Simon Mogren och Skuggbussen i Glödheta stolen

Hej Simon! Nu var det dags för ännu en person att få sitta i glödheta stolen en stund och den person vi vill sätta där och grilla med några frågor, det är du! Innan vi börjar med frågorna får du gärna berätta lite kort om dig själv så att vi får en liten bild av vem vi har satt i glödheta stolen. Så Simon, vem är du i korthet?

Simon Mogren, 25årig ingenjörsstudent från Stockholm. Spenderar mycket av sin tid på alternativkultur i olika former, såväl festivaler som konserter i Sverige och andra delar av världen. Lever med mottot "man får inte roligare än man gör sig" och hoppas Skuggborgen ska kunna bidra till att fler ska ha lite roligare genom de saker vi arrangerar.

Vi sätter Simon Mogren i glödheta stolen! Simon kommer att besöka Midvinterglöd även i år och arrangerar så att skuggbussen kommer till Midvinterglöd med fler besökare! 

Vi sätter Simon Mogren i glödheta stolen! Simon kommer att besöka Midvinterglöd även i år och arrangerar så att skuggbussen kommer till Midvinterglöd med fler besökare! 

Då går vi vidare till våra glödheta frågor!

Simon, du besökte Midvinterglöd första gången förra året, när vi hade temat "Fjäderfall" och du filmade din upplevelse och klippte sen ihop en jättefin glödfilm. Kan du även med ord berätta hur du tyckte det var att besöka Midvinterglöd för första gången. Vad hade du hört om evenemanget, vad hade du för förväntningar och vad upplevde du under glöden?

Förra årets besök var en fantastisk upplevelse! Jag hade försökt kolla lite på videos från tidigare år och läst på om programmet, men var ändå inte helt beredd på hur det skulle vara. Midvinterglöd är verkligen ett evenemang man måste uppleva på plats, det går inte att få grepp om riktigt genom sin datorskärm hemifrån. Midvinterglöd är väldigt speciellt - det liknar inget annat jag varit på tidigare och det på ett bra sätt!

Skuggbussen vad är det och vilka kommer med på den till årets Midvinterglöd?

Skuggbussen är en resa som arrangeras från Stockholm till Midvinterglöd. Vi som håller det i kallas Skuggborgen, vilket är en Stockholmsbaserad förening med syftet att främja olika former av alternativkultur. Tidigare under året arrangerade vi en resa till festivalen Subkult, och det känns skoj att nu göra en resa till ett helt annat typ av evenemang.

Föreningen Skuggborgen i Stockholm främjar olika former av alternativkultur och arrangerar resor med skuggbussen till olika kulturevenemang

Föreningen Skuggborgen i Stockholm främjar olika former av alternativkultur och arrangerar resor med skuggbussen till olika kulturevenemang

Du är ju mycket engagerad inom den subkulturella sfären och Midvinterglöd vill ju få traditionella och subkulturella världar att mingla tillsammans denna dag.
Vad tycker du om att att vi blandar kulturformer såsom alternativ och traditionell kultur på samma arena?

Åh, just blandningen mellan tradition och subkulturella världar är ju det som gör Midvinterglöd så speciellt. När man tänker på jul och traditionerna därikring är allting ofta så väldigt traditionsbundet. Det känns lite som om man varit på en julmarknad har man varit på alla... Förutom Midvinterglöds såklart. För mig som är i mycket subkulturella kretsar tycker jag det är skoj att se hur det möter tradition, och jag hoppas de som kommer från mer traditionella kretsar kan tycka det är lite spännande att se Midvinterglöd. Att det blir en lite oväntad upplevelse.

Simon besökte Midvinterglöd första gången förra året när temat var Fjäderfall! I år återvänder Simon till Midvinterglöd i sällskap av ett härligt gäng i skuggbussen.  Foto: Simon Mogren. .

Simon besökte Midvinterglöd första gången förra året när temat var Fjäderfall! I år återvänder Simon till Midvinterglöd i sällskap av ett härligt gäng i skuggbussen.  Foto: Simon Mogren. .

Vi arrangerar ju Midvinterglöd i lilla byn Jättendal i Norra Hälsingland. Subkultur och landsbygd. Vad är dina tankar om alternativkultur på landsbygden?

Svår fråga, jag vet inte om jag kan säga att det är mer än fantastiskt! Och det är skoj att även vi storstadbor får ta del av evenemanget.

Vad ser du framemot med årets Midvinterglöd?

Den stora showen som avslutar hela evenemanget! Och såklart att se vad de besökare som vi tar med i Skuggbussen kommer tycka om det hela.

Om du skulle beskriva Midvinterglöd med 5 ord, vad hade du sagt då?

Upplevelse, spännande, eld, mörker, supervärtattbesöka