppskottad, snövallarna så snyggt lagda och att du gjorde det möjligt för scenen och storbildsskärmen att komma fram! Glödhett tack till dig Klas-Göran för din insats! 

 

Jan-Ove Kardell, Kardells Lantbruk & Entreprenad AB - Ett glödhett stort TACK till dig med Jan-Ove för dina insatser inför och under Midvinterglöd! Tack för att du än en gång skottade upp en så fin parkering till Midvinterglöds besökare på täkten! Ett stort tack även för att du även kom med ett lass ved till våra vedtunnor så att vi kunde hålla alla våra besökare varma under Midvinterglöd! Guld värt! Hemsida

 

Nordanstigs Skoterklubb -Ett glödhett stort tack till er för att ni än en gång medverkade på Midvinterglöd och tog hand om alla de som ville parkera sina bilar! Guld värt att samarbeta med er och tack vare er insats så visste vi att våra besökare och deras bilar var i goda händer! www.nordanstigsskoterklubb.se

 

Björn Bodin, Elgereds Finsnickeri - Björn, tack för din hjälp med att bygga ställningen till vår stora vepa / banner för Midvinterglöd! Tack vare din händiga insats där så kunde vi än en gång höja fanan för Midvinterglöd och låta de isblå ögonen lysa upp över Midvinterlandskap för att visa på vart vi finns och vart glöden kommer att hålla till! Tack även för alla andra gånger som du lånat ut dina hjälpande händer när vi behövt någon som lånat en hand här och där! Elgereds Finsnickeri

 

Nordanstigs Turistbyrå - Ett stort och glödhett TACK Till er för att ni var med och hjälpte oss att sprida glöden och marknadsföra vårt evenemang i era sociala nätverk. Tack även för att ni än en gång hjälpte oss att trycka upp flyers som vi kunde dela ut här i byn för att bjuda in boende i Nordanstig till Midvinterglöd! Er hjälp är som vanligt guld värd! Tack!

 

Patrik Lindh - Tack för att vi än en gång fick låna in belysning av dig till Midvinterglöds område! 

 

MEDVERKANDE AKTER & UTSTÄLLARE

Dimmerar´yn ( Tua Eurén, Lotta Lindgren, Kajsa Benett, Lovisa Hall, Barbro Larsson, Bonnie Danielle Söderberg, Greta Andersson, Petra Shara Stoor och Helena Högström )

Fina Dimmerar´ynNi har vart med från allra första början 2012 när idén om Lucia i folktron föddes och Dimmerar´yn då inför det bildades. Jag kallade er sångfåglar samman med förhoppning om att ni skulle vilja vara med och förverkliga Lucia i folktron det första året vi körde. Ni trodde på mig och på vår idé och vision om föreställningen Lucia i folktron och ni kom med ombord på tåget. Föga anade jag då vilka energier som skulle födas från denna grupp. För det fanns inget slut när Dimmerar´yn väl hade bildats. Efter midvinterglöd 2012 fortsatte vi vår resa tillsammans, uppträdde under sommaren på diverse evenemang och i Oktober 2013 började vi repa inför Lucia i folktron Akt II som skulle framföras under årets Midvinterglöd. Vi har sjungit, skrattat, gråtit, ropat, jublat, dansat, fikat och övat, övat och övat ihop inför årets show! Så många timmar avsatta för att vi ska kunna träffas och få ihop årets show. Jag får även där tacka era familjemedlemmar för att dom ställt upp så mycket när ni har vart borta och repat inför vår show. Och när vi väl tågade in med våra facklor och kåpor då myllrade luften av all den energi vi hade så länge byggt upp och väl uppe på scenen ekade våra sånger ut över midvinterbygd och värmde upp mången själ. Vi tog vår show snäppet vidare i år igen och det finns inga gränser för vad vi kan åstadkomma när vi väl gör det tillsammans. Ni är underbara, vackra själar allihopa. Tack för att ni är med på Midvinterglöd med Lucia i folktron. Jag är så stolt över er alla! 

Läs mer om Dimmerar´yn: www.facebook.com/Dimmeraryn

 

Malin Mellryd, - Lucia i folktron "Rymenar" - jag letade efter en stark kvinna, ett väsen som kunde föra traditionen av Lucia i folktron vidare. Någon som konstnärligt kan förstå denna vision av Lucia i folktron och uppbära den norrskensskrud som vi skapat årets Lucia till ära. Jag letade någon som kunde bära den mäktiga eldflammande smideskronan och spiran vidare i arv. Denna någon blev du Malin! Jag letade runt i mina tankar och bildminne och sökte det ansikte jag sett i min vision och det ansikte som visade sig framför mig var du. Jag kände dig inte, vi visste om varandra genom cyberspace världen, men jag kontaktade dig och frågade dig om du vill vara vår Lucia i folktron. Jag hade en magskänsla om att just DU skulle vara årets Lucia. Min magkänsla hade rätt. Du tackade ja och resten är historia. Du blev den andra lucian i folktron som har krönts och det var en ära att ha dig med på detta tåg. Så vacker, så mäktig, så magisk du var. Du bar norrskensskruden, kronan och spiran med sådan stolthet och i det ögonblicket var visionen fulländad när din krona och spira tändes. Då, den stunden var ren och skär magi. Tack Malin för din insats under Midvinterglöd. Tack för att du reste ända från Trollhättan för att medverka på vår glöd! 

Kika in på Malins konst

Jag vill även rikta ett hjärtevarmt och glödhett tack till din mor Christina Mellryd som var en hjälpande hand som var guld värd under Midvinterglöd. Tack Christina för att du hjälpte till med alla förberedelser med Malin innan hon skulle krönas till Lucia i folktron och tack även för att du är en så glädjefull och inspirerande person som lyste upp vår tillvaro än mer!

 

Amanda Qvarfort & Jonas Lindeberg, dansare - Ett stort tack till er för att ni under vår show Lucia i folktron tillförde ännu ett element av magi när ni så vackert valsade fram i vinterlandskap till tonerna av Dimmerar´yn. Iklädda så vackra kläder så stämningsfullt magiskt ni dansade fram! Tusen tack till er för att ni förhöjde vår show än mer! 

 

Ignis döttrar - Annika Lykta och Anna Hellsten. Vi ville ha eldshow med i årets koncept och jag fann er hemsida och fastnade med blicken på orden: "Ignis betyder glöd, och ur glöden föddes vi." . Ja!! Så rätt. Där kom magkänslan in igen, jag måste bara sända iväg ett mail till er. Det var meningen att ni skulle få ett kort mail med förfrågan om intresse för att medverka på Midvinterglöd, Mailet till er blev allt annat än kort, snarare en liten novell där jag berättade om Midvinterglöd, vårt koncept och vad vi försöker skapa. Skrattar än idag åt hur långt mail ni fick.. men man kan inte hindra när kreativiteten som flödar när man är inne i det momentet. Till min glädje så svarade ni positivt på mitt mail och några månader senare satte ni er på tåget från Göteborg och Stockholm mot Hälsingland för att medverka på Midvinterglöd med er fantastiskt vackra show "Väsen".  Det var så passande för Midvinterglöd - ni tillförde än mer liv och magi i vår saga och det var ett sant nöje att se er uppträda och ett sant nöje att lära känna er ni vackra konstnärssjälar! Och ja Annika... som du säger; "detta är bara början"! Vi ses nog igen ;)

Ignis Döttrar: http://igniselddans.wordpress.com

 

Thomas von Wachenfeldt - Thomas, du ställer alltid upp för oss och våra evenemang. Du levererar högkvalitet på allt som du sätter ditt namn på och det är med stolthet vi skriver ut din medverkan på våra tillställningar. Din musik lämnar ingen oberörd, du kan konsten att trollbinda varje åhörare med din musik och det gjorde du sannerligen i år igen när du musicerade och berättade historier för våra besökare! Du var även guld värd som konferencier tillsammans med Janina. Vilket par ni var på scenen, mången gång fick du oss att brista ut i skratt när du levererade på scenen! Tusen tack Thomas för din medverkan och för att du än en gång var med på vår glöd! Det är även du som är mästaren bakom den ingångsmusik som Lucia i folktron tågar in till. Du lånade även ut ett arrangemang till Dimmerar´yn som vi framträdde med i Lucia i folktron där du arrangerat så vackra stämmor i låten "Havamal". Du är en klippa, en av de främsta musiker vi vet och en sann vän! Perkele! 

 

Elena Gradin & Hanna-Karin Berglund, Live rollspel - Tjejer! TUSEN TACK för er medverkan på Midvinterglöd! Tack för att ni var med och gjorde glöden än mer spännande och tillförde ett nytt element som vi inte tidigare har haft med på glöden. Er idoga övning här på gården av er "stage-fight" i både regn, rusk, snö, mörker... och där hästen Fantazii fått även han öva på både det ena och det andra för att förbereda sig inför det som komma skulle. Det var sannerligen inte den lättaste uppgiften för er att kunna förbereda er inför Midvinterglöd och ert uppträdande eftersom vi inte egentligen visste hur underlaget skulle vara. Snö, is, barmark? Kung Bore har vart mycket lurig i år. Det visade sig att ni nog fick ett av de svåraste underlagen att köra er show på, lurig is och nysnö. Men ni klarade det galant och levererade er show! Bra jobbat! Lycka till med alla era framtida projekt, för jag är alldeles säker på att vi kommer att få se mer av er i framtiden! 

 

Adrian Videla, Magiker - Adrian, glödhett tack även till dig för att du var med och trollband våra besökare under Midvinterglöd! Vi stiftade bekantskap med dig sommaren 2013 under Medeltidsdagarna i Hassela och fick reda på att du hade många äss i ärmen och det visade sig att du sedan ville vara med på Midvinterglöd och trolla för våra besökare! Så himla kul att du ville vara med och du var ett mycket uppskattat inslag! Du är ung och så full av energi och vi hejar på dig för framtida äventyr och vi är säkra på att vi även kommer att se mer av dig i framtiden! www.facebook.com/adrianvidelamagician

 

Ronja Grafström, visstuga - Ronja, tack för att du med så kort varsel kunde ställa upp och hålla en så fantastiskt omtyckt och fin visstuga i skallhäxans krypin! Man blir så glad i hela hjärtat när man finner eldsjälar som du, som vill vara med och förgylla det arrangemang som man skapat! Tack vare dig så fick vi ännu ett fint inslag av musik på ovanvåningen i vår loge! 

 

Halls & Storskogens Hästturer - Tack för att ni var med på Midvinterglöd och tillförde ännu ett element av magi till vårt område när era fina fyrbenta islänningar så snällt bar omkring på de som ville prova på en ridtur! Jättefint att ha er med här! http://www.storskogenshastturer.com

 

Monika Westin, berättare - Glödhett tack även till dig Monika för din fina insats under Midvinterglöd! Kring eldens sken och värme så berättade du historier och berättelser från fablernas värld till våra besökare! Ett mycket uppskattat element under Midvinterglöd där mången själ satte sig ner för att värma sig av både elden och dina historier!

 

Trolska Skogen & er hustomte - Vilket fint inslag det blev när ni gästade Midvinterglöd! Så sagolik och mysigt vacker den lilla trolska skogen är och er hustomte var som pricken över i:et! Ett glödhett tack till er för er medverkan här under Midvinterglöd, för att ni tillförde ännu mer magi och gjorde vår saga än mer levande för både stora och små!

 

Utställare och medverkande konstnärer - ett STORT glödhett tack till alla ni fina utställare som gjorde vår julmarknad så otroligt vacker och innehållsrik än en gång! Alla ni fantastiska hantverkare, konstnärer och matkreatörer som medverkade på området! Det var en sann gläjde att få träffa er alla och att få visa upp er på vår marknad och på vårt område vilka otroliga människor som finns inom kulturlivet! Tack för att ni tillförde så mycket till Midvinterglöd som våra besökare fick ta del av! Guld värt att ni var med och gjorde Midvinterglöd så fint! 

 

TEKNIK

Sören Engberg, Engberg Produktion & Nöje - Även till dig Sören ett glödhett stort TACK för din medverkan på Midvinterglöd som vår ljudtekniker! Du levererade sannerligen just den ljudbild som vi var ute efter, den ljudbild som vi ville förmedla när vår Lucia i folktron framfördes! Du var med oss hela dagen och riggade upp tekniken på scenen som gjorde det möjligt för oss att förmedla den känsla vi ville ge våra besökare! Även du en supertrevlig herre att jobba ihop med så det var ett sant nöje att få stifta bekantskap med dig med! Tusen tack för ditt tålamod med oss under körens soundcheck - för det är detaljerna som gör helheten så bra sen när det gäller! Du var en klippa! Tack för din medverkan! www.engbergnoje.se

Kents Ljud & Ljus - Tack till dig Kent för att vi än en gång fick tag på just den belysning som vi behövde för att komplettera och göra området så magiskt vackert belyst som det blev! Guld värt att samarbeta med dig, våra vägar har korsats förr under evenemang vi tidigare skapat och våra vägar kommer att korsas igen! Det är ett sant nöje att samarbeta med dig! www.kentsljud.se

 

FOTO & FILM

Martin Burmester, fotograf - Martin, vi fick äran att stifta bekantskap med dig när du år 2012 fick nys om Midvinterglöd och satte dig i bilen och bilade upp till Hälsingland från Stockholm. Vi ska inte glömma att år 2012 när Midvinterglöd gick av stapeln så var det även en vinterstorm på över 20 m/ sek den dagen. Men du bilade upp ändå för att delta på glöden och fånga våra glödbitar med din kamera! Och sen bilade du upp igen för att medverka på efterglöden som vi ordnade veckan därpå och till vår stora glädje så var du även med på årets Midvinterglöd för att fånga årets alla glödbitar. Från att ha vart en okänd fotograf som gästade vårt evenemang då 2012 så har du kommit att bli en god vän som vi håller av och som inspirerar oss till att fortsätta skapa! Tack Martin för att du än en gång var med på Midvinterglöd och fångade så mycket fint material med din kamera som vi nu får njuta av och blicka tillbaka på och minnas den stunden när vi skapade något så vackert tillsammans i Jättendal. Här är ett potpurri med bilder som Martin Burmester satt ihop från årets Midvinterglöd där vi hör musik av Thomas von Wachenfeldt och Dimmerar´yn uppträda från årets luciashow: 

 

Daniel Funseth, fotograf - Glödhett tack även till dig Daniel, vår gode vän som alltid är med på våra upptåg och arrangemang! Tack för att du hjälper oss fånga och bevara godbitar från Midvinterglöd med din kamera, du har än en gång gett oss så många fina minnen när du fångat vårt evenemang på film! Du är guld värd och vi är så glada över att du är med på allt som vi hittills har skapat, för tack vare dig har vi många goda bilder att blicka tillbaka på! 

Olle Englundh, Ollewood Studio, film - Olle du är sannerligen en krutgubbe av sällan skådat slag! Du ger en hjälpande hand eller två där det behövs och rycker in och ställer upp med de bitar som behöver fixas! Du medverkade på midvinterglöd år 2012 med din filmkamera och fångade glödbitarna då på film och i år igen var du med och bidrog till att vi kommer att få ta del av glöden även med rörlig bild. Stort tack Olle för att du medverkar på Midvinterglöd och hjälper oss att föreviga glöden för framtida tillbakablickar! 

Pro-stage, film - Jag har redan tackat er för er stora insats där ni bidrog med scen och skärm till vårt område men jag vill även sända ett stort tack för att ni hade med er filmkameror som fångade glöden och sände upp den på den stora skärmen. Inte nog med det så kommer även det material ni filmade och sände upp live att finnas sparat på band så att vi kan få ta del av detta material nu även i efterhand! Stort glödhett tack till er för er medverkan där med och för att ni bidrog och hjälpte till att fånga glöden på film! www.pro-stage.se.

 

VÅRA BESÖKARE

NI kära besökare av Midvinterglöd- ett jublande, stort, hejdundrande och GLÖDHETT TACK till er alla som kom och besökte Midvinterglöd! Det är ni som gjorde så att Midvinterglöd blev komplett, att det blev den saga vi hade hoppats på att skapa och blev värt alla timmar av jobb, energi och kreativitet som lagts ned på detta evenemang. När ni dyker upp och gästar vårt evenemang, ja det är då vår glöd är som hetast och aldrig vill slockna. För när ni tar del av och stöttar vårt engagemang och arrangemang, det är då som vi gläds som allra mest. Tack - tusen tack för att ni besökte Midvinterglöd och delade denna upplevelse med oss! Vi hoppas att ni fick många fina minnen med er hem och att ni fick uppleva fina stunder här under Midvinterglöd! 
 

SAMARBETSPARTNERS

Hotell Mellanfjärden och restaurang Sjömärket - TACK för det fina samarbete som vi fick igång under Midvinterglöd! Tack för att ni tog hand om de gäster som skulle besöka Midvinterglöd och då bodde hos er, samt även för det fina julbord som samtidigt serverades på er restaurang! Stort tack även för att ni ordnade "efterglöd" pubkvällen på restaurang Sjömärket! Det var sannerligen en uppskattad stund att få varva ner och avnjuta resten av kvällen i gott sällskap och prata om minnen från Midvinterglöd! 

Hudik City, Toni Björklund och Destination Glada Hudik, Tommy Näsmark - Tack för att vi än en gång fick gästa Hudiksvall med vår Lucia i folktron show under Efterglöd som ordnades i samarbete med er i Hudiksvall lördagen 21 December! Det var ett sant nöje att få arbeta ihop med er och att få sprida lite av glöden i Hudiksvall!

Stort tack även till Pro-Stage för fint och suveränt samarbete än en gång i Hudiksvall den 21 December när ni åter levererade scenen för vår Lucia i folktron att uppträda på! 

Ett stort tack även till dansarna Tova Englund och Alma Karlsson som var med och förgyllde efterglöden när ni intog rollen av dansarna i vår akt Lucia i folktron! 

Och även ett stort tack till Kents Ljud och ljus som var med som ljudtekniker och fixade så att Dimmerar´yns stämmor fick eka så fint över staden! Ett sant nöje att samarbeta med dig igen Kent! Tack för din insats!

Alla besökare i Hudiksvall under Efterglöd - ett stort glödhett TACK till er för att ni kom och lyssnade och såg vår show! Det värmde mycket att se att så många hade samlats för att ta del av den glöd vi ville sprida och den föreställning vi ville uppvisa för er!