Sångfågeln Lovisa Hall i glödheta stolen

Vi kommer med jämna mellanrum att intervjua några glödsjälar som på något sätt är med och skapar glöden, vare sig det är så att man medverkar bakom scenen, på scenen eller framför scenen. Det är så otroligt många som är med och gör just Midvinterglöd till allt det magiska den är och har blivit. Vi kan tyvärr inte dela allas historia, men vi kan dela några berättelser, för att få höra mer om deras glödresa, tankar och känslor! Vad Midvinterglöd är för dom. 

Den första glödsjälen som vi sätter i den glödheta intervjustolen är Lovisa Hall, sångerska, låtskrivare & arrangör av flera låtar i vokalgruppen Dimmerar´yn. 

 

En handfull glödheta frågor till Lovisa Hall

Lovisa_hall_midvinterglod.jpg

Hej Lovisa, du har vart med från starten när Midvinterglöd började för snart 5 år sedan och kommer att fira 5-års jubileum med oss i år. Du är en av ursprungsmedlemmarna i vokalgruppen Dimmerar´yn (gudinnorna) som bildades när Midvinterglöd hade sin begynnelse år 2012. Dimmerar´yn skulle då framträda med stämsång i första showen med ”Lucia i folktron”.

Hur ser du tillbaka på resan där ni var för fem år sedan och vart ni är idag?

Alla i gruppen har utvecklats enormt sen starten för fem år sen. Vi har fått tänja på gränser och möta våra rädslor men ändå i en trygg gemenskap. Om det är nåt som känns jobbigt eller nervöst innan så smälter det bort när vi kommer upp på scenen. Då börjar vi "brinna" som jag kallar det och ingen står ensam, vi gör det tillsammans. Det väcker en enorm kraft i oss som känns i varje cell. 

Vad är ditt starkaste minne från Midvinterglöd?

Stormen premiäråret år 2012 är ju givetvis inget som någon av oss kommer att glömma, så det skulle man ju kunna skriva en hel bok om, men jag har ett starkt personligt minne från när du (Petra) först kontaktade mig och presenterade din idé. Jag läste meddelandet jag fått från dig och dels blev jag så otroligt pepp på idéen, men också så kände jag starkt att detta skulle leda till så mycket mer än bara detta projekt. Jag kände tydligt att det skulle föra mig in i en ny riktning, exakt vad visste jag inte men jag kände att det skulle skapa en ny glödande tråd i mitt liv. Och så blev det ju också, vi i Dimmerar'yn fann varandra och det startade en resa som har för evigt förändrat oss.

Lucia i folktron showen - premiären 2012. Lucia Katarina Borbos och Lovisa Hall ses här på bilden. Foto: Daniel Funseth

Lucia i folktron showen - premiären 2012. Lucia Katarina Borbos och Lovisa Hall ses här på bilden. Foto: Daniel Funseth

Lovisa - Vad har Midvinterglöd betytt för er och vad är din roll i gruppen?

dimmeraryn_midvinterglod_martin_burmester.jpg

Midvinterglöd kommer ju alltid betyda mycket för oss. Det va vår initiala katalysator och är än idag en stor källa till inspiration och skaparkraft även för oss. 

För mig personligen innebär Midvinterglöd ett djupdyk in i den kreativa världen, jag är inte ensam om att skapa musik i gruppen men man kan nog säga att jag ansvarar för en stor del av den. Jag har fått utrymme att växa enormt i det och är jättestolt över dom låtar och arrangemang jag gjort.

(Dimmerar´yns övriga medlemmar är: Greta Andersson, Barbro Larsson, Tua Eurén, Lotta Lindgren, Emma Dzakula Karlsson, Kajsa Benett och Petra Shara Stoor

Dimmerar`yn i snöstormen år 2012... ett år vi aldrig glömmer. Foto: Daniel Funseth

Dimmerar`yn i snöstormen år 2012... ett år vi aldrig glömmer. Foto: Daniel Funseth

Vad är det för musik vi kommer att få höra er uppträda med i årets Lucia i folktron show?

I år har midvinterglöd femårs-jubileum och det kommer vi fira även i Dimmerar'yn. Vi kommer putsa upp våra bästa låtar från tidigare år och även bjuda på en helt nyskriven låt som leker med årets element-tema. Om vi har vädergudarna med oss så kommer vi bjuda på den bästa showen hittills. 

Vad ser du fram emot med årets Midvinterglöd?

Det jag ser mest fram emot är just det att få binda ihop, och väcka till liv, tidigare års material som tillsammans med det nya materialet kommer bli magiskt!

MIdvinterglöd 2015 - Vokalgruppen Dimmerar`yn uppträder med stämsång i Lucia i folktron showen. Eldartisterna Act of Emotion uppträder med eld. Författare Leo Flavum berättar historien om Lucia. Foto: Niklas Carlsson

MIdvinterglöd 2015 - Vokalgruppen Dimmerar`yn uppträder med stämsång i Lucia i folktron showen. Eldartisterna Act of Emotion uppträder med eld. Författare Leo Flavum berättar historien om Lucia. Foto: Niklas Carlsson

Om du avslutningsvis skulle kunna sammanfatta vad Midvinterglöd är för dig med 5 ord.. vad skulle du då säga?

Magi. Kraft. Kreativitet. Gemenskap. Glädje.