Glödväsen till Midvinterglöd 2015 - Del 1

Inspiration från programmet Face Off där dom skapar fantasiväsen med masker, makeup, kostym och rekvisita.

Inspiration från programmet Face Off där dom skapar fantasiväsen med masker, makeup, kostym och rekvisita.

För ett tag sedan så lade vi ut en efterlysning på www.sharacreations.com/blog/ där vi efterlyste 2 modeller som ville vara med på en resa i så kallad "Face off" - anda.
Det är nämligen såhär att det finns ett TV-program som heter "Face Off"  där makeup artister tävlar mot varandra och skapar enastående maskarbeten och karaktärer med makeup, mask, kostym mm.

Makeup artisten, skelettkonstnären & Midvinterglödarrangören Petra Shara Stoor samt motivlackaren/airbrushkonstnären Linda "Flickan" Tolind har ett stort gemensamt intresse - nämligen att se på detta program "Face Off" samt den gemensamma nämnaren att vi älskar att skapa. Vi kände oss inspirerade att skapa egna karaktärer inspirerade av just "Face off"-programmet så vad passar då bättre än att göra slag i saken och "JUST DO IT"!

Sagt och gjort - vi efterlyste modeller som vi kunde använda för att skapa våra karaktärer och som ville vara med på denna resa. Vi fick in ett sådant STORT gensvar - det var så många som ville vara modeller att det var helt otroligt! Vi gick igenom en urvalsprocess och valde ut 3 modeller och det blev till slut Catarina Vesterman, Emma Ruthberg och Kalle "Eldsmeden" Svensson som vi valde att arbeta med  i detta projekt. Så kul och nu är vi igång! :)

Vår kreativa resa består av vi skissar och designar våra "Glödväsen". Sedan avgjuter vi ansiktena på modellerna för att kunna skapa gipsmodeller som är då rakt av kopior på modellernas ansikten. Detta innebär att vi har exakt deras ansiktsformer att skulptera fram maskerna på som sedan ska gjutas av och göras till masker våra modeller ska bära tillsammans med makeup, kostym, rekvisita.  Nu är vi igång och resan har börjat och ni kommer att få följa vårt äventyr här och ta del av uppbyggnaden av våra "Glödväsen" som ni sedan möter på Midvinterglöd 12 december 2015! 

Glödhett mött,

// Petra Shara Stoor & Linda "Flickan" Tolind


Avgjutningar & gipsmodeller som vi skapade

Midvinterglöd

www.midvinterglod.se
facebook.com/midvinterglod
instagram: @midvinterglod