Glödväsen till Midvinterglöd - del 3!

En "Faun"-inspirerad karaktär växer fram här skapad av Linda "Flickan" Tolind. Masken ska bäras av Emma Ruthberg. Här förbereder vi masken för att bli avgjuten i gips så att vi har en form att hälla själva foam latex i sedan. 

En "Faun"-inspirerad karaktär växer fram här skapad av Linda "Flickan" Tolind. Masken ska bäras av Emma Ruthberg. Här förbereder vi masken för att bli avgjuten i gips så att vi har en form att hälla själva foam latex i sedan. 

Nu har det gått ett tag sedan jag uppdaterade om processen här med våra glödväsen. Det har hänt en hel del bakom kulisserna med våra glödväsen och arbetet har fortskridit sedan jag publicerade del 2. Då hade vi skulpterat fram våra glödväsen i lera, redo för att gjutas av / bakas i ugnen i "foam latex"  för att få fram våra slutgiltiga masker som våra väsen ska bära på Midvinterglöd 12 december 2015! 

Här kommer nu en bildbomb med hur vårt arbete fortskridit och jag kommer att uppdatera med lite fler bilder allteftersom men själva slutresultatet och våra glödväsen i sin levande form får ni ta del av på själva Midvinterglöd 12 December! 

Nu är allt klart redo för gipset att hällas i formen så att vi får en avgjutning av själva masken som skulpterats fram i lera. 

Nu är allt klart redo för gipset att hällas i formen så att vi får en avgjutning av själva masken som skulpterats fram i lera. 


Hela masken täcks in i gips för att få en avgjutning av själva modellen som skulpterats fram i lera. 

Hela masken täcks in i gips för att få en avgjutning av själva modellen som skulpterats fram i lera. 

Nu ligger första masken inbäddad i gips, nu gäller det bara att vänta på att allt torkar så att vi kan bryta loss gipsansiktet från denna form o ta bort leran för att få fram avtrycket av masken.

Nu ligger första masken inbäddad i gips, nu gäller det bara att vänta på att allt torkar så att vi kan bryta loss gipsansiktet från denna form o ta bort leran för att få fram avtrycket av masken.

"Fågel Fenix!" inspirerad mask skapas av Petra Shara Stoor och modell som ska bära denna skapelse är Catarina Vesterman. Nu är även denna mask i detta moment redo att bli täckt av gips, så att vi får en gipsform av själva masken. 

"Fågel Fenix!" inspirerad mask skapas av Petra Shara Stoor och modell som ska bära denna skapelse är Catarina Vesterman. Nu är även denna mask i detta moment redo att bli täckt av gips, så att vi får en gipsform av själva masken. 

Mask nummer två som skapas av Linda "Flickan" Tolind, även här en Fauninspirerad karaktär, som ska bäras av modellen Kalle "Eldsmeden" Svensson. Här är även denna mask redo att bäddas in i gips. 

Mask nummer två som skapas av Linda "Flickan" Tolind, även här en Fauninspirerad karaktär, som ska bäras av modellen Kalle "Eldsmeden" Svensson. Här är även denna mask redo att bäddas in i gips. 

Nu har vi tagit bort formerna från varandra, leran har tagits bort och det sista arbetet med att putsa upp gipsformena görs innan det är dags att hälla i "Foam Latex" och baka våra slutgiltiga masker i ugnen. 

Nu har vi tagit bort formerna från varandra, leran har tagits bort och det sista arbetet med att putsa upp gipsformena görs innan det är dags att hälla i "Foam Latex" och baka våra slutgiltiga masker i ugnen. 

Nu är en mask inne i ugnen och gräddas! Det luktar inge vidare gott om Foam latexen ska jag tillägga, inte det minsta aptitretande ;) 

Nu är en mask inne i ugnen och gräddas! Det luktar inge vidare gott om Foam latexen ska jag tillägga, inte det minsta aptitretande ;) 

Här ligger nu fågel fenixmasken i foam latex klar, redo att avlägsnas från gipsformen för att se hur resultatet blev efter att den bakats klar i ugnen! :) 

Här ligger nu fågel fenixmasken i foam latex klar, redo att avlägsnas från gipsformen för att se hur resultatet blev efter att den bakats klar i ugnen! :) 

Fågel Fenix masken är klar i sin grundform! Hurra! Nästa steg är att färglägga masken, dekorera och prova den på modellen. :) 

Fågel Fenix masken är klar i sin grundform! Hurra! Nästa steg är att färglägga masken, dekorera och prova den på modellen. :) 

Faunmasken är klar, redo att färgläggas, dekoreras och provas ut på modellen! Hurra!! :) 

Faunmasken är klar, redo att färgläggas, dekoreras och provas ut på modellen! Hurra!! :) 

I detta skede som vi är nu så är alla maskerna avgjutna och klara i foam latex! Det blev en mycket lyckat resultat med alla maskerna! Jättekul! Arbetet med att måla maskerna har påbörjats och även jobbet med att skapa kostymer till våra väsen. Det kommer att bli alldeles magiska väsen som möter er på Midvinterglöd 12 december! :) 

Vill du vara med och skapa ett glödväsen till Midvinterglöd?

Vi kommer snart att utlysa årets makeuptävling för Midvinterglöd, där ni kan vara med och skapa fantasifulla Glödväsen och tävla med dom på vårt evenemang. Mer information om tävlingen kommer inom kort! Men vill du redan nu börja skissa eller jobba fram en karaktär, skapa rekvisita, kostymer så är årets tema på Midvinterglöd "Fjäderfall" - och det kan du gärna inspireras av eller att du skapar ett magiska fantasifullt väsen inspirerat av vinter, folktro, glöd... ett sagolikt väsen till årets Midvinterglöd helt enkelt! :)