Konstnärinnan Petra Wessinger ställer ut konst på Midvinterglöd

Bråda dagar, bråda tider! Oj vad tiden flyger fram nu, det är inte många dagar kvar nu känns det som.. men det är ju det som sägs att tiden går fort när man har roligt..  Idag snöar det igen i Jättendal, det virvlar ner från skyarna och nu ligger ett tjockt, mjukt vintertäcke över hela landskapet. Så fint, så otroligt fint, men oj vad mycket snöarbete som ligger framför oss nu :) Med allt det vita omkring oss så passar det även idag perfekt med att konstnärinnan Petra Wessinger och hennes konstverk glödhett välkommen till Midvinterglöd. 

Konstnärinnan Petra Wessinger gästar Midvinterglöd med sin konst

petra_wessinger_midvinterglod.jpg
När jag målar söker jag en känsla, en rytm i de former som flödar fram i de dragna linjer som uppstår. Så en skapelse kan träda fram direkt eller efter flera månader.
— Petra Wessinger
petra_wessinger_midvinterglod.jpg

Petra Wessinger bor i Hudiksvall, i en lägenhet som hon delar med de tre vackraste katterna på jorden. I Hudiksvall kan hon njuta av havet, alla måsar och sjöbodar. Havet är även en viktig inspirationskälla för Petra. I sitt konstnärskap använder sig Petra mestadels av akrylfärg och akvarell, men influeras ofta att tillföra inspirerande material. 

Petra har gått olika kurser, bl.a. en Vedic Art kurs där hon känner igen sig i sitt utövande. Petra driver ”Ateljé Vilja” tillsammans med konstnärerna Pernilla Moberg och Carina Rist på Hamngatan 25 i Hudiksvall. Läs mer om Petra under fliken "utställare 2016"