Nässelhäxan förbereder sig för Midvinterglöds julmarknad

Det är mindre än två månader kvar nu till Midvinterglöd!! Vi hör hur det viskas på många håll och kanter hur man längtar till Midvinterglöd. Detta sänder ett rus av pirr i våra kroppar, att få höra dom orden: "Vi längtar till Midvinterglöd"! Wow! Vi längtar vi med, vi som jobbar med alla förberedelser inför denna vår vackra vinterfest! Spänningen stiger för varje dag! Det närmar sig den 10e december med stora steg!

Bivaxtvål som Nässelhäxan i Jättendal tillverkar och kommer att ha med sig till försäljning på Midvinterglöds alternativa julmarknad i Jättendal, 10 december.  Foto: Linus Bergström

Bivaxtvål som Nässelhäxan i Jättendal tillverkar och kommer att ha med sig till försäljning på Midvinterglöds alternativa julmarknad i Jättendal, 10 december.  Foto: Linus Bergström

Nässelhäxan medverkar på årets julmarknad

Många utställare förbereder sig även inför Midvinterglöd med tillverkningen av allt hantverk, konstverk och matverk som är i full igång! Nässelhäxan är en av de utställare som ni kommer att möta på Midvinterglöds alternativa julmarknad. Vi gissar att även hon förbereder sig nu för sin medverkan och vedspisen går nog varm mellan varven när nässelbrödet gräddas. Nässelhäxan kommer bland annat att ha med sig nässelbröd, bivaxljus, nässeltråd, honung mm till försäljning! Glödhett välkommen hälsar vi Nässelhäxan till vår Midvinterglöd 10 december i Jättendal, Norra Hälsingland!

Nässelhäxan, Petra Modée medverkar på årets Midvinterglöd och ni möter henne på vår alternativa julmarknad inne i logen. Foto: Linus Bergström

Nässelhäxan, Petra Modée medverkar på årets Midvinterglöd och ni möter henne på vår alternativa julmarknad inne i logen. Foto: Linus Bergström

Med naturen som grund arbetar jag för att minska klimatbördan i mitt företag. Med handkraft knådas surdegen, rörs honungen och kokas salvan. I vedeldad ugn gräddas nässelbrödet och vaxet kokas ovanpå vedspisen. Samtidigt för att utnyttja vedvärmen effektivt
— Nässelhäxan
Nässelbröd av Nässelhäxan. Foto: Linus Bergström

Nässelbröd av Nässelhäxan. Foto: Linus Bergström