Tips inför ert besök till Midvinterglöd

Snart är det dagen med stort D!! Midvinterglöd går av stapeln nu på lördag den 12:e december, Fröstengatan 17 i Jättendal, Hälsingland kl. 14:00- 19:00. Vi ser så mycket fram emot att få dela denna dag med er och vi har jobbat så hårt för att göra denna dag till en fantastisk upplevelse för oss alla. 

Vi som arrangerar Midvinterglöd heter Petra Shara Stoor, Fredrik Fernlund och Janina Stoor, ett mycket litet men naggande gott team med hjärtan som bultar hårt för Midvinterglöd. Om än vi är ett litet team så har vi stora visioner, drömmar och mål för att göra Midvinterglöd till en upplevelse ni alla ska bära med er i hjärtat. Midvinterglöd började 2012 ur en dröm att skapa ett alternativ till traditionella julmarknader och luciafirande, vi ville skapa en fantasivärld, en magisk plats där vi tillsammans kan fira midvintern med sägner ur folktron om Lucian.

Vi hoppas att ni kommer att få en magisk upplevelse tillsammans med oss på Midvinterglöd och vi vill med det även ge några praktiska råd till er inför ert besök på Midvinterglöd. Det blir ett långt inlägg, men vi önskar dela med oss av dessa råd och tips inför glöden. 

Praktiska tips inför ert besök på Midvinterglöd

Entré: 

Det kommer att finnas en väl skyltad huvudentré där ni betalar ert inträde till Midvinterglöd. Ni erhåller vid betalning en stämpel på handen och en biljett. När ni vill vidare från Midvinterglöds området och in på området där fler hantverkare, konstutställning och Å-kvarnen är så finns det en separat bro med övergång för det. Vid denna bro är det även en stämpelkontroll där ni uppmanas visa er stämpel för att kunna komma in på Midvinterglöds område igen efter ert besök på "Å-kvarns området". Vänligen hjälp våra funktionärer där med att uppvisa er stämpel när ni ska tillbaka till "Midvinterglödområdet". Har ni ingen stämpel kommer ni att hänvisas att ta vägen runt till huvudentrén för inträde till Midvinterglöd. 

Ge er biljett till ett väsen i makeuptävlingen

Biljetten ni får när ni betalar in er i entrén ska ni spara. Den fungerar nämligen även som en röst till de fantasiväsen som deltar i makeuptävlingen och som ni kommer se gå omkring på Midvinterglöds område. Det väsen ni tycker bäst om ger ni er biljett till. Det väsen som fått flest biljetter/röster av publiken vinner nämligen publikens pris i makeuptävlingen. (de väsen som deltar i makeuptävlingen som det går att ge er biljett till kommer att ha ett nummer på sig)

Cash is king

Ja, så är det, kontanter är kung och gärna inte i för stora valörer för då sinar allas växelkassa snabbt. Kontanter är även guld för de som står i entrén (100kr/vuxen och 50kr/barn) för snabb hantering av ert inträde, samt för de som säljer fika/mat, hantverk och inte kan ta emot kortbetalningar mm. Vi kommer att ta emot kortbetalningar i entrén, och även många utställare erbjuder den möjligheten men väder och vind ställer ibland till det för tekniken så den går tyvärr inte alltid att lita på. Så cash is king ;) 

Parkering

Jättendals IF kommer att ta hand om parkeringen och era fordon. För att stötta föreningen och även tacka för omhändertagandet av era fordon så är det en parkerinsgavgift om 20kr/bil. Parkeringen kommer att vara belägen på en närliggande åker och det kommer att vara skyltat vart parkeringen är. 

SÄKERHET UNDER MIDVINTERGLÖD

Midvinterglöd anordnas när det är mörkt ute, mellan kl. 14- 19 och detta innebär en hel del saker vi önskar ni ska tänka på extra noga.  Vi är väldigt måna om att ni ska känna er så trygga som möjligt när ni besöker vårt evenemang, men säkerheten kan man aldrig nog trycka på för mycket av. Så här kommer några saker vi önskar att ni tänker på vad det gäller säkerheten för alla: 

Säkerhet vid vägen:

Ni kommer att behöva korsa en trafikerad väg/gå längs vägen från parkeringen innan ni kommer till entrén. Vi kommer att ha vägen upplyst med massa marschaller och vägrenen riggad med många reflexer, varningstrianglar mm, men vi kan inte NOG understryka här hur bra det vore om ni stora som små bär någon slags reflex/ ficklampa under ert besök på Midvinterglöd. Detta för att underlätta för bilisterna som kör längs vägen så att de ser er när ni går där. Se absolut till att alla barn bär någon slags reflex, gå längs vägrenen, håll utkik efter bilar och ta det försiktigt när ni rör er längs vägen vid alla tillfällen.

Säkerhet under showerna: 

Vi har en begränsad yta att jobba på när vi framför våra shower och vi kommer att be er att hålla det säkerhetsavstånd som vi utfärdar. Dels för att showerna ska kunna utföras som de är planerade samt för säkerheten för våra artister och för er besökare. Vi har en föraning om att det kan bli rätt många besökare på Midvinterglöd i år så det kommer med stor sannolikhet bli trångt kring showområdet. Vi gör vårt yttersta för att alla ska få en bra upplevelse av showerna och kommer att ha en storbildsskärm på området så att ni ska kunna se det som sker under showerna även om ni står längre bak. Vänligen respektera de avgränsningar vi gör inför showerna om än det kan kännas som att ni vill stå längre fram eller på annan plats. Står ni nära varann håller ni även värmen under showerna ;)

Säkerhet inne i logen på julmarknaden:

Vår alternativa julmarknad med alla fantastiska utställare hålls i en rustik loge på området, en loge som inte kan ta emot för många besökare samtidigt. Vi kommer i år att ha funktionärer vid ingången till julmarknaden i logen. Funktionärerna står vid dörren beredda att ge lite andrum till utställarna och besökarna inne i logen så att det inte blir för högt tryck av besök i logen. Detta innebär att det kan komma att bildas lite kö för att komma in på själva julmarknaden, men det hoppas vi att ni har överseende med, eftersom det innebär en bättre upplevelse för alla under julmarknaden. Det kommer även att vara så att det blir ingång på en sida och utgång på den andra, så vill man in på marknaden igen så får man gå runt inför nästa besök :)

Säkerhet inne i Å-kvarnen: 

Under ert besök på Midvinterglöd så kan ni även göra ett besök till Å-kvarnen som ligger alldeles intill Midvinterglöds område. Å-kvarnen drivs av familjen Engberg och de kommer att servera varm mat där till försäljning och här kommer våra folkmusiker att uppträda. Även i Å-kvarnen är det en liten yta som många ska dela på, så blir det för högt tryck i Å-kvarnen kommer det även här att bildas kö för att kunna hantera antalet besök. Tänk gärna på att dela med er av upplevelsen och därmed dela med er av er tid inne i Å-kvarnen med andra som står utanför och vill in i värmen en stund. Så ät en bit mat, lyssna på musik en stund och ge sedan gärna plats till nya besökare som vill in i värmen en stund. 

Säkerhet på Midvinterglöds område: 

Vi kan aldrig helt förutspå det väder som Midvinterglöd bjuder på och ibland överraskar moder jord oss med häftiga inslag av vinterväder som för med sig både det ena och det andra. Just nu är vädret väldigt oberäkneligt. Ingen snö i sikte än, men det kan bli halt på området om det slår till med kyliga nätter som bildar is. Vi kommer då att göra vårt yttersta för att sanda så mycket vi bara kan, men ha gärna på er skor som ger bra grepp om det skulle bli isbildningar och gå med försiktighet på området.

Det kommer även att finnas många eldtunnor/ marschaller på hela området så tänk på er säkerhet när ni värmer er kring eldtunnorna, och håll uppsikt över barnen när de rör sig nära eldarna. Även om vi kommer att ha området upplyst i magiska färger och eldarnas sken så kommer det även att vara några ställen som inte är lika väl upplysta, så ta det försiktigt när ni rör er på områden som är mindre upplysta. 

På vårt område arbetar funktionärer som är till för att göra Midvinterglöd till en härlig upplevelse. Våra funktionärer kan hjälpa er om ni undrar över något och våra funktionärer kommer även att finns med under showerna för att visa vart säkerhetsavstånden är och vart publikområdet är under showerna. 

Kläder efter väder

Vi kan inte heller här nog understryka hur viktigt det är att klä sig varmt från topp till tå! Varma skor, underställ, vinterkläder, mössa, handskar, halsdukar.. allt ni kan tänka er behöva för att kunna dela hela Midvinterglöd med oss. Det är många timmar utomhus fyllda med upplevelser som ni ska dela med oss, så klä er varmt så att ni inte fryser och får avbryta ert besök här för att ni blir för kalla. Hellre för mycket än för lite kläder! 

Med dessa praktiska råd, säkerhetsinformation och allmän information så hoppas vi att Midvinterglöd blir en fantastisk dag. Tack på förhand för att ni är med och gör Midvinterglöd till en magisk upplevelse för oss alla, 

Glödheta hälsningar, 

Petra, Fredrik och Janina