Intervju i P4 Västernorrland om vår lucia i folktron show och alternativa luciatradition

I morse när jag var på väg in till Sundsvall så lyssnade jag på radio P4 Västernorrland i bilen. Det diskuterades kring Luciatraditioner och hur den ser ut idag.  Det diskuterades om den Luciatradition som vart med sedan 1920-talet börjar bli förlegad, svårigheten idag med att ordna traditionella luciatåg, för få som anmäler sig till luciatågen. Är det en tradition som skall fortsätta i samma spår, eller ska den förnyas eller finns det andra alternativ till ett luciafirande. 
När jag hörde dessa diskussioner i radion och som föregick på nätet så visste jag att jag måste bara få skriva in och berätta om vår fantastiska show och tolkning av Lucia i folktron som vi uppvisar varje Midvinterglöd.

Så när jag anlände till Sundsvall så tog jag fram min dator snabbt som vinden och skrev ett inlägg som en kommentar i diskussionstråden på P4 Västernorrlands Facebook-sida. Det tog inte många minuter förrän jag blev uppringd för att vara med i radion och berätta mer om vår Lucia i folktron! Åh, så kul!! Tänkte inte tanken hela vägen där att dom faktiskt skulle ringa upp mig. KUL att dom gjorde det och jag gjorde mitt bästa för att fånga alla intryck, känslor och tankar som vällde upp i mig just då. För Lucia i folktron och Midvinterglöd, det är en av mina höjdpunkter på året... och jag vet att många delar den känslan med mig. Hoppas ni vill dela Midvinterglöden med oss och uppleva årets mäktiga skådespel av Lucia i folktron. Vår önskan är att beröra era hjärtan och sprida värme i Midvintertid. Fira ljuset återvändo. 

För att lyssna på hela programmet om Luciadiskussionerna klicka på länken här nedan. Om ni bara vill lyssna på min medverkan och det jag berättar om Lucia i folktron så spola fram till ca 3:18 :)


// Petra Shara Stoor