Midvinterglöd - nr 1 av udda julmarknader att besöka i Sverige!

Midvinterglöd - nr 1 av udda julmarknader att besöka i Sverige.   Svenska turistföreningens tidning "Turist"

Midvinterglöd - nr 1 av udda julmarknader att besöka i Sverige. 

Svenska turistföreningens tidning "Turist"

Vår Midvinterglöd listas i svenska turistföreningens tidning "Turist" som nr 1 av udda julmarknader att besöka i Sverige. Det är en så sjukt UNDERBAR känsla att få lägga upp denna bild och status! Den sänder hårresande energier längs ryggraden och det bränner tårar av glädje bakom våra ögonlock!

För fem år sedan jobbade vi med blod, svett och tårar för den vision vi hade om ett alternativt evenemang i vår by Jättendal i Nordanstigs kommun. En så stark vision och dröm om en vinterfestival och ljusfest vi skulle döpa till Midvinterglöd. Vi mötte härlig medvind men även tuffa stormar första åren. Vi hissade segel i alla möjliga och omöjliga riktningar och seglade mot den hamn dit vi visste vårt glödskepp skulle bära oss OM vi bara lät vår inre starka vind bära oss hela vägen fram.

En alternativ julmarknad och lucia i Jättendal, Nordanstig? I Jättendal? Vem vet ens vart det är? Är det ens möjligt att göra detta? Vem ska komma dit, varför ska någon besöka detta? Varför?

Därför svarade vi, och såklart Jättendal!

Allt är möjligt precis när och hur du vill, OM du bara vill! Vi ville och vi har jobbat så hårt för att skörda frukt som denna bild. Alla ni som har hjälpt oss, ni vet vem ni är, ni medverkande bakom scenen, framför scenen och ALLA ni som kommer som besökare på vår glöd! Det är VI alla som har gjort detta möjligt.

Det bränner till ordentligt bakom ögonlocken igen nu. För det är med sådan stolthet som vi inser att vår Midvinterglöd listas som nr 1 av marknader att besöka av Svenska turistföreningen i deras tidning ! Det var vårt mål att lägga Jättendal, Nordanstigs kommun och Midvinterglöd på kartan och WE DID IT!!!! :) Nr 1 på kartan här är Midvinterglöd, en alternativ kultur, julmarknad - och ljusfest i vårt älskade Jättendal!

Vi längtar tills den 10 december, när vi får fira 5-års jubileum med alla ni som kommer att besöka och dela glöden med oss i år. Midvinterglöd 10 december 2016 i Jättendal, det året när vi sluter en cirkel som öppnades för 5 år sedan!