Årets lucia i folktron show akt III - ny show, ny världspremiär på Midvinterglöd!

Det är med sådan spänning vi nu börjar inse att snart är det dags! Idag har vi genrep av showen och imorgon är det världspremiär av årets Lucia i folktron show på Midvinterglöd 13 December 2014 - Vinterväsen!  

luciafolktron_midvinterglod.jpg

Det går knappt med ord att beskriva alla känslor som är i omlopp nu inför Midvinterglöd och gällande vår magiska luciashow! Nu är det snart dags att för tredje gången visa upp vår fantastiska Lucia i folktron show, och årets show bjuder på många överraskningar och nya inslag i showen. Vi har även äran att få uppvisa showen denna gång på självaste luciaafton den 13 december. Bara det ger rysningar över hela ryggraden...

Det skall bli så kul och spännande att få dela denna stund med er imorgon när vi bjuder in till skådespelet om Lucia i folktron. Vi har jobbat så länge med uppbyggnaden av årets show.
Allt från att bygga upp stommen, skapa manus, sätta ihop pusselbitar av berättelsen, designa och sy upp showkläderna, kontakta och etablera nätverk och samarbeten med alla medverkande i showen, marknadsföring och många och långa kvällar av rep med vokalgruppen Dimmerarýn för att bygga upp årets musikaliska repertoar till showen. 

Vid midsommar 2014 sattes de första fröna till showen, dessa frön har sen dess grott, växt och frodats och nu i midvintertid är det dags att skörda frukten av allt skapande och välkomna ljuset åter och inbjuda er kära publik till ett fantastiskt midvinterfirande med oss på Midvinterglöd. Vi hälsar er glödhett välkomna till årets Lucia i folktron show - akt III.

luciaifolktron_midvinterglod.jpg

 

LUCIA I FOLKTRON, AKT III - VINTERVÄSEN

En magisk upplevelse som berör alla sinnen och värmer djupt in i hjärteroten. Under Midvinterglöd får ni uppleva ett vackert konstnärligt skådespel med stämsång, berättelser, dans och eld där vi tolkar och gör berättelsen om Lucia i folktron än mer levande.  

Besök Midvinterglöd och upplev när vår bevingade folktrolucia träder in över vinterfrusen mark iklädd sin vackra skrud, eldkrona och eldstav. Hör Dimmerarýns vackra stämsång eka ut över bygden och rakt in i era hjärtan. Se eldens lågor dansa i rimfrosten, hör historiska vingslag genom skyarna när du lyssnar till den magiska berättelsen om Lucia i folktron. 
 

dimmeraryn_midvinterglod.jpg


Medverkande i Luciashowen, akt III,  Midvinterglöd 13 december 2014


DIMMERARÝN | VOKALGRUPP | HÄLSINGLAND

Dimmerar'yn är en vokalgrupp från norra Hälsingland, som med sina vackra stämmor framför sånger från förfluten tid såväl som nutid. Dimmerarýn som betyder "Gudinnorna", på språket Xhaimera, är en synergi av vackra musikaliska impulser och inspireras av de magiska och sagolika elementen.

Gruppen bildades hösten 2012 i samband med lanseringen av vinterevenemanget Midvinterglöd och är en enad kraft av kvinnor som med sin vackra musik och samstämda klang vill trollbinda sin publik och nå ända in i hjärteroten.

Dimmerarýn   Fotograf: Kjell Gröndahl -   www.ladasen.se

Dimmerarýn
Fotograf: Kjell Gröndahl - www.ladasen.se

MEDLEMMAR I DIMMERARÝN:

  • Barbro Larsson
  • Kajsa Benett
  • Greta Andersson
  • Tua Eurén 
  • Lovisa Hall
  • Lotta Lindgren
  • Petra Shara Stoor

ACT OF EMOTION | ELDARTISTER | STOCKHOLM

Med över ett decenniums erfarenhet erbjuder världsartisterna Act of Emotion både exklusiv eldshow samt ett nätverk av professionella nycirkusartister för heltäckande och oslagbar underhållning på högsta nivå.

Till årets Midvinterglöd kommer Erik, Serpen och Linda från Act of Emotion, tre av Sveriges bästa eldartister, framföra en oförglömlig magisk upplevelse. Eld, gnistror och massa värme kommer sprida sig som ringar på vattnet i hela Jättendal och vart hjärta kommer att värmas upp i midvintertid när dom medverkar med sin eldkonst i showen "Lucia i folktron"! 

actofemotion_midvinterglod.jpg

LEO FLAVUM | FÖRFATTARE | GRÄNSFORS

Leo Flavum. Foto Eva Q Månsson.

Leo Flavum. Foto Eva Q Månsson.

Författaren Leo Flavum, född 1976 i nordskåne men numera boende i Hälsingland, är aktuell med romanen "Ljudet av mol tystnad", - uppföljaren till debutromanen “Döden som gav liv” (Senza Vib förlag). Leo har i övrigt en bakgrund som kompositör och musikproducent samt har sedan albumdebuten, 1995, givit ut sin musik i egen regi, med allt vad det innebär. Han skapar även konstnärliga koncepttexter till skallkonstnärinnan Petra Shara Stoors skelettkonst.

Han har också skapat den fiktiva kulturen Xhaimera (vilken bland annat innefattar ett 16000+ glosor starkt språk). Detta språk kommer vokalgruppen Dimmerarýn att sjunga på i Lucia i folktron showen, när dom framför bitar ur sångstycket Ul´umarhuna som Leo skrivit. Leo skapar även de magiska berättelserna om Lucia i folktron som ni kan läsa om här på vår hemsida samt lyssna på under showen Lucia i folktron.

På Midvinterglöd medverkar Leo Flavum i showen Lucia i folktron där han kommer att vara  berättaren i skådespelet som för historien framåt och tillför ännu ett nytt element till årets skådespel med Lucia i folktron. 


ALMA KARLSSON, ELIN INGVALD, MATILDA HALL | BERGSJÖ DANSSTUDIO

I år har Bergsjö Dansstudio funnits i 6 år, och det var Tova Engberg som startade upp studion. Vi har ca 80 st dansare från åldrarna 3-18 år. Alma Karlsson, Elin Ingvald och Matilda har dansat i ca 5 år och både jag och Elin var med och tävlade i Skapa Dans och fick åka till Kiruna för att representera Gävleborg. Vi lär ut modern, street och barnbalett + barndans. 

Alma, Elin och Matilda medverkar i årets Luciashow och tillför ännu ett magiskt inslag och mäktig dimension till årets show, helt i tema med berättelsen om Lucia i folktron... ni kommer att bli hänförda av deras dans som innehåller en och annan överraskning. 


KATARINA BORBOS | I ROLLEN SOM LUCIA I FOLKTRON

katarinaborbos_midvinterglod.jpg

PETRA SHARA STOOR | KONCEPTARTIST LUCIA I FOLKTRON | JÄTTENDAL

Show & kläddesign, regi och manus av Petra Shara Stoor. Konceptskapande tillsammans med Fredrik Fernlund. Vi hälsar er glödhett välkomna till årets show med Lucia i folktron på Midvinterglöd 13 december 2014 kl. 14:00-19:00.

 

Petra Shara Stoor, Foto: Fredrik Broman Humanspectra.com

Petra Shara Stoor, Foto: Fredrik Broman Humanspectra.com