Midvinterglöd 2016 – Helsinglight, Femte Ljuset

Midvinterglöd 2016 - Helsinglight, Femte Ljuset.
Design: Anton Alexander Jacobsson

Vi inbjuder er till årets oförglömliga vintertillställning: Midvinterglöd 2016 – ”Helsinglight, Femte Ljuset”, lördagen 10 december, kl.14:00-19:00 i Jättendal, magiska Hälsingland. En vinterhändelse, ljusfest och alternativ julmarknad inspirerad av nordisk folktro.

När nu Midvinterglöd stundar för femte året kommer de fyra elementen luft, jord, eld och vatten samlas under samma stjärna. I deras närvaro ska vi få bevittna hur det femte ljuset ger sig tillkänna.

Glödhett välkomna att fira Midvinterglöds 5-årsjubileum med oss!

Midvinterglöd 2015 - Lucia i folktron med eldiga Act of Emotion. Foto: Daniel Funseth 

Midvinterglöd 2015 - Lucia i folktron med eldiga Act of Emotion.
Foto: Daniel Funseth 

På Midvinterglöd firar vi ljusets återkomst, midvintersolståndet, med skådespelet Lucia i Folktron. Lucia är vändpunkten där ljuset ånyo lovar oss sin återkomst. I ett kompakt mörker, skrudat av iskyla och snö, tänds en vacklande ljuslåga.
En dag ska den fylla hela himlen.

Där gnistrande snökristaller möter den dova kvällshimlen inbjuder vi er alla till en unik och oförglömlig vintertillställning: MIDVINTERGLÖD 10 December 2016, kl. 14:00-19:00 i Jättendal, Hälsingland.
 


En magisk vinterhändelse, julmarknad och ljusfest i midvintertid i Jättendal, Hälsingland. Ett evenemang för hela familjen där vi tillsammans firar vackra stjärneldar och förtrollas av sagor och myter från folktron och nordisk mytologi. Midvinterglöd är en upplevelsedag fylld av konst, musik, lucia i folktron show, eldshow, sagoberättelser, julmarknad mm. 

Allt kommer att få upplevas i en genuin och äkta miljö där gammal tradition möter det framtida oanade. Oavsett vem du är eller var du må komma ifrån...

Momo Jord och Linn Lut Karinsdotter, Illumina eldshow medverkar med sin magiska eldkonst på årets Midvinterglöd 10 december 2016 i Jättendal, Hälsingland. 

LÄS MER OM ELDSHOWEN I DETTA BLOGGINLÄGG