Vad är en alternativ julmarknad?

Det är lika roligt varje år vi ordnar Midvinterglöd att få kontakt med alla de hantverkare och konstnärer som vill vara med på Midvinterglöds alternativa julmarknad. En efter en anmäler de sitt intresse att medverka och vår loge fylls upp med allehanda konstnärer och hantverkare från vårt avlånga land.

Midvinterglöds alternativa julmarknad - här möts spännande kulturer, uttryck och människor. Foto Daniel Funseth

Midvinterglöds alternativa julmarknad - här möts spännande kulturer, uttryck och människor.
Foto Daniel Funseth

Alternativ julmarknad, vad är det?

Ja, vi får ibland denna fråga varför vi kallar vår julmarknad för alternativ, vad menar vi egentligen med en "alternativ" julmarknad?

Midvinterglöd är unikt i sitt sätt att arbeta med cross-over kulturer. Det är vårt mål och vår vision att skapa en spännande mix av olika konstnärliga uttryck och hantverk från både alternativa och traditionella kulturvärldar. Denna cross-over kultur syns tydligt på midvinterglöd och vår julmarknad. Om man blandar olika kulturer med varandra så föds inte bara ett spännande utbud, utan det föds många spännande synergier och ur dessa föds även nya kulturformer och samarbeten över gränserna.  

På vår alternativa julmarknad blandas hantverk och konstverk från den traditionella världen tillsammans med hantverk och konstverk från den alternativa, subkulturella världen och resultatet blir ett spännande kulturellt smörgåsbord som vi serverar våra besökare på Midvinterglöd. Vår alternativa julmarknad  är inte bara en mötesplats för olika människor, utan även för olika kulturer och uttryck. 

Foto: Daniel Funseth

Foto: Daniel Funseth

Midvinterglöd är ett kulturellt rikt smörgåsbord. Det finns inga trädtoppar och gräsrötter, allt är likvärdigt på lika villkor.
Gränslöst vackert! Gränslöst rikt! Gränslös kultur!
— Petra Shara Stoor

Nu har vi börjat marknadsföra de utställare som kommer att medverka på årets alternativa julmarknad under Midvinterglöd. Sidan uppdateras kontinuerligt med nya utställare så kika in där med jämna mellanrum för att redan nu stifta bekantskap med de konstnärer ni kommer att möta på Midvinterglöd.

 

Är du själv hantverkare eller konstnär, från den alternativa eller traditionella världen? Vill du ställa ut på Midvinterglöd? Kontakta oss, det finns några platser kvar! 

 

info@midvinterglod.se 

 

Glödhett välkomna!

// Petra Shara Stoor

Petra Shara Stoor ställer ut sin skelettkonst under Midvinterglöd. Foto: Petra Shara Stoor.  

Petra Shara Stoor ställer ut sin skelettkonst under Midvinterglöd. Foto: Petra Shara Stoor.