Glödväsen föds till årets Midvinterfest

Igår träffades kreatörerna och konstnärerna Petra Shara Stoor och Linda Flickan Tolind upp i Årskogen, hemma hos Linda för att påbörja det kreativa arbetet med att skapa magiska Glödväsen till årets Midvinterglöd. Dessa väsen som vi (Petra och Linda) skapar är inte med i Glödväsen-tävlingen, utan vi skapar dom för att få utlopp för vår kreativitet, samt för att göra glöden än mer levande och magisk.  

Linda skulpterar fram sitt glödväsen i lera, med inspiration "Femte Ljuset"

Linda skulpterar fram sitt glödväsen i lera, med inspiration "Femte Ljuset"

Linda påbörjade även arbetet med att skapa en väsenslik mask till Fredrik, en av arrangörerna bakom glöden..

Linda påbörjade även arbetet med att skapa en väsenslik mask till Fredrik, en av arrangörerna bakom glöden..

Det är bråda veckor nu och den 10 december närmar sig med stormsteg, men vi har en någorlunda klar bild av de väsen vi vill försöka skapas, där Petras inspiration är elementet "jord" och Linda inspireras av. "Femte Ljuset". Ni kommer att få följa bitar av vår resa med skapandet av våra Glödväsen, och på själva Midvinterglöd får ni uppleva dom "live" när dom är redo att möta er. Så spännande!! Men igår gick startskottet med skulptering av våra väsen i lera... Nästa vecka när vi träffas så kommer vi att fortsätta jobba med att skulptera vidare på våra väsen, samt att börja skissa på kostymer och rekvisita som behövs till dom.. 

Petra arbetar fram sitt glödväsen i lera, med elementet "jord" som inspiration.. 

Petra arbetar fram sitt glödväsen i lera, med elementet "jord" som inspiration.. 

Vill du skapa ett glödväsen - anmäl dig till vår tävling!

Inom kort kommer årets GLÖDVÄSENTÄVLING att utlysas "officiellt" på vår hemsida där vi kallar på alla er som vill skapa magiska väsen till vår Midvinterglöd! Vi har redan fått in flera anmälningar till tävlingen och nytt för i år är att det är indelat i två klasser, en för barn upp till 16 år och en för 16 år +!

Så är du pepp på att skapa ett väsen, gör det! Använd fantasin de vägar och medel du själv vill jobba med eller inom och skapa ett fantasifullt väsen till vår Midvinterglöd, där årets tema med elementen Jord, Luft, Vatten eller Eld är din inspiration. 

Anmäl dig och ditt Glödväsen redan nu genom att maila oss på info@midvinterglod.se , mer information kommer framöver, men undrar du över något kan du självklart fråga oss om det i ditt mail.  Samt anmäl om du kommer göra ditt väsen på en modell eller om du själv kommer att vara ett väsen. 

Midvinterglöd 2015 - alla magiska väsen som var med i tävlingen då!

Midvinterglöd 2015 - alla magiska väsen som var med i tävlingen då!

Glödheta, kreativa hälsningar, 

Petra Shara Stoor