Midvinterglöds kostymer och attribut i julfilm som spelas in i Kilafors

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

För ett tag sedan så blev Petra kontaktad av Kristofer Olsson & Thomas Lothström som håller på med ett mycket spännande filmprojekt i Kilafors. Kristofer och Thomas önskade ha med vår lucia i folktron karaktär i filmen, men i filmen är hon inte "Lucia" utan en "häxa" och häxan bär de luciakostymer som Petra Shara Stoor skapat och den smideskrona och spira som smeden Fredrik Thelin skapat.

Kristofer och Thomas håller nämligen på med att spela in en julfilm för hela familjen som tar sin plats i det sägenomspunna Hälsingland och med en handling som har sina rötter i nordiska folktron. I filmen gestaltar och spelar Åsa Jinder rollen som häxa, och det var Åsa i rollen som häxan som skulle bära luciakronan, spiran och kostymerna från Midvinterglöds Lucia. 

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Förra veckan åkte Petra ner till Kilafors och mötte upp med Kristofer, Thomas och Åsa och Petra sminkade och fixade håret på Åsa, hjälpte henne på med kostymerna och så spelades scenerna med häxan in till julfilmen. Jättekul att vår luciakaraktärs kostymer och attribut fick medverka på filminspelning. Vi ser framemot att se denna julfilm som har glimtar av Midvinterglödkänsla i sig och det var så roligt att få nyvunna vänner med samma glöd som vi själva har :)  

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström

Åsa Jinder spelar rollen som häxa i julfilmen och är iklädd de kostymer och den rekvisita som vår Lucia i folktron burit på Midvinterglöd. Kostym, makeup, hår, foto: Petra Shara Stoor, Smideskrona & smidespira: Fredrik Thelin. Manus: Kristofer Olsson & Thomas Lothström