Glödväsen till Midvinterglöd 2015 - del 2

Våren är i antågande och det känns snäppet konstigt att sitta och jobba med ett vinterprojekt, men det gör vi! :) För även om vi inte gjort så mycket "väsen" av oss här på bloggen så har det jobbats på bakom kulisserna när vi bit för bit skapar våra fantasifulla glödväsen. Vi kommer även inom kort att ha ett möte med arrangörsgruppen gällande Midvinterglöd 2015 för att börja planera ihop den glöd som skall gå av stapeln detta år!

Att skulptera fram sin vision i lera

Skulpteringsarbete, work in progress. Väsen i lera högst upp skapad av Linda "Flickan" Tolind, väsen i lera längst ner i bild skapad av Petra Shara Stoor

Skulpteringsarbete, work in progress. Väsen i lera högst upp skapad av Linda "Flickan" Tolind, väsen i lera längst ner i bild skapad av Petra Shara Stoor

Petra Shara Stoor skall börja skulptera fram sitt glödväsen på avgjutningen där modellen Catarina Vestermans ansikte är avgjutet. 

Petra Shara Stoor skall börja skulptera fram sitt glödväsen på avgjutningen där modellen Catarina Vestermans ansikte är avgjutet. 

Jo, när jag senast bloggade om detta projekt och lade upp bilder så hade vi avgjutit modellernas ansikten och skapat gipsmodeller för oss att börja skulptera fram maskerna på. Med gipsmodellerna klara där våra modellers ansikten låg som grund för nästa steg så var det dags för mig och Linda att kavla upp ärmarna och ta fram leran, skulpteringsverktygen och fantasin för att försöka få våra glödväsens-visioner skapade och skulpterade fram ur en lerklump. Här ser ni bilder från processen när vi skapar våra masker och som ni ser så blir det allt från magiska fauner till bevingade väsen som föds fram ur leran :). 

Linda "Flickan" Tolind glad i hågen och redo att börja skulptera fram ett väsen i lera till sina modeller Emma Ruthberg och Kalle "Eldsmeden" Svensson

Linda "Flickan" Tolind glad i hågen och redo att börja skulptera fram ett väsen i lera till sina modeller Emma Ruthberg och Kalle "Eldsmeden" Svensson

Vad är då nästa steg? Jo, nu är nästan maskerna klara i skulpteringsformen, lite finlir och detaljfix så är dom klara. Sedan är det dags för nästa steg, att skapa själva maskerna, att gjuta av det vi nu har skapat med lera så att vi får dessa masker i fysisk form. Här gäller det att ge sig an att sätta sig ner och fördjupa sig i material som maskerna skall skapas i och jag och Linda bollar just nu olika idéer och klurar på vilket material som är bäst för våra masker att beställa och använda. Att gjuta av det vi skulpterat för att få masker kräver en hel del noggrannhet och eftertanke, finns en del att ta i beaktande både vad det gäller omgivning och material, så det gäller att hålla tungan rätt i mun när vi ger oss an själva skapandet av maskerna. Spännande tider framöver! :) Vi kommer även att börja se över skapande av kostymer och rekvisita till våra väsen!

glodvasen_midvinterglod.jpg
glodvasen_midvinterglod.jpg

 

Blir det någon makeuptävling "vinterväsen" i år?

Vi får redan en del frågor gällande makeuptävlingen vi anordnade på Midvinterglöd 2014, om den kommer att vara ett inslag på Midvinterglöd 2015 med. Svaret är JA!! :) 

Vad det gäller makeuptävlingen "Vinterväsen" som vi ordnade förra årets Midvinterglöd så kommer den att bli ett återkommande inslag på vår Midvinterglöd. Vi har inte lagt några riktlinjer för årets tävling utan vi återkommer med mer detaljer senare efter att vi har haft ett möte om årets Midvinterglöd och tävling, men vill ni redan nu börja planera ert deltagande i tävlingen och att börja skissa på/ skapa era karaktärer och Vinterväsen till Midvinterglöd 2015 så "go for it", för "Vinterväsen" makeup/masktävlingen kommer att vara Midvinterglöd 2015!

(ps. De glödväsen som jag och Linda skapar här är INTE med i tävlingen) 

Glödhett mött,

// Petra Shara Stoor 

 

MIDVINTERGLÖD

WWW.MIDVINTERGLOD.SE
FACEBOOK.COM/MIDVINTERGLOD
INSTAGRAM: @MIDVINTERGLOD