Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund bjuder på folkmusik i Å-kvarnen

Vi har den stora glädjen att även detta år hälsa de fantastiska musikerna Thomas von Wachenfeldt och Tomas Söderlund glödhett välkomna till Midvinterglöd! Thomas och Tomas kommer att dela med sig av sina glödande toner med fiol och dragspel i Å-kvarnen. Missa inte ett besök i Å-kvarnen där ni kan sätta er ner en stund, vila fötterna, köpa en matbit och njuta av vacker musik en stund. Thomas & Tomas uppträder preliminärt i Å-kvarnen 14:15-15:00

Dragspelare Tomas Söderlund och riksspelman Thomas von Wachenfeldt bjuder på fantastisk folkmusik i Å-kvarnen under Midvinterglöd. 

Thomas von Wachenfeldt & Tomas Söderlund

Riksspelmannen Thomas von Wachenfeldt från Gränsfors har en brokig bakgrund som hårdrockgitarrist och fiolspelare med smak för äldre konstmusikaliska traditioner. Dock är och förblir den lokala skälmen och storspelmannen Hultkläppen hans musikaliska och andliga kompass. Thomas är också forskare, verksam som pedagog och har vunnit tävlingen Årets Spelmanslåt.

Tomas Söderlund från Söderhamn har med sitt dragspel utforskat de flesta traditioner som förknippas med instrumentet; vilket sträcker sig från gamla Hälsingepolskor, via Erik Frank till Frosini. Han är känd och uppskattad för såväl sin fingerfärdighet som sin förmåga att tolka de mest skira och vackra melodier, samt som lyhörd ensemblemusiker.

KONTAKT

Thomas von Wachenfeldt
Hemsida: www.senzavib.com
www.thomasvonwachenfeldt.se

Tomas Söderlund
Hemsidawww.tomassoderlund.se