Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen blev stor succé och publikrekord!!

Det är nog denna post som jag nu ger mig an att skriva nu som är den allra svåraste och som tar längst tid för mig att få till. Jag skall nämligen skriva mitt årliga tacktal efter Midvinterglöd. Det är inte svårt i sig själv att säga TACK, det skulle jag kunna göra många gånger om. Svårigheten är att få med all den tacksamhet jag och alla vi som jobbat med Midvinterglöd känner. Allt vi vill säga till alla ni som var med och förverkligade Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen. Denna Tack-post kommer oftast i januari eller februari månad när jag hämtat energi, vilat och landat efter alla intryck. Det tar nämligen ett bra tag att skriva den samt att landa efter evenemanget för vi öser in så mycket energi i vår Midvinterglöd- att man känner sig alldeles euforisk under evenemanget och helt enkelt slut när det är över. Så dagarna, veckorna och månaderna efter... då måste man få tid till att andas,landa och reflektera. Denna bloggpost är ett tack från mig och hela arrangörsgruppen.

Vi skrev en viktig del av historien den 13 december 2014 i Jättendal när flera av våra drömmar slog in. Drömmen om att vi skulle få dela vår vackra Midvinterglöd med så många som möjligt. Att om vädret stod oss bi få möta tusentals människor på vårt område. Den drömmen besannades.  Det går knappt än riktigt att förstå det hela. Drömmen om att skapa det mest magiska område och upplevelse vi bara kunde för att ge våra besökare minnen för livet i hjärteroten att bära med sig hem och vilja återvända till Midvinterglöd, så att vi kan fortsätta vårt arbete med Midvinterglöd 2015. Tro mig, efter årets Midvinterglöd är glöden så stark, så intensiv så hungrig efter mer. Den gnista som tände glöden den gången år 2012 när Midvinterglöd-konceptet myntades, den gnistan är svår att släcka och flera kreativa processer är redan i gång. 

När man som arrangör står och blickar ner över en gård som myllrar av väsen, människor, eldar, porlande vatten, ett område upplyst i fantasifulla färger, logen full av hantverkare och konstnärer, kvarnen med musik och mat, eldshowen, sången, dansen, berättelsen och kröningen med lucian... det är som att man är med och även ser ner över ett landskap som känns som taget ur en annan värld. Som en film med ett landskap man endast sett i sina drömmar som nu blev verklighet. Ja då tappar man nästan andan och kniper sig många gånger i armen. Tårarna brände bakom ögonlocken när vi såg hur kön växte sig större i entrén, hur vårt område fylldes av mer och mer människor och väsen. Hur magin denna vackra Midvinterkväll spred sig genom mångens själ och hjärta. Vi kan inte med ord nog beskriva hur lyckliga vi var och vi dansar ännu fram på magiska moln... och vi drömmer om nya Midvinterglödar och hoppas ni är med oss då igen!

Det blir ett långt blogginlägg, så håll i hatten. Jag hoppas innerligt att jag inte glömt bort att nämna någon viktigt länk... det är inte min mening isåfall, hör av dig om du känner att du saknas i pusslet så åtgärdar jag det med en gång!

// Petra Shara Stoor

Konceptartist & arrangör
Midvinterglöd, 
Skulls & Bones Artwork
Shara Creations AB


GLÖDHETT TACK TILL: 

ALLA BESÖKARE!

Först vill vi rikta ett så hjärtestort tack till alla er som besökte vår Midvinterglöd 2014! Det finns inte ord nog att beskriva hur glada vi blev när ni var så många som ville dela Midvinterglöd med oss. Från djupet av våra hjärtan, ett stort glödhett TACK för att ni delade denna magiska Midvinterdag med oss! Vi hoppas vi ser er nästa år igen! 

Midvinterglöd 13 December 2014 - Vinterväsen.  Foto: Martin Burmester,   www.martinburmester.eu

Midvinterglöd 13 December 2014 - Vinterväsen. Foto: Martin Burmester, www.martinburmester.eu


ARRANGÖRSGRUPPEN MIDVINTERGLÖD 2014 - VINTERVÄSEN

Fredrik Fernlund & Petra Shara Stoor, arrangörerna bakom Midvinterglöd, Skulls & Bones Artwork. 

Fredrik Fernlund & Petra Shara Stoor, arrangörerna bakom Midvinterglöd, Skulls & Bones Artwork. 

FREDRIK FERNLUND & PETRA SHARA STOOR - Koncept & Arrangörer

Tillsammans kom vi på idén och startade vi konceptet Midvinterglöd 2012 och sedan dess har vi sida vid sida nu under 3 år jobbat stenhårt för att bygga upp Midvinterglöd och skapa nya glödar från år till år.

Till dig Fredrik: TACK! För att du alltid finns vid min sida genom stormar och glödar och äventyr oändliga. Otaliga är de timmar som du har lagt ner på uppbyggnaden av årets Midvinterglöd. Sedan sensommaren har du och jag avsatt nästintill all vår lediga tid för att skapa Midvinterglöd 2014. Du har arbetat järnet med att skapa allt från strukturerna och uppbyggnaden av vår nya superfina hemsida. Du har arbetat med våra sociala medier, haft hand om marknadsföringen, skapat konceptidéer och visioner, nätverkat och styrt upp allt med våra samarbetspartners. Vi har föreläst om Midvinterglöd och etablerat nya samarbeten samt genomfört nya konstnärliga visioner för Midvinterglöd.  Tack vare dig kunde vi vandra omkring i ett så sagolikt landskap av färger på Midvinterglöd när du designade ljussättningen på gården och tog hand om alla viktiga detaljer både vad det gäller teknik och att området fungerade.  Utan dig vid min sida hade det inte gått att genomföra detta så bra som vi gör det nu.

Du är en av de allra viktigaste byggstenarna i hela Midvinterglöd och den som kämpat med mig för att bygga upp glöden sen starten! Vilket team vi är! Vilket radarpar! Tack fina du för allt arbete du lagt ner så att Midvinterglöd 2014 blev så lyckat som det blev!  Vilken resa vi gjort, du och jag. Genom eld och vatten och tre evenemang med Midvinterglöd.  Och vi har redan börjat planera det fjärde...vi kör vidare så det ryker igen :) 


Janina Stoor - Kreativ medarrangör & konferencier

Konferencier Janina Stoor, www.senzavib.com  Midvinterglöd 13 December 2014 -Vinterväsen.  Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

Konferencier Janina Stoor, www.senzavib.com

Midvinterglöd 13 December 2014 -Vinterväsen. 
Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

Ett stort tack till dig från djupet av hjärtat för allt det arbete du lagt ner som gjorde att Midvinterglöd blev så lyckat och magiskt! Du kreativa konstnärsjäl som vart med och planerat årets glöd,allt från planering, organisering, struktur, detaljer, konstnärliga inslag.. Du som skapade så vacker inredning och magisk känsla när du inredde vår loge där våra hantverkare och konstnärer ställde ut och du tog även hand om alla utställare så fint och organiserade deras utställningsytor före och sen när dom anlände till området.  Stort tack även till Daniel som jobbar med dig som var med och hjälpte till inför Midvinterglöd.

Sedan det faktum att du hållt i trådarna för att få med ombord alla de fantastiska funktionärer på Midvinterglöd! Du har även fixat i ordning och dekorerat utrymmen och platser, allt från loge, till konstgalleri till sminkutrymmen för våra tävlande vinterväsen. Du drog i trådarna för att skapa Midvinterglödutställningen och ställde själv ut så fantastiskt vackra tavlor på plats under Midvinterglöd. Du har kommit med konstnärliga idéer, strukturerat upp saker vi ska göra och du har alltid så många bra och kreativa idéer.. som att lyckobjörnarna Tindra och Gnistra skulle få sitt eget lilla hus, som du sen inredde. Att du sedan var en sån fantastisk konferencier som kunde guida våra besökande genom glöden, med den charm, utstrålning och glädje som du sprider, ja det var helt fantastisk att se! Hela du strålade och fick alla att må som bra! Och din magiska vinterväsendräkt som du skapat, så vacker!! Tack vackra syster för allt arbete du lagt ner på Midvinterglöd 2014 - vi sätter nu siktet på nästa glöd 2015!

Läs mer om Janina:

Janina Stoor
SenzaVib AB
www.senzavib.com 


Madelene Stoor och Mikaela Stoor - medhjälpande guldkorn

Madelene Stoor, värdinna & "flaggan-i-topp-hållare". Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

Madelene Stoor, värdinna & "flaggan-i-topp-hållare". Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

Det är verkligen så fantastiskt att kunna stoltsera med att vi är fyra kreativa, drivna, sisustarka systrar som flyttat till Nordanstigs kommun för att bosätta oss alla inom någon mils radie. Och inte bara det att vi bor här, utan att vi kan träffas, göra saker tillsammans, skapa Stoorverk och hjälpa varandra. Det är ett privilegium inte alla förunnat så jag är väldigt tacksam att få ha mina systrar och vänner så nära. 

Madelene och Mikaela, mina kära småsystrar, ett hjärtestort tack till er för allt ni har gjort och hjälpt till med för att förverkliga Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen! Ni har kommit med idéer, hjälpt till med planeringen och organiseringen av glöden.  

Mikaela Stoor, värdinna & "flaggan-i-topp-hållare". Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

Mikaela Stoor, värdinna & "flaggan-i-topp-hållare". Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

Vi har tråcklat och sytt kläder, vi har vart på Kungliga operans kostymutförsäljning, vi har riggat rekvisita till shower, vi har handlat fika och mat som skulle säljas på området.

 

På självaste dagen var ni klippor. Madelene organiserade allt kring fikat och funktionärer och Mikaela styrde upp makeuptävlingen och sminkade lyckobjörnarna Tindra & Gnirstra. Ni var även rent ut sagt magiska iklädda era vinterväsen-munderingar och ni lyste upp hela området med er närvaro och kämparglöd.

Vilka hjältinnor ni var under dagen när publiken vällde in, ni höll den glödande flaggan på topp i entrén ända till slutet! Vilket fantastiskt välkomnade alla besökare fick, det var med stolthet och värme i hjärtat jag såg er stå där och välkomna alla. Så stolt över er och tacksam att ni vart med detta år! Utan er hjälp hade inte dagen blivit så bra som den blev!! Vi kör igen nästa år eller hur :) 

 

Madelene Stoor
Salong PrettyPlease
www.salongprettyplease.com


Stort tack till familjen

Ett extra tack även till min kära mor och far, Martin & Christina Stoor, som än en gång reste från Finland för att medverka på Midvinterglöd och hjälpa oss med de sista förberedelserna innan portarna öppnades och för ovärderlig hjälp under dagen. Tack för att ni spikade och byggde ihop vår entréport, för att ni hade med er både lyckohästskor och lysande tomtar, samt världens godaste mat som vi kunde äta medans vi förberedde för evenemanget! Tack för all hjälp även under Midvinterglöd! 

I samma veva vill jag även tacka "systrarna Sjöberg"  som ännu ett år förgyllde vår glöd genom att medverka och hjälpa oss med fikaförsäljningen och allehanda förberedelser inför Midvinterglöd. Er hjälp är guld värda, och det är så roligt att en generation av min mor och hennes tre systrar även brinner för glöden! Tack Gunilla Sjöberg, Marianne Friberg och Birgitta Furunäs - och ni var så fina i era vackra folkdräkter!  

Moster Marianne Friberg serverar korv & bröd i Vedmojjen på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu

Moster Marianne Friberg serverar korv & bröd i Vedmojjen på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu


GRAFISK DESIGN | KONCEPTTEXTER

 

ANTON JACOBSON | GRAFISK DESIGN

Anton Jacobson

Anton Jacobson

Ännu ett år har du vart den skapande kraften bakom den magiska grafik som vi så stolt presenterat inför årets Midvinterglöd. I år var temat på Midvinterglöd "Vinterväsen" och du skapade som vanligt magi med din grafiska design och presenterade ännu ett år material som fick oss att slå klackarna i taket! Perfekt! Tack för all den tid du lagt ner på den skapande processen!! Att få jobba ihop med kreativa, professionella och ambitiösa människor är ett privilegium. Vi rekommenderar dig varmt till alla som behöver en kick-ass AD! 

Anton Jacobson
Grafisk Designer, AD
www.antonjacobson.com

Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen affisch skapades av designern och AD Anton Jacobson. 

Midvinterglöd 2014 - Vinterväsen affisch skapades av designern och AD Anton Jacobson. 

Alma Karlsson ställde upp som modell införskapandet av årets Midvinterglöd affish. Makeup, foto & styling: Petra Shara Stoor

Alma Karlsson ställde upp som modell införskapandet av årets Midvinterglöd affish. Makeup, foto & styling: Petra Shara Stoor

Inför temat Midvinterglöd - Vinterväsen ville vi skapa en trolsk och drömsk affisch med ett magiskt vinterväsen! Och vi lyckades, vilken oerhört vacker affisch! 

 

Stort glödhett Tack till dig Alma Karlsson för att du ställde upp som modell inför skapandet av årets affisch till Midvinterglöd!Jättekul att skapa ett Vinterväsen av dig! 

 


LEO FLAVUM | KONCEPTTEXTER 

Leo Flavum, konceptförfattare. Foto: Eva Månsson

Leo Flavum, konceptförfattare. Foto: Eva Månsson

Du är den som skapar konstverk med ord och som har skapat de konstnärliga och magiska texterna ännu ett år för årets Lucia i folktron show.  Du är även med i själva showen och läser upp berättelsen om Lucia. Fantastiskt bra gjort, det tillförde mycket till showen, där vi tillsammans bygger upp stämningen bit för bit.   

Det är även du som sätter ner i ord det konstnärligt beskrivande texterna om Midvinterglöd. Leo, du kan verkligen sätta en touch av magi på orden och göra sagan än mer "på riktigt". Vi rekommenderar dig vidare som konceptförfattare till andra som behöver få uttryckt med ord det man inte själv kan sätta ner i skrift när man skall fånga en känsla. Trollbinda. Dimmerar´yn sjunger inledningsvis din låt Invocation och fick även låna in den Xhaimerisk/svensk komponerade låten av dig, "Ul Umarhuná", som framfördes i Lucia i Folktron! Dimmerarýn lånade även in och arrangerade din sång "Dark Lullaby" till årets show.  Tack för det jobb du har lagt ner för att göra Midvinterglöds saga än mer levande! 

Leo Flavum
Facebook: Xhaimera


Kulturföreningen Alternativkretsen Hälsingland

alternativkretsenhalsingland.jpg

Glödhett tack till vår kulturförening som var med och arrangerade Midvinterglöd. I denna post vill jag även passa på att tacka ALLA MEDLEMMAR, FUNKTIONÄRER eller övriga HJÄLPANDE HÄNDER som var med inför, under och efter Midvinterglöd! 

Tack vare er fick vi glöden att fungera så fint, tack vare er insats och hjälpande händer så fick våra besökare en fin upplevelse, blev väl omhändertagna och området hölls levande och sågs efter. Utan er hade det aldrig gått att genomföra. Jag kan inte nog tacka er för er insats! Från hjärtat - TACK!!

Ett extra stort tack till våra funktionärer Ylva Åkesson, Alma Karlsson, Hans Van der Broeck, Ulf Sundblad, John Lundholm, André Malmqvist, Gunnar Rust & söner, Martin Stoor, Christina Stoor, Marianne Friberg, Gunilla Sjöberg, Birgitta Furunäs!


SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS

 

ProStage - uthyrning av mobila scener & ledskärmar, Sundsvall 

ProStage! Ett glödhett superstort TACK till er för all er insats inför och under Midvinterglöd! Tack vare er så fick vårt område än ett år ett stort lyft genom den scen ni levererade till området! Scenen användes för vår show Lucia i folktron att uppträda på samt för våra konferencierer och när vi presenterade alla magiska vinterväsen! Inte nog med det, så höjde ni ribban på området än mer genom att även detta år leverera er kick-ass stora skärm där ni live-filmade hela evenemanget och sände upp på storbildsskärmen så att alla kunde se övriga shower. Wow! Detta gjorde så att intrycket av glöden på scenen och bredvid scenen förstärktes samt att de som står längre ifrån även ser det som händer på scenen. Ni tillförde även lyxiga toaletter till området, allt för att våra besökare skulle känna sig omhändertagna på bästa möjliga sätt. 

Ledskärm och mobil scen som www.pro-stage.se hade med sig till Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Ledskärm och mobil scen som www.pro-stage.se hade med sig till Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Jag kan inte nog tacka för er insats och er proffsighet och detsamma gäller när vi samarbetade i Hudiksvall veckan efter när vi uppvisade vår show där ännu ett år. Ni har snabb leverans och ni är ett professionellt team som arbetar med flaggan högt och dessutom är världens trevligaste grabbar att ha att göra med! Jag kan inte nog rekommendera er till andra företag eller evenemang som behöver scen och annan utrustning! Ni är teamet att jobba med!  Det var åter ett sant nöje att få jobba ihop med er och jag är säker på att våra vägar korsas än en gång! TUSEN TACK för er medverkan!! 


PROSTAGE - allt ni behöver för ert evenemang och kan leverera alla produkter vart som helst i Sverige inom 24 tim!

Hemsida: www.pro-stage.se
Telefon: 060-66 15 15
E-mail: info@pro-stage.se


KULTURENS BILDNINGSVERKSAMHET- Studieförbundet för kulturutövare 

kulturensmidvinterglod.jpg

Stort glödhett TACK till er Kulturens för er insats som samarbetspartner till föreningen KF Alternativkretsen HÄlsingland och hjälp med att ännu ett år förverkliga Midvinterglöd! Tack för att ni tror på oss och det vi gör och tack för att vår förening KF Alternativkretsen Hälsingland har fått igång ett så fint samarbete med er! Vi rekommenderar verkligen alla kulturutövare som ingår i eller driver en kulturförening att kika in på er hemsida och läsa mer om er och vad ni gör. För ni är ett studieförbund som inte går av för hackor och som är något som vi hett rekommenderar till andra föreningar omkring i landet! 

Hemsida: www.kulturens.se


SOVEREIGN PRODUCTIONS

Ett glödhett stort tack till Kalle Flodin och Alexandra Johansson från Sovereign Productions för fantastiskt fint samarbete! Tack vare er insats, kunskap och professionalism så fick vi fantastiskt fin ljudteknik under våra shower och presentationer på scene! Ni fångade även vackra moment på still- och rörlig bild under vår Midvinterglöd, fantastiskt att se och få ta del av det materialet!  Att även sedan ha inspelat ljudet från vår luciashow, det är en bonus som är suverän! Ni var med oss även i Hudiksvall när vi uppträdde med vår Luciashow på efterglöden där och än en gång levererade ni! Grymt bra och professionellt team och vi hoppas att våra vägar korsas igen, men det är jag säker på att dom gör! Tusen tack för er medverkan! 

Sovereign Productions, ljudteknik under Midvinterglöd. Foto: Alexandra Johansson

Sovereign Productions, ljudteknik under Midvinterglöd. Foto: Alexandra Johansson

Kontakt:

Sovereign Productions
Kalle Flodin
kalle@sovereignproductions.se
www.sovereignproductions.se


FOTOGRAF PHILIPPE RENDU

Fotograf Philippe Rendu fångade ett av de många Vinterväsen på bild under Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

Fotograf Philippe Rendu fångade ett av de många Vinterväsen på bild under Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu, www.philippe.se

philipperendumidvinterglod.jpg

Philippe! Stort glödhett TACK för din medverkan som fotograf på Midvinterglöd och Efterglöd i Hudiksvall! Du var med oss och fotograferade första året när vi startade igång Midvinterglöd 2012 och nu var du med oss igen 2014! Så fantastiskt vackra och magiska bilder du fångat av glödheta
stunder. Minnen vi nu bär med oss i hjärtat och kan påminna oss om genom att se på alla fina fotografier. Det är ett sant nöje att få äran att arbeta med en så professionell fotograf och vi hoppas att vårt samarbete fortsätter under nya glödar! 

Kontakt:

Philippe Rendu
info@philippe.se

Hemsida: www.philippe.se


FOTOGRAF MARTIN BURMESTER

Martin Burmester, fotograf - Martin, vi fick lära känna dig  år 2012 när du satte dig i bilen och bilade upp till Hälsingland från Stockholm i Midvinterstorm. Du hade läst om vårt evenemang och ville se vad det var för något. Den dagen var det en vinterstorm på över 20 m/sek men du bilade upp ändå för att delta på glöden och fånga våra glödbitar med din kamera! Sen dess har du vart med på alla Midvinterglödar! Från att ha vart en okänd fotograf som gästade vårt evenemang då 2012 så har du kommit att bli en god vän som vi håller av och som inspirerar oss till att fortsätta skapa! Tack Martin för att du än en gång var med på Midvinterglöd och fångade så många fina bilder med din kamera som vi nu får njuta av och blicka tillbaka på och minnas den stunden när vi skapade något så vackert tillsammans i Jättendal. Vi hoppas att vi ses nästa Midvinterglöd - det har ju blivit en tradition nu att få se dig och dela glöden med dig! 

Två magiskt vackra Vinterväsen fångade på bild av fotograf Martin Burmester. www. martinburmester.eu

Två magiskt vackra Vinterväsen fångade på bild av fotograf Martin Burmester. www.martinburmester.eu

Kontakt:

Martin Burmester
www.martinburmester.eu


LINUS BERGSTRÖM - FILM & KLIPPNING

Linus - Vi har samarbetat nu under ett antal evenemang och du är verkligen en klippa! Du ställer upp coh du har vart med och filmat under vår sommarfestival Subscene Festival och du var även med oss när vi uppträdde i Sandviken med Lucia i Folktron showen för Landsbygdsriksdagen! Nu var du med på Midvinterglöd, filmade årets upplevelse, superbra! Nu kommer du att sätta dig ner med arbetet med att klippa ihop allt filmat material från de kameror som fångade rörlig film! Fantastiskt att få jobba ihop med dig inom filmvärlden och vi ser framemot att se årets glöd på film! Här nedan kan ni se det som Linus filmade när vi uppträdde med Lucia i Sandviken!


OLLE ENGLUNDH - OLLEWOOD STUDIO, Film
 

Olle - du är verkligen en eldsjäl, en härlig "krutgubbe" som inte går av för hackor! Vilket engagemang du har för bygden och du har vart med och fångat vår Midvinterglöd många år nu på film! Fantastiskt och det är alltid lika kul att se det material du filmat, för du har en förmåga att även fånga sådant på film som man själv inte tänkte på att man skulle ha filmat, men när man väl ser det så tänker man " Åh va kul, toppen att du filmade det"  :) ! 

Här nedan det du filmade och klippte ihop glödbitar från Midvinterglöd 2012-2013! 
 

Kontakt: 

ollewoodmidvinterglod.jpg

OLLEWOOD STUDIO
Olle Englundh

Telefonnummer:
070-5374997
E-post:
olle.englundh@telia.com 


TACK TILL ÖVRIGA FOTOGRAFER/FILMARE

Tusen tack till alla ni andra som under ert besök har fotograferat/filmat och förevigat Midvinterglöd och som sänt era bilder till oss eller ska sända dom :)

Tack till:

Mikael Andersson, Utblick Foto, Hudiksvall
Emma Rådbom, Hudiksvall
Håkan Lenneby
Carole Tärnudd, Hudiksvalls Tidning


DA VINCI COSMETICS- GOLD TOUCH

davincicosmeticsmidvinterglod.jpg

Tusen tack till Gold Touch som sponsrade vår Vinterväsen makeuptävling med huvudpriset som var Makeupprodukter med värde om 5000 kr från Da Vinci Cosmetics!!

Fantastiskt att få er med ombord som huvudsponsor i makeuptävlingen, det var sporrande för alla vinterväsen som deltog i makeuptävlingen under Midvinterglöd och vi utsåg tillsammans med publiken en vinnare som fick en påse full av godheter från Da Vinci Cosmetics! TACK för fint samarbete - det var magiskt vackra Vinterväsen här! 

KONTAKT:

Gold Touch
Hemsida: www.goldtouch.se 
e-post: goldtouch@live.se


TACK ALLA FANTASTISKA VINTERVÄSEN och tävlande I MAKEUPTÄVLINGEN

Det väsen som röstades fram till vinnare i tävlingen! Väsen gestaltas av Hanna-Karin Berglund och hennes skapare Elena Gradin står för makeupen och kreation av detta vackra väsen! Foto: Philippe Rendu

Det väsen som röstades fram till vinnare i tävlingen! Väsen gestaltas av Hanna-Karin Berglund och hennes skapare Elena Gradin står för makeupen och kreation av detta vackra väsen! Foto: Philippe Rendu

Jag blir fortfarande alldeles mållös av lycka när jag tänker på hur underbart många och magiskt vackra vinterväsen som befann sig på Midvinterglöd! Wow! Vilka kreationer, vilken magi, vilken insats av alla tävlande! Nu snackar vi om att gå "all in" och lägga ribban sådär underbart högt när man verkligen känner hur mycket engagemang, kämparglöd och driv som gått in tävlingen. Och det bästa av allt...  ni alla vackra vinterväsen, ni förgyllde vårt område och tillvaron för våra besökare. Ni gjorde vår Midvinterglöd än mer magisk och än mer som den fantasivärld vi vill skapa och håller på att bygga upp! Detta blir definitivt ett kommande inslag i Midvinterglöd så sätt igång redan nu alla ni kreativa själar och börja fundera på vilka väsen som skall gästa Midvinterglöd nästa gång! :) För att se fler bilder klicka här : FLER BILDER PÅ VÄSEN


KLAS-GÖRAN ENGBERG - Å-KVARNEN " Musikkvarnen"

"Musikkvarnen" / "Å-kvarnen"som Klas-Göran Engberg öppnade under Midvinterglöd. Foto: Fredrik Fernlund

"Musikkvarnen" / "Å-kvarnen"som Klas-Göran Engberg öppnade under Midvinterglöd. Foto: Fredrik Fernlund

Klas-Göran, ett rungande glödhett stort tack till dig och din familj för fantastiskt fint samarbete under Midvinterglöd! Ni ställde i ordning den så vackra lokalen som sitter i anslutning till er historiska kvarn. Vi tog oss friheten att inför Midvinterglöd "döpa om" lokalen till musikkvarnen och det var sannerligen ett välbesökt ställe där man kunde sätta sig ner, lyssna på musik, äta mat och värma sig! Det var så många som var överlyckliga över att musikkvarnen var öppen och en del av Midvinterglöden eftersom det innebar att man kunde stanna kvar längre på Midvinterglöd och värma sig mellan varven och få vila i värme. Fantastiskt privilegium för oss att få ha så fina grannar, medmänniskor och samarbetspartners! Ni är guld värda, flera gånger om! Musikkvarnen blev en succé - hoppas vi kan göra om det nästa gång :)

Kön till musikkvarnen var konstant under Midvinterglöd! Fantastiskt! Foto: Fredrik Fernlund

Kön till musikkvarnen var konstant under Midvinterglöd! Fantastiskt! Foto: Fredrik Fernlund

Klas-Göran driver även Engbergs Bil & Plåt - Allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar. Telefon: 0652-13324


ELGEREDS FINSNICKERI 

ElgeredsFinsnickerimidvinterglod.jpg

Björn Bodin - Tusen tack för reparationen av vår bro på området så att både väsen och människor kunde ta sig tryggt över ån! :) Som alltid är du en klippa att ha att göra med, och det jobb du gör är alltid av bästa kvalitet! Vad det gäller finsnickerier vet vi minst sagt vad vi pratar om där, eftersom vi arbetat tillsammans på den fronten mycket vad det gäller privata åtaganden! Våra varma rekommendationer om någon behöver en finsnickare- då är Björn Bodin, Elgereds Finsnickeri den ni ska kontakta! 

Kontakt
Björn Bodin
Elgereds Finsnickeri
Facebook: Elgereds Finsnickeri
 


BLIXTENS VAPEN & ALLSERVICE 

blixtenmidvinterglod.jpt

Anders Engberg - Tack för din hjälp än en gång inför Midvinterglöd! Din slogan "Ingenting är omöjligt - jag fixar det mesta" den stämmer, du tar dig an de mesta uppgifter och har verkligen inställningen att inget är omöjligt! Fantastiskt!! Tack för att du fixade räcket på en av våra broar över ån och stort glödhett tack även för arbetet med att plåstra om taket på logen! Superbra! 

Kontakt: 

Anders Engberg
Blixtens Vapen & Allservice
Hemsida: 
http://www.blixtensvapen.se/


Daniel Östberg - AHLGREN & ELIASSON ÅKERI AB

Tack Daniel för att du hjälpte oss med att flytta lilla lekstugan som vi sedan inredde till Björnarna Tindra & Gnistra så att dom kunde bo där under Midvinterglöd och stöpa nyårslyckor med våra besökare! Stort tack även för sandlasset så att vi kunde sanda området för att förhindra att våra besökare skulle halka omkring! Tack även för att v fick låna täkten till parkering av dig och KARDELLS LANTBRUK & ENTREPRENAD AB! 

Lyckobjörnarna Tindra & Gnistra fick sitt eget lilla Lyckohus under Midvinterglöd. Foto: Phlippe Rendu

Lyckobjörnarna Tindra & Gnistra fick sitt eget lilla Lyckohus under Midvinterglöd. Foto: Phlippe Rendu

Ahlgren & Eliasson Åkeri AB
Daniel Östberg / Thomas Ahlgren
Tfn kontor och order: 
0652 - 170 48

-----------------------------------------------------------------------------

Kardells Lantbruk & Entreprenad AB

Hemsida: www.kardellsab.seaventyrsmastarnamidvinterglod.jpg

ÄVENTYRSMÄSTARNA

aventyrsmastarnamidvinterglod.jpg

Johan Henriksson  - Tack för fint samarbete där ni med Äventyrsmästarna ställde upp till förfogan er glödheta tentipi med eldstad där våra besökare kunde sätta sig ner en stund kring elden, värma sig och vila sina ben. Det var ett mycket uppskattat inslag, många som besökte er och värmde sig! Tack för att ni bidrog till en värmande oas i Midvinterkylan. 

 

Kontakt: 

Johan Henriksson
Äventyrsmästarna
Hemsida: www.aventyrsmastarna.se

 


MEDVERKANDE AKTER UNDER MIDVINTERGLÖD 2014

 

VOKALGRUPPEN DIMMERARÝN

Dimmerar´yn
Medlemmar: Tua Eurén, Lotta Lindgren, Kajsa Benett, Barbro Larsson, Greta Andersson,
Lovisa Hall och Petra Shara Stoor.

Från vänster: Lotta Lindgren, Barbro Larsson, Tua Eurén, Petra Shara Stoor, Lovisa Hall, Kajsa Benett, Greta Andersson. Lucia: Katarina Borbos. Foto: Martin Burmester.     www.martinburmester.eu

Från vänster: Lotta Lindgren, Barbro Larsson, Tua Eurén, Petra Shara Stoor, Lovisa Hall, Kajsa Benett, Greta Andersson. Lucia: Katarina Borbos. Foto: Martin Burmester.  www.martinburmester.eu

Vackraste Gudinnor, bästa Dimmerar´yn - Ni har vart med från allra första början 2012 när idén om Lucia i folktron föddes och Dimmerar´yn bildades, när ni blev "Gudinnorna". Ännu ett år har vi har sjungit, skrattat, gråtit, ropat, jublat, dansat, fikat och övat, övat och övat för att sätta årets musikaliska repertoar inför lucia i folktron showen 2014! Alla i denna grupp besitter så många fina olika styrkor och kunskaper som gör att vi kompletterar varandra så bra. Vi har kommit varandra så nära nu under de tre åren som vi har hållit ihop. Det är som en familj, ett unikt och ovärderligt systraskap där vi inte längre behöver så många ord för att förstå hur någon annan känner eller menar. Det är något magiskt som händer när vi uppträder tillsammans, som en elektriskt stöt som går genom hela kroppen och laddar upp energi i hela gruppen, som en chockvåg av känslor och magiska energier. 

dimmeraryn_midvinterglod_martinburmester.jpg

Det går inte nog att beskriva hur många timmar som vi avsatt för att träffas och repa inför showen vi skulle uppträda med på Midvinterglöd 2014. Många är även de timmar som satts ner på skapandet och att arrangera låtar till årets show, där främst Lovisa och Tua stått för de skapande krafterna vad det gäller sångarrangemangen.  Jag vill även tacka alla era familjemedlemmar för att dom ställt upp så mycket när ni har vart borta eller hemma hos någon av er för att repa inför vår show. Och när vi väl tågade in med våra facklor och kåpor under årets Midvinterglöd 2014 ja, då myllrade luften av all den energi vi hade så länge byggt upp och väl uppe på scenen ekade våra sånger ut över midvinterbygd och det värmde våra hjärtan att så många var där för att se showen! Det finns inga gränser för vad vi kan åstadkomma när vi väl gör det tillsammans. Ni är underbara, vackra själar allihopa. Tack för att ni är med på Midvinterglöd med Lucia i folktron. Ni är fantastiska! Jag är säker på att vi kommer att möta många fler spännande äventyr tillsammans.

Läs mer om Dimmerar´yn: 

www.facebook.com/Dimmeraryn


ACT OF EMOTION - ELdkonstnärer

Inför årets Midvinterglöd etablerade vi ett samarbete med fenomenala eldkonstnärerna och nycirkusartisterna Act Of Emotion från Stockholm. Och det var ett sådan fantastiskt glödhett samarbete som föddes. Till årets Midvinterglöd anlände Erik, Serpen och Linda från Act of Emotion, tre av Sveriges bästa eldartister. När mörkret sänkte sig ner över Jättendal och Midvinterglöd så framförde dom en oförglömlig magisk upplevelse av ljus och eld.
Eldens värme och gnistregn spred sig in i allas hjärtan under deras fantastiskt vackra show. 

Act Of Emotion uppträdde med LED & Eldshow på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

Act Of Emotion uppträdde med LED & Eldshow på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

När det väl senare på kvällen var dags för Lucia i folktron showen så hade vi vävt in eldens magi i vår show i ett samarbete med Act of Emotion. När trumman gick igång och välkomnade Dimmerarýn in på scenen slog Erik och Linda eldens hjärtslag till trumman. Det var så magiskt. Sedan under resten av showen så bar Dimmerarýns mäktiga sång fram eldens magiska lågor när Erik och Linda dansade fram med dom för att föra berättelsen om Lucia i folktron vidare... 

Jag kan inte nog tacka er för all den tid ni har satt ner för att på distans planera in showen med mig inför årets Midvinterglöd. Tack för att ni framförde sådana vackra nummer med LED-Ljus och Eldshow när ni väl var här på plats. Ni är så fina, fantastiska själar och duktiga artister som förgyllde vår Midvinterglöd! Vi kommer att ses igen - glöden kommer inte att falna här! 

Act Of Emotion medverkade i Luciashowen. Foto: Håkan Lenneby

Act Of Emotion medverkade i Luciashowen. Foto: Håkan Lenneby


BERGSJÖ DANSSTUDIO

Bergsjö Dansstudio medverkade i Lucia i folktron showen. Från vänster: Alma Karlsson, Elin Ingvald och Matilda Hall. Foto: Martin Burmester

Bergsjö Dansstudio medverkade i Lucia i folktron showen. Från vänster: Alma Karlsson, Elin Ingvald och Matilda Hall. Foto: Martin Burmester

Årets luciashow byggde på många nya inslag! Jag hade sett framför mig hur vi skulle bygga vidare på berättelsen och ta med temat fågel än mer i årets show eftersom i legenden om Lucia i folktron så trodde man att hon kunde inta olika skepnader, däribland skepnaden av en rovfågel. Jag älskar bevingade väsen och gudinnor ville ha med inslag av dans och vingar och fann dessa vackra ISIS-vingar i Egypten och beställde hem dom. Sedan gällde det att finna dansare som kunde hjälpa mig att tolka berättelsen och det bevingade. I Bergsjö finns en dansstudio som funnits i 6 år med 80 stycken dansare i åldrarna 3-18 år och där fick jag kontakt med Alma Karlsson, Elin Ingvald och Matilda Hall som ville vara med i året show. Vi repade och satte koreografi, övade vingslagen i takt till Dimmerarýns toner... och när showen väl gick av stapeln då var det tre mäktiga bevingade väsen som steg fram på scenen och förde berättelsen om Lucia i folktron vidare. Det var så vackert! Magiskt dansat ni bevingade väsen! :) 


LEO FLAVUM - BERÄTTARE

Leo Flavum, berättar legenden om Lucia i folktron i årets show på Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Leo Flavum, berättar legenden om Lucia i folktron i årets show på Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Jag har ovan nämnt och tackat Leo i ett tidigare inlägg både för sin medverkan som författare till koncepttexter samt som berättare i vår show Lucia i folktron, så jag kommer att hålla mig rätt kortfattad här.

Leo inledde vår show med Lucia i folktron där han med sin berättelse tar med sig publiken in i folktrons och sagans värld denna vackra lucianatt på Midvinterglöd. 

"Även Liliths skepnad i våra dagar - Lucia - sades vara ett formskiftande vinterväsen. I förvandlingens timma fanns det nämligen de som påstod att hon lät sig omdanas i fågelhamn, flyga upp över hustaken och blicka ner på människorna med ett allseende öga, oberörd av både lås och bom. Sägen? Skrock? Ja, kanske! Eller... kanske inte. Bakom varje sägen sägs det ju finnas en snöflinga av sanning" - Leo Flavum


KATARINA BORBOS - VÅR FOLKTROLUCIA

Katarina Borbos gestaltar vår Lucia i folktron på Midvinterglöd 2014. Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

Katarina Borbos gestaltar vår Lucia i folktron på Midvinterglöd 2014. Foto: Philippe Rendu www.philippe.se

Katarina - Du var med oss när det stormade kring och på själva Midvinterglöd 2012. Det första året när vi skulle inleda det som skulle komma att bli en fantastisk tradition, Midvinterglöd och vår magiska Lucia i folktron. År 2012 stod du pall mot alla väder och vindar som ven omkring oss, du vek inte en tum när kronan som blivit smekt av iskalla vindar landade på ditt huvud. Du stod mäktig, stark och du bar kronan och elden med precis den värdighet och styrka vi sett framför oss. Hela ditt väsen andas kraftiga energier och magi när du får din eldkrona och eldstav.

Katarina Borbos- Lucia i folktron på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu. www.philippe.se

Katarina Borbos- Lucia i folktron på Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu. www.philippe.se

I år hade jag stora visioner om att börja ta steget vidare mot att Lucia i folktron skall andas den mäktiga rovfågeln mer och jag gav dig vingar. Du fick dina vingar innan kronan än en gång lades på ditt huvud, innan din eldstav satt i din hand, innan du med den intensiva blick och anda du har blickade ut över Midvinterglöds område och hälsade publiken att nu är du här. Midvinterglöd Lucia i folktron är här - och med din ankomst så avslutade vi en alldeles magisk och fantastiskt vacker dag som kommer att gå till historien som ännu en Midvinterglöd vi aldrig glömmer. Tack Katarina Borbos för att du är med i vår show, för att du är så stark, så vacker själ och för att du tar emot alla visioner och utför dem vad det gäller vår lucia i folktron. 


Thomas von Wachenfeldt & Tomas SöderlunD, Fiol & DRAGSPEL

Thomas von Wachenfeldt, fiol och Tomas Söderlund, Dragspel uppträdde i Musikkvarnen under Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Thomas von Wachenfeldt, fiol och Tomas Söderlund, Dragspel uppträdde i Musikkvarnen under Midvinterglöd. Foto: Martin Burmester

Tusen tack för er medverkan med underbar folkmusik på vår Midvinterglöd! Ni förgyllde stunden i Musikkvarnen för många åhörare, det var alldeles smockfyllt där under er spelning och det var så fantastiskt att se den värme som er musik spred i vackra kvarnen! Tack för ert engagemang och för att ni var med och delade denna dag med oss och tillförde ett fint inslag i vår glöd.  

KONTAKT

Thomas von Wachenfeldt
Hemsida: www.senzavib.com

Tomas Söderlund
Hemsidawww.tomassoderlund.se


De fyra Kläpparna

En av de fyra kläpparna, André Malmqvist  fångade fotograf Philippe Rendu på bild under Midvinterglöd. 

En av de fyra kläpparna, André Malmqvist  fångade fotograf Philippe Rendu på bild under Midvinterglöd. 

klapparnamidvinterglod.jpg

Till vår stora glädje kunde vi även presentera i Musikkvarnen ett fantastiskt inslag med fyra folkmusiker, eller såsom dom själva kallar sig, "De fyra kläpparna". Gruppen består av järngänget André Malmqvist, Emil Engberg, Jesse Ljung och Johnnie Hassel och dom uppträdde under Midvinterglöd i Musikkvarnen med folkmusik, ett mycket omtyckt inslag och det var så fantastiskt kul tt ni var med och ni lyste upp vår Midvinterglöd med er musik och era vackra folkdräkter som ni bar! Glödhett tack ni fyra kläppar för att ni var med! 

KONTAKT

FÖR BOKNING
Jesse Ljung
Mobil: 070-5142423

FacebookDe4klapparna


LYCKOBJÖRNARNA TINDRA & GNISTRA

Ett hjärtevarmt TACK och en stor glödhet björnkram till Lyckobjörnarna Tindra & Gnistra, som gestaltades av fantastiska Olivia Colling och Daniella Eriksson Dahlström! Tack fina ni för att ni med er medverkan förgyllde dagen för både stora och små, för att ni spådde i nyårslyckor och tillförde ett element av magi med er närvaro! Underbart! Ni var så söta och ni gjorde ett alldeles fenomenalt jobb med att underhålla vår publik! Vi hoppas att vi ses nästa år igen! 

lyckobjornarmidvinterglod.jpg

Tusen tack alla fantastiska utställare på vår julmarknad

julmarknadmidvinterglod.jpg

Tusen Tack alla ni fenomenala utställare som medverkade på vår Midvinterglöd! Vilken glädje ni spred till våra besökare på julmarknaden som var knökfull med människor som ville se ert hantverk! Vilken underbar blandning och vilket kulturellt smörgåsbord som dukades upp under vår Midvinterglöd och vår alternativa julmarknad! Vilken kvalitet på de hantverk, konstverk och matverk som ni presenterade på era bord och det var så kul att se att flera hade även klätt upp sig i temat "Vinterväsen". Tack -för att ni bidrog till att göra helheten så himla fin och underbart vacker på vår Midvinterglöd! 

LÄS MER OM DE UTSTÄLLARE SOM MEDVERKADE PÅ MIDVINTERGLÖDS JULMARKNAD 

Midvinterglöds julmarknad, redo att öppna portarna för besökarna. Foto: Martin Burmester

Midvinterglöds julmarknad, redo att öppna portarna för besökarna. Foto: Martin Burmester

STORSKOGENS HÄSTTURER - HALLS GÅRD

Elin & Grover Östberggästade ännu ett år Midvinterglöd med sina vackra islandshästar. 

Elin & Grover Östberggästade ännu ett år Midvinterglöd med sina vackra islandshästar. 

Tack Elin & Grover Östberg för att ni än en gång gästade Midvinterglöd och tog med era fina islandshästar till vårt evenemang! Vi rekommenderar alla som vill ge sig ut på en hästtur i vackra Hasselas skogar att besöka Storskogens Hästturer Halls Gård och boka in en ridtur! Både nybörjare och erfarna ryttare kan ge sig ut på en härlig tur på hästryggen!

KONTAKT

Hemsidawww.storskogenshastturer.com
FacebookStorskogensHastturerHallsGard
E-postelin@storskogenshastturer.com


Linda "Flickan" Tolind - Live Airbrush målning i logen

Tack Linda " Flickan" Tolind för att du var med på vår Midvinterglöd och visade upp din fenomenala konst och för att du lät publiken få ta del av den skapande processen bakom airbrush- konsten. Det var ett mycket uppskattat inslag att besöka dig uppe i lilla konstnärsrummet och få se dig måla live samt ta del av din utställning! 

Hemsida: www.flickan.com
Facebook: flickandotcom

Linda "Flickan" Tolind målade live med sin airbrush under Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu

Linda "Flickan" Tolind målade live med sin airbrush under Midvinterglöd. Foto: Philippe Rendu

TACK ALLA NI SOM BIDROG TILL MIDVINTERGLÖDS FRAMGÅNGSSAGA PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT! 

Tack alla ni som hjälpte oss att sprida ordet om Midvinterglöd, alla ni som delade våra inlägg på Facebook, alla ni som bjöd in era vänner till vårt evenemang, alla ni som tog med era vänner och familj på Midvinterglöd! Tack alla ni som fotade, filmade och delade med er av bilder från Midvinterglöd och la upp bilder på vårt flöde i Instagram eller på facebook! Tack för alla fina ord om vår Midvinterglöd, tack för all pepp och hejaro! Även ett extra Tack till Nordanstigs turisbyrå för att ni hjälpte oss att sprida evenemanget på era kanaler!

HELT ENKELT GLÖDHETT TACK TILL ALLA BAKOM SCENEN, PÅ SCENEN OCH FRAMFÖR SCENEN  Det är tack vare all er insats som Midvinterglöd blev så bra och glöden inte slocknar!

VI SES MIDVINTERGLÖD 12 DECEMBER 2015!