12 december kröner vi årets Lucia i folktron på Midvinterglöd

Nu är det inte långt kvar, snart är det dags att kröna årets Lucia i folktron på Midvinterglöd! Det är fullt ös bakom scenen nu inför showen. Showen designas och planeras, kostymer sys, berättelser skrivs, sånger övas in, koreografi och eldkonst planeras... det myllrar av härliga energier i luften. Vi längtar tills vi får dela denna stund med er!

Magiskt musikaliskt skådespel med showen Lucia i folktron. Sång, eld, dans, magi, mystik. Bilden är från Midvinterglöds lucia i folktron show år 2014. Foto: Philippe Rendu

Showen med Lucia i folktron är en magisk upplevelse som berör alla sinnen och värmer djupt in i hjärteroten. Under Midvinterglöd får ni uppleva ett vackert konstnärligt skådespel med stämsång, berättelser, dans, kostymer och eld där vi tolkar och gör berättelsen om Lucia i folktron magisk och levande. 

Vokalgruppen Dimmerarýn medverkar i showen Lucia i folkron med sin vackra stämsång

Medverkande artister i Lucia i folktron

I årets show Lucia i folktron medverkar vokalgruppen Dimmerar'yn, eldkonstnärerna Act of Emotion, berättare och musiker Leo Flavum, dansduon ME Choreography, Bergsjö Dansstudio, och Lucia i folktron gestaltas av Katarina Borbos.

År 2012 blev starten till den nya traditionen Midvinterglöd och vår Lucia i folktron där Katarina Borbos iträdde rollen som Lucia. Den 12 december 2015 återvänder Katarina till Midvinterglöd för att än en gång bära Lucians skrud, smideskrona och eldstav. Foto: Martin Burmester