Glödens grytor puttrar inför 5-års jubileet av Midvinterglöd 10 december 2016

Den 22 december 2015 skrev vi senast ett inlägg här på vår blogg. Då tackade vi alla för en magisk händelse vi fått dela med er, när vi tillsammans hade firat Midvinterglöd 2015 - Fjäderfall! Vilken succé! Vilken glöd! Vilken underbar känsla! Nu är arbetet med Midvinterglöd 2016 igång fullt ös! Det finns inte en dag, kväll eller natt som inte går åt nu till att tänka på, jobba med eller planera för Midvinterglöd 2016.

Tro oss, det puttrar hejvilt i alla våra kreativa grytor nu och nedräkningen har börjat! För nu är året när vi tillsammans med er ska fira Midvinterglöds 5-års jubileum den 10 december i Jättendal, Norra Hälsingland! WOW!! Den tanken är nästan svindlande.. att vi nu går in mot vårt femte år! Vi kan knappt greppa det! Vår vana trogen så sätter vi varje år ett tema för Midvinterglöd, och årets tema heter "Helsinglight, Femte Ljuset", där vi i år inspireras av elementen Jord, Vatten, Eld, Luft.

Midvinterglöd 2015 - Fjäderfall. Lucia i folktron show som avslutade glöden då. Foto: Niklas Carlsson

Midvinterglöd 2015 - Fjäderfall. Lucia i folktron show som avslutade glöden då. Foto: Niklas Carlsson

Det känns som om en cirkel sluts detta år. När vi startade glöden år 2012 hade vi en stark vision och ett mål att vårt evenemang skulle bli en glödhet tradition som vi minst skulle fira i 5 år!. Vi hade siktet på att Midvinterglöd skulle bli en magisk tillställning och ljusfest för hela familjen, för människor ifrån alla världar och kulturer. En unik, ej tidigare skådad samlingsplats för kreativitet, glädje, fantasi. En alternativ välbesökt ljusfest och "julmarknad" som skulle värma och sprida glädje i midvintertid. Och vi skulle "gräva där vi stod" och arrangera detta "hemma hos" Petra och Fredrik, i lilla byn Jättendal, Nordanstigs kommun.  

Midvinterglöd 2012! Första året vi körde glöden.. i vinterstorm på 25m/sek! Då höll vi i hatten!

Midvinterglöd 2012! Första året vi körde glöden.. i vinterstorm på 25m/sek! Då höll vi i hatten!

Den 10 december 2016 kommer vårt löfte, må och vision att gå i uppfyllelse. Då fyller vår glöd 5 år! Vi längtar så mycket efter att få fira detta med er och vi hoppas att ni som vart med oss tidigare längtar med efter att få dela glöden med oss ännu ett år. Om ni ännu inte har varit med på någon Midvinterglöd - så hoppas vi att ni kommer i år och delar denna magiska dag med oss. 

Midvinterglöd 2014!! Så många som delade glöden med oss då och förra året slog vi rekord när vi var kring 1600 personer som plats som tillsammans skapade glöden. Hur många blir vi i år?

Midvinterglöd 2014!! Så många som delade glöden med oss då och förra året slog vi rekord när vi var kring 1600 personer som plats som tillsammans skapade glöden. Hur många blir vi i år?

Vill du vara med och skapa Midvinterglöd?

Alla glödsjälar som medverkar på Midvinterglöd "bakom scenen" utgör en magisk ovärderlig pusselbit i vårt evenemang! Så vill du vara med och skapa årets glöd som utställare (hantverkare/konstnär), akt (musik, show, performance), hjälpande hand eller genom att skapa ett fantasifullt glödväsen? 

UTSTÄLLARE (hantverk/konstverk) - skicka ett mail med intresseanmälan till janina@midvinterglod.se för mer information kring att medverka 

AKTER, IDEELLA GLÖDSJÄLAR, GLÖDVÄSENSKAPARE - skicka ett mail med intresseanmälan till info@midvinterglod.se för mer information. 

Glödväsen skapade av Petra Shara Stoor (eldfågel) och Linda "Flickan" Tolind (faun)

Glödväsen skapade av Petra Shara Stoor (eldfågel) och Linda "Flickan" Tolind (faun)

Det är så härligt att se att så många hjälper oss att sprida glöden till sina vänner, så att även dom kommer och delar denna dag med oss alla. För det är ni, våra fantastiska besökare som utgör en av dom viktigaste glödbitarna av dom alla. Ni som tillsammans med oss lägger dom sista pusselbitarna på plats med er medverkan, ert engagemang och ert stöd. Ni är ovärderliga! 

Nu kör vi så det glöder!

// Petra Shara Stoor, Fredrik Fernlund och Janina Stoor ( Arrangörsgruppen för Midvinterglöd)