Petra Shara Stoor ställer ut sin skelettkonst på Midvinterglöd

Midvinterglöd ordnas hos Skulls & Bones Artwork i Jättendal. Jag, Petra Shara Stoor och min partner Fredrik Fernlund anordnar detta evenemang "hemma hos oss" och vi står som värdar för denna tillställning, Midvinterglöd. Det känns så fantastiskt kul att se hur vår gård bit för bit förvandlas och gör sig redo för att välkomna den glöd som ska sprida sig här!

Låt mig nu i tredje person presentera mig själv och min skelettkonst som jag kommer att ställa ut på Midvinterglöd...

Petra Shara Stoor - Skulls & Bones Artwork

Petra Shara Stoor är konstnärinnan som inspireras av att belysa balanserna i tillvaron: Ljus mot mörker, värme mot kyla, liv mot död… Allt för att ge betraktaren en upplevelse utöver det vanliga. Hon är intryck och uttryck; Konstnären som vet när man kan låta livet eller döden med sin eviga ingång och utgång vara en inspirationskälla, när man ska släppa ut allt, bryta varje regel av konventionalism i processen. Petra Shara Stoor är född i Österbotten, Finland där hon växte upp med skogen runt hörnet. Med närhet och kärlek till naturen bevittnade hon naturens krafter, metamorfoser, liv och död.

Konstnär och Arrangör Petra Shara Stoor.  Foto av Karin "Wednesday" Brodin

Konstnär och Arrangör Petra Shara Stoor. 
Foto av Karin "Wednesday" Brodin

År 2011 fann hon ett kranium av en älg i Hälsinglands skogar. Hon tog med detta kranium hem och bestämde sig för att genom sin konst hylla kvarlevorna och vörda den hårfina gränsen mellan liv och död. Skulls & Bones Artwork var ett faktum och lanserades vid sidan av hennes makeup artisteri. Hon lägger stor vikt på detaljer och ser till att hennes konst går hela vägen; Från hennes händer in i ditt hjärta och själ. 

Skelettkonst av Petra Shara Stoor

Skelettkonst av Petra Shara Stoor

Hennes erfarenhet och verksamhet omfattar idag ett brett utbud av kreativa och konstnärliga tjänster, däribland makeup, masker, skelettkonst, attribut, kostymdesign och events för kommersiella och privata sektorn. Inga djur skadas någonsin av hennes hand i denna process, eller kommer någonsin att sätta livet till för konstens skull. Etiken i skelettkonsten är högt prioriterad.

Läs mer om Petra Shara Stoor, Skulls & Bones Artwork under fliken Utställare 2015