Mat, musik & värme i familjen Engbergs Å-kvarn

När man är ett så litet team som vi är som jobbar med ett så stort evenemang som Midvinterglöd har blivit så finns det ingen bättre känsla än när man knyter band och skapar samarbeten med världens bästa grannar. Familjen Klas-Göran Engberg, vår närmsta granne, ja dom är verkligen riktiga klippor och fantastiska personer som vi har mycket att tacka för all hjälp vi får med både det ena och det andra inför Midvinterglöd. Verkligen, tusen TACK!

Å-kvarnen i Jättendal som ägs av familjen Klas-Göran Engberg. I Å-kvarnen kommer det att serveras mat till försäljning, säljas mjöl och honung och våra folkmusiker kommer uppträda där. 

Förra året inledde vi ett samarbete med familjen Engberg där dom öppnade upp portarna till sin vackra Å-kvarn under Midvinterglöd. I Å-kvarnen uppträdde våra folkmusiker och varm mat såldes och serverades av föreningen Alternativkretsen Hälsingland och det var en sådan otrolig succé. Kön ringlade sig lång, besökarna gick in i värmen en stund, åt en bit mat, lyssnade på musik och begav sig sedan ut igen på Midvinterglöds området. 

I år upprepar vi succén och nu tar familjen Engberg över hela rodret för Å-kvarnen och kommer i år att ta hand om hela matserveringen där och ta hand om er besökare i Å-kvarnen. Folkmusikerna Thomas von Wachenfeldt (fiol) & Tomas Söderlund (dragspel) bjuder på folkmusik i Å-kvarn kl. 14:15-15:00 och de 4 Kläpparna bjuder på folkmusik med sina fioler i Å-kvarn kl. 16:00- 16:45. Det kommer även att finnas mjöler och gryner framställda i kvarnen till försäljning i Kvarnstugan samt egenproducerad honung, så passa på när ni är i Å-kvarnen att köpa med er hem närproducerat mjöl så ni kan baka en massa godsaker till julen som stundar. 

Vackra miljöer utanför Å-kvarnen i Jättendal. www.akvarn.se

Vi har varit på besök i Å-kvarnen för att se alla förberedelser dom har gjort inför Midvinterglöd och våra hjärtan värms verkligen av den syn som möter oss. Vackra Å-kvarn i Jättendal, med all sin historia som viskas i väggarna... bara det i sig själv är värt ett besök. 

Å-kvarn i Jättendal

Kvarnen ligger i byn Å i vackra Jättendal intill Åbäcken och ägs av Klas-Göran och Ingmari Engberg. Det är en kvarn som vittnar om flera tidsepoker där gediget hantverk, lokalt omhändertagande av säd och lin har varit dominerande. Kvarnen fungerar än idag och kan producera mjöler, gryn och rensa säd m.m. så som den gjort sedan 1800 talet. På Å-kvarnens hemsida hittar du allmän historik om kvarnen och dess omgivning samt den släkt som äger och har ägt den mer eller mindre oavbrutet.

Familjen Engberg och Midvinterglöd hälsar er glödhett välkomna till Å-kvarn!

Kontakt
Å-Kvarnen

Klas-Göran Engberg
070-357 43 38

Elin Enander
073-03 49 855

Adress:
Åvägen 2
820 76
Jättendal
E-post: engberg@akvarn.se
Hemsida: www.akvarn.se